»

Sony predstavil PSP Go

Sony PSP Go

vir: CNet
CNet - Sony bo v sklopu sejma E3 (Electronic Entertainment Expo), ki se jutri začenja v Los Angelesu, predstavil svojo novo prenosno konzolo Sony PSP Go, a so informacije že pricurljale na splet. Gre za Qore video posnetek, kjer več o PSP Go pove John Koller, direktor marketinga za strojno opremo v Sonyju.

PSP Go bo imel 3,8-palčni zaslon, torej pol inče manj od prejšnjih modelov, hkrati pa bo 43 odstotkov lažji od predhodnika PSP 3000. Imel bo 16 GB vgrajenega flash pomnilnika, ki bo razširljiv z režo Memory Stick Micro. UMD-ja (Universal Media Disc) ne bo. Tipke za nadzor bodo podobne kot v prejšnjih modelih, le razporeditev bo nekoliko spremenjena. Omenimo še brezžično povezljivost (Wi-Fi in Bluetooth), podporo za glasbo, video posnetke in fotografije ter...

23 komentarjev

Sony najavil nadgradnjo PSP-ja

Kotaku - Sony je na že izteklem sejmu E3 predstavil nadgradnjo svoje prenosne konzole imenovane PSP. Bistvenih sprememb ni, za večino uporabnikov je to le vmesna faza pred novo generacijo te konzole. Nov psp, ki uradno še nima imena, je pa pogosto poimenovan "PSP Slim", bo 19% tanjši in 33% lažji. Uspelo jim je tudi podaljšati trajanje baterije in pohitriti UMD pogon, kar bi naj bistveno pripomoglo k manjšim nalagalnim časom, ki so kar velik problem pri PSP-ju. Dodali so tudi TV izhod, ki omogoča priključitev konzole na tv sprejemnik. Ogromno uporabnikov s to nadgradnjo ni zadovoljnih, saj ne prinaša pomembnejših posodobitev, tu bi omenil predvsem željo večine po dvojnih analognih paličicah (že obstoječa je nerodno postavljena).

Na voljo bo v treh različicah:
-Core pack (črna konzola brez dodatkov, 170$, september)
-Daxter pack (Ice silver model, 1gb memory stick, Family Guy UMD, igra Daxter, 199$, september)
-Star Wars Battlefront Pack (Ceramic White model s sliko Darth Vaderja na zadnji...

4 komentarji

Modificiranje Sony PSP v GPS napravo

TweakNews.net - Med zbiranjem informacij za prejšnjo novico sem naletel na zelo fascinatno modifikacijo Sonyjeve prenosne igralne konzole PSP. Na QJ forumu je uporabnik Art razložil, kako lahko prenosni Playstation spremenite v napravo GPS, v tem primeru poimenovano GPSP. Nekaj entuzijastov je k obstoječi modifikaciji dodalo še uporabo Google Earth in Google Maps, ki delujejo pod pogojem, da ima uporabnik dostop do Wi-Fija. Vsekakor priporočamo ogled.

Zaradi bojkota Sonyevih proizvodov s strani Wired, vam nakup zaenkrat še odsvetujem.

9 komentarjev

Pohekan PSP firmware 2.0

Gizmodo - Kmalu po izidu konzole PSP čez lužo je bila zaščita prenosne Sonyjeve konzole razbita, kar je omogočilo uporabnikom praktično neomejeno poganjanje tako legalne kot nelegalne kode. Sonyju to seveda ni bilo všeč, ker je po njihovem mnenju vodilo zgolj v masovno piratiziranje, zato je pred predstavitvijo gizmota na stari celini izdal popravek programske opreme pod številko 2.0.

Iz tega razloga smo se morali Evropejci do pred kratkim zadovoljiti zgolj z uradnimi sposobnostmi konzole, zdaj pa temu ni več tako. Odkrita je bila luknja pri prikazu slik, ki omogoča poganjanje doma spisane kode. Zmožnosti PSPja so tako spet praktično neomejene, če vas zanima kaj več o zadevi, pa preberite izvorno novico na gizmodo.com.

13 komentarjev

Krekerji ne počivajo, drugi del.

Ars Technica - Zdi se, da je bil tole nadvse dejaven teden za vse krekerje, ki se ukvarjajo s Playstation Portable. Najprej so vrli možiclji ugotovili, kako se iz UMD-diska prebere vsebino (in posledično na internetu že najdete prve kopije UMD iger za PSP - recimo Wipeout Pure), danes pa je napočil dan, ko si lahko po zaslugi gospoda Mirakichi na PSPju zaženete Gameboyevo igro. Sicer brez zvoka, ampak hej - s takim tempom lahko čez kakšen teden pričakujemo emulator psOne na PSP.

Yeps, če po nekakšnem naključju posedujete PSP revizijo 1.0 (torej japonskega) lahko danes na vašem PSPju poženete Gameboy Tetris in Mortal Kombat 4. Obvezno poročilo iz psphacker.com, kjer najdete tudi video posnetke zadeve v akciji.

Še povezava na originalno poročilo in izvirno novico.

