»

PowerColor Radeon 9800XT 256MB pred sodniki

PowerColor Radeon 9800XT

vir: Hexus
Overclockers Australia - Medtem ko ATI in NVidia pridno kuhata nove grafične čip in tehnologije, ki bodo v prihodnjih letih bolj ali manj dominirale trgu, pa različna podjetja na podlagi njunih čipov izdelujejo grafične kartice. In tako so danes na Hexus.net preizkusili PowerColor-jev Radeon 9800XT s 256 MB. V testih je, kako presenetljivo, po večini odnesel lovoriko, a ima NVidia s svojim GeForce FX5950 Ultra zares omembe vredno prednost edino pri RTCW: Enemy Territory. A vendarle se nam poraja vprašanje, kaj je to, kar loči tega Radeon-a 9800XT od ostalih? V bistvu nič, razen dejstva, da se prodaja po precej nizki ceni (320 funtov) - no kakor za koga. Končna presoja je torej na vas, a test vam lahko precej olajša izbiro.

7 komentarjev

DDR 566 MHz

X-Bit Labs - OCZ Technology je na Comdexu za zaprtimi vrati že predstavil nove pomnilniške module, ki bodo prehiteli trenutno najhitrejše 533 megaherčne in sicer bodo to PC4500 moduli s časi CL3-4-4-8, ki bodo na voljo že v drugi četrtini naslednjega leta. Cena in dobavljivost po svetu še ni znana, vemo pa da si jih bodo lahko privoščili le najbolj ekstremni navijači. Klik!

4 komentarji

GeIL GT 2 Radeon 9800 Pro -- najhitrejša grafikulja na zemljinem obličju?

X-Bit Labs - GeIL, eden od vodilnih proizvajalcev pomnilniških modulov, je sporočil, da bo v sodelovanju s kanadskim podjetjem ATi izdelal najhitrejšo grafikuljo. Grafični procesor naj bi bil ATi Radeon 9800 Pro s povišanimi frekvencami, celo višjimi kot Radeon 9800 XT. Tiktakanje jedra naj bi bilo predvidoma pri 445 MHz in pomnilnika pri 740 MHz, katerega naj bi bilo 128 MB.

GeIL bo za hlajenje uporabil ThermalTake-ove rešitve. Zanimivo je tudi dejstvo, da proizvajalec...

14 komentarjev

AMD preprečuje povezovanje mostičkov?

OC Prices - Nekako navajeni smo že, da vsi AMD-jevi procesorji s podnožjem SocketA omogočajo igranje z mostički, kar nam omogoča, da naprimer navadne procesorje prepričamo v delovanje na dvoprocesorskih ploščah ali da jim omogočimo spreminjanje množilnika. No, na OC Prices namigujejo, da se utegne ta raj kaj kmalu končati, saj naj bi bil AMD pričel prodajati procesorje v drugačnem pakiranju, pri katerem so vsi mostički preplasteni, tako da je njihovo povezovanje onemogočeno. Uradnih informacij še ni. Klik!

8 komentarjev

Preden pošljete sporočilo v forum, ...

Ko ste že pričakovali zmago enega ali drugega...

vir: OC Prices
OC Prices - ... kjer poteka prepir o tem, kateri proizvajalec procesorjev je boljši, vam svetujem naslednje:
  • Usedite se v svoj najljubši naslonjač, ...
  • ... pomirite svojo vročekrvnost in se čimbolj umirite, ...
  • ... zavedajte se, da so na testu primerjali procesorja dveh glavnih proizvajalcev z isto nazivno hitrostjo, ...
  • ... preden kamorkoli kliknete, naj vas še enkrat opozarim, da se branja lotite mirno in zbrano ...
  • ... nato pa kliknite na ta naslov in preberite članek!
Ste še vedno prepričani v to, da boste pritisnili gumb "Pošlji" ob spisanem sporočilu in se prepirali dalje? [:D]

36 komentarjev