»

PowerBook eksplodiral v Londonu

The inquirer - Že kar dolgo časa nismo poročali o nobeni eksploziji elektronike, sedaj pa je spet počilo. To pot je konec storil Applov PowerBook v neki londonski pisarni. V podjetju, ki ni želelo biti imenovano, so skrbnika računalnikov poklicali, ker se je iz PowerBooka vil dim. Ko je prišel tja, dima ni bilo več opaziti, tako da je pobral prenosnik in si ga ogledal. Ko ga je postavil nazaj na mizo, pravi, ga je razgnalo v slogu, tj. z dva metra visokimi plameni in iskrenjem.

Krivec za neslaven odhod tri ali štiri leta starega prenosnika naj bi bila baterija. Apple je poleti 2006 odpoklical serijo baterij, ki so bi bile osumljene prav takšnih suicidnih nagnjenj, a lastnik prenosnika ne ve, ali je...

51 komentarjev

Nokia del storitev prenaša na IBM

The inquirer - Ko sem razmišljal, kako naj podam uvod, brez katerega sestavek (oziroma v tem primeru novica) ponavadi izgubi patino, v sledečo novico, mi je na misel prišla ideja, kako sem začudeno pogledal, ko sem v že precej oddaljeni preteklosti na enem od predavanj prvič slišal za termin outsourcing. Kratka razlaga pojma pravi, da gre za prenos dejavnosti ali razvoja določenega pravnega ali zasebnega subjekta na drugega, z namenom optimizacije časa in stroškov.

Sledeča novica je zgleden primer te definicije. Kot poroča Inquirer, je Nokia razvoj in podporo za informacijske storitve v roku naslednjih petih letih prenesla na IBM. Posel, ki ima vrednost 200 milijonov evrov, bo sicer pomenil, da bo približno 400 zaposlenih v 57 državah dobilo novega delodajalca. Kot pravijo tukaj, se bodo Finci sedaj lahko bolj posvetili poslovni infrastrukturi in hkrati prihranili denar. Bo že držalo...

15 komentarjev

Pohekane N-igre

Wired News - Krekerji/hekerji/kakor-koli-jih-že-imenujete so uspeli razbiti tudi zaščito proti kopiranju Nokiinih igric N-Games na karticah MMC. Tako naj bi bilo zdaj mogoče igrice namestiti na vse telefone, ki delujejo na operacijskem sistemu Symbian in Series 60. Nokia je že uprla vse svoje sile, da bi ustavila ljudi, ki stojijo za tem. Več o tem lahko preberete tu in tu.

Vse skupaj je bilo le vprašanje časa ...

14 komentarjev

Eksplozivne Nokie

vir: Nokia
The Register -

The Register poroča, da je v zadnjem času zabeleženih vedno več primerov, ko so uporabnikom Nokie dobesedno eksplodirale v rokah ali žepih. Danes je to doletelo Vietnamko, a ji je telefon k sreči eksplodiral v žepu. Zaradi opeklin se zdravi v tamošnji bolnišnici.

V začetku tega tedna je podobna usoda doletela mladega Nizozemca, ko mu je Nokia eksplodirala v hlačnem žepu. Utrpel je lažje opekline na nogah. Manj sreče je imela pred...

40 komentarjev

Nov TV čip v Xboxih

The Register - Microsoft je, tako The Register, že pričel odpošiljati nov FS454 čip podjetja Focus Enhancements izdelovalcem konzol. Dotični čip bo nadomestil dosedanji TV čip in ima bo besedah izdelovalcev same pozitvne lastnosti: podpira več TV in ostalih visokoresolucijskih formatov, izboljšana je zaščita proti kopiranju DVD-jev (Macrovision 7.1), za povrh pa stane celo manj kot njegov predhodnik. Kot je znano, je Microsoft čip naročil že davnega maja 2001, sedaj, natanko dve leti pozneje, pa prihaja do končnih kupcev. Klik!

1 komentar

Problemi z zaposlovanjem

The Register - Dasiravno je računalniška izobrazba v novi dobi široko cenjena in priznana ter da analitiki napovedujejo, da bo še nekaj časa omogočala pridobitev uglednih in dobro plačanih služb, delavcem Deutsche Bank to ne pomaga kaj dosti. The Register namreč poroča, da se je omenjeni nemški gigant odločil prekiniti delovno razmerje 5.500 ljudem, zaposlenim v IT sektorju, oz. polovici v tem sektorju. Tozadevna katastrofa jih seveda ne bo doletela čez noč, saj nameravajo v Deutsche Bank načrt uresničiti v poldrugem letu. Klik!

4 komentarji

Notesnik eksplodiral

The Register - V Južni Afriki je deklici po imenu Nikita Sooklal v rokah eksplodiral prenosni računalnik. Računalo, ki ga je prav tako uporabljal njen oče je po tem, ko se je 15-letna Nikita želela se povezati na internet in ga tako uporabljala kakih 5 minut enostavno eksplodiral. Dekle je ob eksploziji dobilo opekline druge stopnje na rokah in zgornjem delu telesa. Sedaj se zdravi v tamkajšnji bolnišnici, policija pa dogodek preiskuje. The Register poroča.

3 komentarji

Compaqova varnostna napaka

The Register - Včeraj je Compaq naredil eno od najhujših napak, ki si jih lahko stran, ki se ukvarja z on-line prodajo, naredi.
Namreč, podatki o kupcih (naslov, telefonska itd.) so bili na voljo na strežniku athome.compaq.com in vsakdo se je menda lahko poigral s številkami naročil. Na srečo niso bile vidne številke kartic.
Pred dnevom pa je podobna usoda doletela angleško športno on-line trgovino Official-merchandise.co.uk.
Kam pelje ta varnost

2 komentarja

Ribarjenje

The Register - Zadnje čase so organi pregona vse bolj "uspešni" v odkrivanju in kaznovanju piratov. Pri nas so sicer novice tipa obsojen na par mesecev in nekaj stotisoč sit bolj pogoste, toda v ZDA hočejo imeti vse nekajkrat večje.

Tako The Register poroča, da se je končal proces proti trojici piratov iz Kalifornije, od katerih je bil vodja obsojen na 2 leti in pol milijona dolarjev, eden na pol leta ter pol leta hišnega pripora, medtem ko za tretjega še ni znano.. Ob tem se človek spet vpraša, če bi se vse to dogajalo, če bi bile cene malo bolj normalne[:D]

1 komentar

Hm....

HardOCP - Človek se dela norca iz nesreče drugega, potem pa tudi njega doleti podobna usoda. Sigurno ste za to že slišali. Zakaj gre? Tipček se je smejal neki šali o matični plošči, ko je njega (nekaj časa zatem) doletela podobna usoda. Njegova teden dni stara MSI (694D-PRO-AR) osnovna plošča se je med delom dobesedno vnela. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da mu nočejo priznati garancije. Pravijo, da ne bi bilo problema, če bi bila plošča pokvarjena. Hm… . Kam pa potem spada nenadno vnetje le-te? V Akte-X? Z osnovno ploščo pa mu je šla tudi njegova E-net kartica in pa napajalnik. Vendar pa vse ni tako črno kot izgleda. Njegova dva P3-933 MHz procesorja, ram in grafična kartica so preživeli šok. Mislim, da ga je izučilo, da se ni dobro norčevati iz nesreč drugih.

9 komentarjev