»

Roboti plešejo na božične pesmi

engadget - Ta novica je namenjena bolj kot ne zabavi ob začetku bolj prazničnih dni. V spodnjem videu si lahko pogledate plesoče robote, ki plešejo na božične pesmi. Spodnji video je v resnici prikupen oglas podjetja RoboBuilder (povezavo na stran najdete spodaj).



Roboti v videu so robotski KIT kompleti podjetja RoboBuilder (točneje model 5720T 'HUNO'). Če želite plesoče robotke tudi doma pa vas bo vsak posamezni robot olajšal za okoli 700$.

Ko bi le bila cena malo bolj dostopna!

16 komentarjev

ajax Windows kot Web OS

Slashdot - Michael Robertson je dobro znana osebnost v internetni skupnosti. Med drugim je odgovoren za kar nekaj znanih projektov (kot npr. mp3.com, Linspire.com in po novem tudi ajax13.com). Tokrat pa je odgovoren za izid novega projekta pod imenom ajaxWindows, ki je internetni operacijski sistem. Služi lahko prenašanju zbirke mp3-jev in dokumentov med vsemi napravami s pipico v svet ter brskalnikom.

Več si lahko preberete tukaj.

7 komentarjev

Zbirka 10 zastonj PC iger

CNet - Na CNET.com so pripravili zbirko desetih iger za osebne računalnike. V zbirki najdemo nekaj relativno novih iger (America's Army, Return to Castle Wolfenstein: Enemy Territory), nekaj starejših (na primer Grand Theft Auto 1 in 2) ter nekaj ZELO starih (triologiji The Zork in The Marathon). Najbolje pa bo, da si kar ogledate celoten seznam iger in tako ugotovite, če vam je katera od njih všeč ter si jo prenesete na svoj računalnik.

13 komentarjev

Stari mp3.com se poslavlja, prihaja novi (plačljivi)

News.com.au -

Spletno stran mp3.com je leta 1997 ustanovil Michael Robertson in od takrat je poznamo kot največji svetovni arhiv skladb v formatu MP3 na svetu. S svojo razpoznavnostjo in velikostjo je predstavljala odskočno desko v svet mnogim še neuveljavljenim skupinam, ki so tam objavljale svoje albume. Do leta 2000 je stran tako ponujala prek 1,6 milijona skladb več kot 120.000 izvajalcev.

Leta 2001 se je Robertson zapišil v ustanovitev podjetja Lindows.com, mp3.com pa je prodal Vivendi Universal, ki jo je pred nekaj tedni kupil C-Net. Slednji se je odločil, da bo stran popolnoma preuredil. Tako bo 2. decembra izbrisal vse glasbene arhive in ustanovil plačljiv servis za prenos glasbe. Kaj se bo zgodilo s skoraj petimi terabajti glasbe, še ni znano, pojavljajo pa se ideje, da bi neprofitna organizacije archive.org obdržala vsaj trenutne arhive. Več o tem.

6 komentarjev

Vsebina sedaj prodane domene mp3.com bo uničena

Slashdot - Ko je Vivendi Universal prodal domeno www.mp3.com CNet-u, je očitno prodal samo domeno, njihov gromozanski arhiv več kot milijon skladb več kot 250.000 avtorjev pa nameravajo uničiti. Bog ve, kaj vse se jim plete po glavah, vendar pa je gotovo, da bo uničenje takšnega števila datotek (www.mp3.com je največji tovrsten arhiv na Zemlji) velika škoda, saj se bo moralo veliko število pesmi "preseliti" na razna p2p omrežja, mladi ustvarjalci, ki pa bi radi svoje umotvore postavili na ogled ostalim, bodo prav tako ostali brez dobrega (in brezplačnega) arhiva.

Prvotni avtor mp3.com, Michael Robertson, je že napisal protestno pismo, v katerem prosi Vivendi Universal, naj tega ne storijo. Klik!

9 komentarjev

"Prvi" komercialni mp3

Newsbytes - Maverick Records in Vivendi Universal Net USA sta "prva velika založnika", ki sta skupaj izdala komercialno dostopen mp3. Gre za plesni remix skladbe "Earth" basista Meshella Ndegeocelloa, ki je povrhu vsega celo nezaščiten: torej ga kupci lahko prosto presnemavajo po svojih napravah za tresenje zraka.

Koliko pa je na tem res "dobre volje", pa bomo seveda videli sčasoma. Grenak priokus vsem, ki ne marajo kapitalizma, daje dejstvo, da je bila izdaja singla bolj namenjena sami promociji celotnega albuma: in kot vemo, ljudstvo dejansko kupi cd že zaradi samo enega izstopajočega komada. Prav tako so v ozadju morda višji (nižji?) interesi: če bo filetek bolj kot za kupce zanimiv za pirate, bo služil kot odlično orodje v boju proti p2p omrežjem. Klik!

0 komentarjev