63 komentarjev

Sony-jev UDM scrakan

Slo-Tech - Sony, ki je 24. marca izdal PSP (PlayStation Portable), je vse do nedavnega trdil, da se ne da kopirati podatkov iz UDM (Universal Media Disc) na druge nosilce in jih tam tudi igrati. Vendar pa je hekerjem podatke že uspelo prekopirati, medtem ko imajo z igranjem še težave. Obstajaja možnost, da se bo tudi to kmalu "uredilo". Pri Sony-ju dogodka še niso komentirali.

20 komentarjev

Sony je za PlayStation 3 izbral Blu-ray

The Register - Sony je potrdil, da bo nova in težko pričakovana igralna konzola PlayStation 3 še posebej novodobna tudi na področju prenosnih medijev, saj bodo v svojo napravo vgradilih optično enoto Blu-ray. Trenutno še ni znano, ali bo enota samo za branje ali bo tudi zapisovalec. Verjetno bo nanjo moč spraviti do 50 GB podatkov, saj bo v času izida PlayStation 3 že na voljo nova generacija diskov Blu-ray. Sony se je za novo tehnologijo odločil zato, da bi uporabnikom omogočil visoko kvaliteto video-vsebin.

Žal pa je tehnologija Blu-ray še vedno nezdružljiva s trenutno tehnologijo DVD, zato je vprašanje, ali ne namerava Sony vgraditi celo dodatne enote DVD, ki bi zagotavljala združljivost za nazaj; ne samo za video-posnetke, ampak tudi za igre. Morda pa bodo uporabili enoto z dvema laserjema, ki se bo znala rokovati z obema vrstama optičnih medijev. Klik!

Na novico nas je opozoril CaqKa.

18 komentarjev

Sony PSP

The Register - Sony je včeraj najavil PSP oziroma PlayStation Portable - ročno igralno konzolo, ki pa bo morda vsebovala tudi telefon. Torej na način Nokie nGage a vseeno precej drugače. PSP-ju lasten bo UMD (Universal Media Disc) pogon s kapaciteto enega visoko zaščitenega (AES, regije, ID številke ...) dvoplastnega ploščka 1,8 GB.

Igre (in DVDje ter glasbo) bo poganjal 90 nanometrski procesor zgrajen iz MIPS 32-bit R4000, zvezan z 8 MB 333 MHz pomnilnika s prenosom okoli 2,6 GB/s. Poleg tega procesorja bo tu še en, identični, ter dva grafična procesorja, vsak s svojo nalogo, katerih rezultat bo 24-bitna barvna globina in neverjetne zapolnitvene zmožnosti (664 millijonov pikslov na sekundo). 480 x 272-pikslov velik LCD...

21 komentarjev

Pocenitve PlayStationa 2

Game Pro - Po ogromnem uspehu prodaje teh konzol se je Sony Computer Entertainment odločil, da bo ceno PlayStationov znižal za eno petino na Japonskem, kot so tudi storili v Združenih državah Amerike meseca avgusta.

Vzrok za pocenitve je najbrž to, da je sedaj konzola že precej stara, saj je na tržišču že 4 leta in si jo sedaj lasti že skoraj vsak Japonec. Za akcijo pa so se verjetno odločili tudi zaradi finančnih težav, saj so pred dnevi oznanili, da bodo morali zaradi zmanjšanega dobička od predvidenega odpustiti 1400 delavcev in prestrukturirati podjetje.

Cena naj bi padla na 180 ameriških zelencev, kar bi pri nas znašalo okoli pičlih 37.000 tolarjev. Mogoče ni niti tako zanemarljiv sledeč podatek. Klik.

Pocenitve za Japonce, kaj pa za nas?

2 komentarja

Sony odpušča

News.com - Pri Sonyju ocenjujejo, da imajo 20.000 zaposlenih preveč, zato bodo kmalu sledila odpuščanja Sonyjevih zaposlenih po celem svetu. 20.000 uslužbencev znaša "nesrečnih" 13 %, razlog pa je upad prodaje in s tem zmanjšanje dobička. Menda niso prodali dovolj PlayStationov 2 in premalo Trinitron televizorjev, samo prestrukturiranje pa jih bo stalo 3,09 milijarde dolarjev. News.com

Le koliko televizorjev bi dobil za to ceno?

10 komentarjev

RAM Drive

Speedcorp - Ideja za RAM Drivom (RAM diskom...) je zelo zanimiva. V slučaju, da imate ogromno pomnilnika, ki ga nikoli prav ne izkoriščate, je možno na prostem delu narediti pravi mali trdi disk. Verjetno ni treba posebej poudarjati prednosti diska z dostopm nekaj milisekund in prenosom okoli 300-400MB/s, kajne? No, če ste eden izmed kandidatov (in verjamem, da vas ob zadnji pocenitvi pomnilnika ni malo!), se le odpravite sem in si preberite natančna navodila. Moram priznati, da postavitev takega diska ni lahko delo in zahteva ogromno spreminjanja sistemskega registra, tako da se ga lotite le, če že posedujete nekaj znanja. Aja, vsi WinME in Win2k uporabniki avtomatično odpademo ...

1 komentar