»

Izšel OpenBSD 3.7

OSNews - Ob tej novici boste zastrigli z ušesi vsi, ki se vam v resnici gre za varnost in visoko stopnjo zanesljivosti vašega računalniškega sistema. Letos je izjemoma šele v drugi polovici maja izšel OpenBSD 3.7, ki je vedno slovel po vključitvi kar največ varnostnih tehnologij in ga kljub domnevnemu "komunističnemu" konceptu zelo cenijo tudi v Redmondu (npr. Services for Unix izhaja ravno iz OpenBSD in velikodušnega dovoljenja BSD). Theo se tudi tokrat ni izneveril tradiciji in znova naslikal še legendarni poster (tokrat z motivom Čarovnika iz Oza) in skomponiral himno te različice (oboje najdete tule skupaj s spiskom sprememb za posamezne platforme). Prihod izdaje 3.7 obenem pomeni, da je različica 3.5 (in kajpada tudi vse starejše) uradno dokončno upokojena. Sam operacijski sistem spremlja še sistem ports, kjer bo med 3000 (od tega 2800 že vnaprej prevedenimi) naslovi vsak našel tisto, kar potrebuje. Uradne komplete 3 CDjev lahko samo kupite, npr. v belgijski izpostavi za 45€ (plus...

10 komentarjev

Odprla se je slovenska stran o risankah

Slo-Tech - Danes se je (ponovno) odprla slovenska stran o risankah - SloCartoon. Tokrat barvitejši, funkcionalnejši, lepši, predvsem pa močnejši kot kadarkoli. Potopite se v svet animiranih junakov, obujajte spomine na risanke iz vaše mladosti.

Osnovo strani predstavlja baza risank, v kateri je sedaj okoli 1300 risank, veliko truda pa je bilo vloženega tudi v pisanje recenzij, opisov serij, vsebine posameznih epizod in medijev. Tudi "tehničnim" člankom se nismo odrekli, tako da si lahko na strani preberete zanimivo zgodovino He-mana, Ninja Želv, Čarovnika iz Oza in še marsikaj drugega.

In ne pozabite: Risanke niso samo za otroke, zato obiščite Slocartoon.net.

4 komentarji

Final Fantasy

Slo-Tech - DrSergioDJ se je spet potrudil in opisal eno od, če ne najbolj tehnično dovršeno risanko sploh. Final Fantasy ali, po slovensko, Poslednje sanje, je animirana risanka, ki na čase spominja na pravi snemani film, vsaj po realističnosti animacije. Sicer jaz mislim, da vsebinsko malo šepa, ampak hej, kdo bo oporekal recenziji ?

0 komentarjev

Še manj spominov na WTC...

Australian IT - Kot je že luni spodaj ugotavljal za Red Alert 2, da je umik 'moralno' (beri: iz ameriškega vidika) edina 'prava' stvar, pa je je presenetila tudi odločitev Microsofta, da WTO-jevi zgradbi umakne iz prihajajočega Flight Simulatorja. Prav tako bodo iz raznega promocijskega materiala umaknili vse slike treščenj v Empire State Building s podnapisi v stilu 'Cool Action'. Britanski Virgin je prav tako iz polic umaknil svoj FS, češ da bi lahko služil treniranju samomorilskih pilotov.

Sedaj sem pa že resno zaskrbljen! Na eni strani razcvet fotografij in razglednic onih dveh stolpov, ki delujejo kot 'spominčki', na drugi pa se prav trudijo, da jih ne bi prikazovali oz. ljudem obujali spomin na Tisti torek. Bomo v Sloveniji zaradi kakšnega umora iz polic umaknili streljanke, češ da so...? Klik!

6 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Nekoč je Slovenija veljala za eno izmed bolj naprednih držav kar se tiče razvoja medmrežnih komunikacij (s tem mislim internet), toda po ukrepih našega preljubega monopolista se je stanje precej "umirilo". Ena izmed mnogih posledic tega je tudi pomanjkanje kvalitetnih in zanimivih slovenskih strani. Seveda ne mislim razne domače strani, predstavitve podjetij in kot gobe rastoče portale (pa brez zamere), temveč strani, ki uporabniku ponujajo zanimivo in dnevno osveženo vsebino s svojega področja. Zatorej so te, ki jih imamo toliko bolj pomembne in vsaka nova vredna suhega zlata. Naj torej predstavim nekaj novih strani, ki se meni zdijo najbolj obetavne.

3Delavnica:
Mlada stran, ki se, kot bi lahko sklepali iz imena, ukvarja predvsem s 3D oblikovanjem. Je dnevno osvežena z novicami iz sveta dizajna in oblikovanja (pa tudi nekaj hardvera se najde), avtorji pa se vseskozi trudijo z raznimi šolami in vodiči po 3D oblikovanju. Poleg tega ponuja Forum, povezave na sorodne strani in download...

20 komentarjev

Zanimive slovenske strani

Jaz - Na Slo-Techu z veseljem podpremo slovenske strani, ki se nam zdijo obetavne, še posebej, če so delo ljubiteljev in amaterjev. Ena taka stran, ki se je pojavila nedavno se imenuje Konzole.si in, kot bi lahko sklepali, govori o novih in naprednih konzolah. Sicer ti igričarski sistemi v Kokoški niso kaj prida priljubljeni, toda to se s prihodom X-Boxa, Game Cuba in ostalih konzol naslednje generacije zna hitro spremeniti. Stran je oblikovana zelo lepo, fantje pa se trudijo z rednimi dnevnimi novicami in članki. Sicer je trenutno vse skupaj še na začetku, toda s podporo vas, obiskovalcev, se zna razviti v kaj večjega. Vso srečo!

Druga zanimiva in uporabna slovenska stran, ki jo bomo danes omenili se imenuje Discharged, namenjena pa je vsem slovenskim ljubiteljem Quaka in ostalih prvoosebnih strelskih iger. Stran je redno osvežena z dnevnimi novicami, ima pa tudi druge zanimive in redno osvežene dodatke, kot so "Mod tedna", "Slika tedna", "Stran tedna" in druge. Poleg vsega boste na...

1 komentar