»

Asus se širi na vzhod

X-Bit Labs - ASUSTeK Computer bo investiral 25 milijonov dolarjev v izgradnjo nove tovarne za tiskana vezja na Kitajskem. To bo že druga Asusova tovarna na Kitajskem, poročajo X-Bit Labs. Izgradnja novega obrata v Šanghaju, ki bo večji od obstoječega v Suzhouju, kateri meri 540.000 m2, bo končana prihodnje leto. S to investicijo Asus sledi začrtani poti, ki vodi do položaja največjega izdelovalca matičnih plošč in prenosnikov. Več o tem.

0 komentarjev

Volcano 11 Xaser Edition

Tweak Town - Thermaltake je eno izmed najuspešnejših podjetji, saj izdeluje zelo dobre a tudi malo glasne hladilnike. Njihov "najnovejši" izdelek je Volcano 11 Xaser edition. Na prvi pogled je stvarca res lepa, a pri sposobnostih še vedno zaostaja za Cooler Master XDream hladilnikom. Poleg samega hladilnika, ki je sestavljen iz bakrenih reber, v kompletu dobimo še potenciometer s katerim prilagajamo hitrost vrtenja.

1 komentar

Logitech mišaki™ na pohodu

več strani - Logitech je svetovno priznano podjetje, ki izdeluje tipkovnice in miške. Njihov najnovejši izdelek se imenuje MX700, ogledali pa so si ga na Everything USB. Kot se za tak izdelek spodobi, nima ne repa in ne sledilne kroglice, saj uporablja brezžično-optično tehnologijo. Ima ergonomično obliko in obilico gumbkov, ki vam znajo priti še kako prav. Če pa vam je cena, ki znaša nekaj več kot petnajst tisočakov prevelika, si oglejte mlajšega brata MX700, ki je bil testiran na Tech PC. Da ga boste lažje našli, sliši na ime MX500.

0 komentarjev

Acorpova Celeron plošča

X-Bit Labs - Po predstavitvi novih Celeron procesorjev, ki bodo odslej bazirali na najnovejšem Tualatin jedru (100 MHz vodilo, bakrene povezave, kovinska ploščica za varovanje jedra, 0.13 mikronska tehnologija, ...), so se marsikateri proizvajalci odločili, da izdelajo nove plošče, ki bodo povsem prilagojene novim Tualatinskim Celeronom in Tulatin procesorjem nasploh. Eden izmed teh ponudnikov svežih matičnih plošč za nove Celerone je tudi nam dokaj neznano podjetje Acorp, ki se poleg izdelovanja matičnih plošč ukvarja tudi z (low-cost) grafičnim karticam. Njihov najnovejši izdelek se bo imenoval 6PRO266TA, baziral pa bo na Viinem Apollo Pro266T naboru (črka T pomeni, da je nabor prilagojen za Tualatin procesorje). Plošča bo narejena po standardu ATX, podpirala pa bo (logično) Socket370 procesorje. Poleg tega bodo na ploščo pricinjene še 3 DIMM reže, v katere bomo lahko stlačili do 3 GB DDR SDRAM pomnilnika. 5 PCI rež bo skrbelo za razne kartice, 1 AGP 4x reža za grafično kartico, 6 USB vtičnic...

0 komentarjev

VIA preplavila trg matičnih plošč?

X-Bit Labs - Novico je velikodušno za nas spisal Morpheus:

Kljub temu, da je bilo prvo narocilo za izdelovanje matičnih plošč firme VIA zelo majhno za celo današnje tržišče (komaj dvajset tisoč kosov), je VIA zelo optimistična glede njene prihodnosti. Po besedah predsednika zbora direktorjev, Cher Wanga, namerava VIA prodati 400 tisoč kosov v novembru (po povprečni ceni 80 zelencev na kos). Pravi tudi, da naj bi do sredine naslednjega leta mesečne pošiljke dosegle že okoli miljon enot! To je ogromna številka tudi za tako velikega izdelovalca matičnih plošč. To leto, na primer, sta to številko dosegli samo dve podjetji: Elitegroup in ASUS. Lansko leto je samo ASUSu uspelo preseč to številko. Tako fantje pri X-Bit Labs kot tudi jaz osebno močno dvomimo, da bo VII to uspelo, tudi če vzamemo vkup njihovo pametno marketinško politiko, velike sposobnosti in nizke cene matičnih plošč.

