»

Catalyst 3.9 izšli

vir: ATI
ATI - Kot je navada že zadnjih nekaj mesecev so tudi tokrat z novim mesecem prišli tudi novi ATi-jevi gonilniki za grafične kartice. Ker ste verjetno vsi slišali za mrtve monitorje in pregrete grafične kartice, ki naj bi jih povzročali Canibalysti™ 3.8, vam je jasno, da so bili tokratni gonilniki še posebej težko pričakovani.

Iz razumljivih razlogov je, kljub pomanjkanju konkretnih dokazov, veliko ljudi vseeno raje preskočilo/odinštaliralo Catalyste 3.8 in bilo tako primoranih potrpeti kak hrošč več kot bi bilo sicer potrebno. Glede mrtvih monitorjev je res težko komentirati, a dejstvo obstaja, da je bilo zelo malo konkretnih primerov/dokazov in zelo veliko govoričenja/ugibanja. Verjetno je bila kriva ne ravno najboljša oprema, ki ni bila sposobna prenesti tistega, kar bi praviloma morala. Po...

32 komentarjev

Catalyst 3.8

AnandTech - Pred nekaj dnevi je ATi izdal nove gonilnike za serijo Radeonov - Catalyst, tokrat z inačico 3,8. Ker pa je zadnje čase vse več dvomov, kar se gonilnikov tiče, so se na Anand Tech potrudili in spisali članek, v katerem so zajeli tudi teste.

V večini testov novejša verzija gonilnikov kar precej pripomore k boljšim rezultatom v primerjavi z 3,7. Članek obsega zajetnih 23 strani in je priporočljiv, zatorej - klik!

13 komentarjev

LCD za vse ...

AnandTech - ... oziroma kako vzljubiti tekoče kristale. Tako so na Anand Techu poimenovali članek, ki so ga napisali za vse, ki jih zanima LCD tehnologija -- tako za začetnike, kot tudi za tiste bolj izkušene.

Začeli so pri sami tehnologiji, razložili primerjavo analognega in digitalnega priključka, nato pa odgovorili na pogoste dileme lastnikov in vseh, ki o nakupu še razmišljajo. Članek priporočam vsem začetnikom in tudi tistim, ki bi o LCD-jih radi izvedeli še več. Klik!

20 komentarjev

Nakupovalni vodič: Trdi diski in pomnilnik

AnandTech - Kljub dejstvu, da se je te dni začela šola, in -- predvidevam -- da boste veliko manj časa namenili računalniku, so se fantje na Anand Techu vseeno potrudili in spisali zanimiv nakupovalni vodič za vse tiste, ki bodo našli dovolj časa (in denarja) za nakup novih komponent.

Tokrat so se posvetili pomnilniku, ki nas vedno znova preseneča z visokimi prepustnostmi, in trdim diskom. Ako imate kaj preveč časa, si lahko razširite obzorje z aktualnimi komponentami na trgu. Klik!

0 komentarjev

Asus P4C800-E

AnandTech - Asus P4C800, ena prvih matičnih plošč, osnovana okoli Canterwood čipovja, je dobila naslednico -- P4C800-E. Izdelek se od predhodnika ne razlikuje veliko, tako je recimo southbridge že vedno ICH5R. AGP vodilo lahko prenese največjo voltažo ekvivalentno 1,8V, procesor pa bo lahko tiktakal v navezi z največ 1,95V.

Severni most tako podpira največ 400 MHz FSB, v dviganju frekvence po 1 MHz. Na Anand Techu so preizkusili omenjeno matično ploščo in o njej spisali zanimiv članek. Klik!

6 komentarjev