»

Prodaja Zunea nad pričakovanji

Zune-Online.com - Robbie Bach, glavni med Microsoftovimi zabavljači, je ponosno povedal, da so uresničili cilj njihovega MP3 predvajalnika Zune še pred predvidenim rokom. Do konca julija so želeli prodati milijon primerkov, uspelo pa jim je že sedaj. San Francisco Chronicle je z njim naredil intervju, v katerem je med drugim omenil tudi, da jeseni prihajajo novi Zune izdelki, pokomentiral pa je še Zune mobilnik in nekatere druge malenkosti.

Izvorna novica ter intervju.

16 komentarjev

Microsoftova radijska postaja postaja vstaja

Slashdot - Microsoft je prejšnji teden ob splavitvi Windows Media Playerja 10 začel tudi s prodajo digitalne glasbe preko interneta. Ob tem je znotraj sistema MSN Music uvedel svojevrstno storitev, MSN Radio, ki uporabnikom omogoča poslušanje več kot 900 radijskih postaj v ZDA, a brez poročil o prometu in vremenu, reklam in klepetavega DJ-a. Uporabniki tako poslušajo le glasbo, kar je za njih izjemna pridobitev, poznavalci radijske industrije pa so sprožili val protestov. Klik!

5 komentarjev

Prenosniki HP z Linuxom

Slashdot - Potem ko si je IBM premislil, bo očitno HP postal prvi velik ponudnik prenosnih računalnikov, ki jih bo ponujal s prednaloženim operacijskim sistemom Linux. HP Compaq nx5000 bo imel naložen Novellov SuSE Linux in bo podpiral zapisovalnik plošč CD, predvajalnik plošč DVD, brezžično omrežje in pisarniško zbirko OpenOffice.org. Cena se bo začela pri 1140 zelencih, kar je okoli 60 USD manj, kot osnovni model z Microsoftovim Windows XP Professional. Klik!

24 komentarjev

Transhumanizem v vzponu

SFGate - Transhumanistično gibanje dosega v ZDA (pa tudi drugod) očitno novo raven. Novo avantgardo predstavljajo t.i. "nerdi," ozirma mladi in nadpovprečno inteligentni, socialno pa manj uspešni mladeniči (in nekoliko manj maldenke). Običajno z znanjem programiranja. Združujejo se v skupine po več ducatov osebkov in skupaj načrtujejo prihodnost. Transhumanizem jim je postal način življenja, življenski cilj in edina vrednota, za katero se splača živeti. Njihovo geslo je: "We'll do it or die trying (Uspeli bomo ali pa umrli v poskušanju)". Modna muha ali transhumanistična nebesa v 25-ih letih? Klik!

28 komentarjev

Računalniki v šolah slabši kot papir in svinčnik?

Slashdot - V današnji dobi, v kateri povečini prevladujejo računalniki, ki so se naselili in se še naprej naseljujejo v vsak kotiček našega življenja, je prišlo do precej zanimivega presenečenja. Otroci (predvsem mlajši) imajo za delo pri svojih projektih veliko raje svinčnik, papir in karton. A preden da bodo do takšnega spoznanja prišli tudi uradniki in politiki, bo očitno preteklo še veliko zelene valute...

San Francisco Chronicle ima objavljen zanimiv članek o nepotrebni potrošnji denarja v ameriških osnovnih šolah, vendar se članek bolj posveča območju San Francisca. O vseh, precej visokih številkah je za tu premalo prostora, vendar je tudi administraciji in ameriškim uradnikom počasi prišlo na misel, da bodo z takšno (nepotrebno) potrošnjo denarja morali kmalu najemati kredite. Tako je na primer Union City leta 1996 vložil 37 milijonov ameriških zelencev za opremo enajstih šol, da pa so si to sploh lahko privoščili, so morali zmanjšati proračun za znanstveno opremo, šolske izlete in...

8 komentarjev

Ogrožena vrsta vrača udarec

SFGate - To, da se (predvsem v ZDA) policaji v internetu izdajajo za trinajstletnice, da polovijo pedofile, je splošno znano dejstvo. Pri tem očitno tudi niso kdovekaj uspešni, ker se je resnemu odraslemu človeku pač težko vživeti v vlogo z internetom zasvojene mlajše najstnice. Previdni pedofili zato hiitro spoznajo, s kom imajo v resnici opravka, in se praviloma izmuznejo roki pravice. Ta problem so začeli izvirno reševati v Baltimoru. Najeli so tri štirinajstletnice, da podučijo za ta namen ustanovljeni FBIjev oddelek, kako se morajo čim bolj punčkasto obnašati v internetu. Po novem se tovrstnim spolnim deviantom težka piše [>:D]. Klik!

10 komentarjev