Kljub vsemu se pa tudi to lahko zgodi. Še posebno zaradi tega, ker je VIA svobodna od problema številka ena večine...

0 komentarjev

Avtomatske prestave na kolesu

Slo-Tech - No, ker ljudje postanejo butasti, pardon, preveč enostranski, če se ukvarjajo samo z enim podorčjem (npr. računalništvom), bom z veseljem objavil Tomijevo novico, v kateri boste zaman iskali povezanost z računalništvom, vendar bo utegnila zanimati predvsem tiste, ki se (poleg računalništva) ukvarjate tudi s kolesarstvom:

Sicer me je slycer imenoval za audio CD- mojstra, ampak tale novica mi verjetno bolj leži pisana na kožo. Ker ravno gledam na števcu ( kolesarskem ) skupno razdaljo 3046 km.. Torej, Shimano ( kdo pa drug ) je razvil sistem prestav, ki se same prilagajajo načinu vožnje, naklonu in hitrosti ( torej verjetno kadenci, to je število obratov pedal na minuto ). Sicer vse lepo in prav, ampak še vedno je ročno prestavljanje najboljše, pa naj je avtomatsko še tako izpopoljnemo. Drugače pa več tukaj

5 komentarjev

Opozorilo!

Jaz - Prosim vse obiskovalce te strani, da e-mail naslove omenjene na tej strani in pod kontakti uporabljajo za določene namene, na pa za sporočanje svojih problemov. Če torej piše "Pošlji novico" je ta obrazec namenjen za sporočanje zanimiv povezav in novic avtorjem strani, ne pa za pomoč pri 100 in enem problemu. To seveda ne pomeni, da se na mene ali koga drugega ne morete obrniti glede pomoči, ampak vas prosim, da to naredite le v skranji sili. Navsezadnje imate na voljo celoten Forum, kjer so posebni oddelki namenjeni prav reševanju težav. Hvala...

0 komentarjev

SUMA pripravlja še en zanimiv izdelek

X-Bit Labs - Še nekaj mesecev nazaj je podjetje SUMA bilo popolnoma neznano, potem pa nas je presenetilo z nekaj zelo zanimivimi karticami, ki so bazirale na Nvidiinih čipih. SUMIne kartice vedno odlikuje določena mera inovativnosti, kar bi lahko rekli tudi za njihov najnovejši izdelek, SUMA GeForce2 MX SIF. SIF stoji za "Suma Individual analog Filter", ki naj bi precej izboljšal 2D kvaliteto slike teh kartic in jih tako približal Matroxovem G450. Nenavadno je tudi to, da bo SIF filter nameščen na dodatno hčerinsko kartico (ponavadi so taki TV-Out dodatki), na voljo pa bosta dve različici: z enim D-Sub izhodom ter različica z dvema D-Sub izhodoma ter TV-Out izhodom. Druge lastnosti kartice so precej klasične: 175MHz jedro in 5.5ns pomnilnik pri 183MHz.

0 komentarjev

ASUSa ne bo na jesenskem Comdexu

ASUS - Malce presenetljiva je novica, da se največji izdelovalec matičnih plošč ne bo udeležil jesenskega Comdex sejma. Navsezadnje imajo za pokazati res ogromno novih izdelkov, od matičnih plošč do njihovih zelo cenjenih grafičnih kartic. Namesto tega so se odločili za postavitev "online showrooma", v katerem si lahko ogledate vse njihove novosti. Torej, če vas zanimajo slike in podatki o njihovih najnovejših izdelkih, se le podajte na zgornjo povezavo, na sejmu pa jih boste zaman iskali. No ja... [:\\]

0 komentarjev