»

GTA IV prestavljena na sredino leta 2008

Daily Tech - Predsednik založbe Take-Two je potrdil da je GTA IV na Xbox 360 in PS3 prestavljena iz novembra 2007 na v najboljšem primeru aprila 2008. Ker naj bi ta igra postavljala nove meje v igralskem svetu, poleg tega pa bo izšla na dveh različnih konzolah, ustvarjalci potrebujejo mnogo časa da igro pripravijo perfektno, kar je po njihovem mnennju vitalnega pomena.

Beri več

10 komentarjev

V Nemčiji 3500 novih ovadb

golem.de - IFPI - International Federation of Phonogram and Videogram Producers (Mednarodno združenje fono in videogramskih založnikov) je ponovno udarilo. S pomočjo specialnega programa, ki je deloval v zaledju Oslovskega spletnega izmenjalnika, so identificirali novih 3500 kršiteljev avtorskih pravic. Pri 130-tih so že opravili hišno preiskavo, zoper ostale bodo podali kazenske ovadbe. To je do sedaj največja tovrstna akcija tožilstva v Nemčiji.

40 komentarjev

ULi M1695: Triple Graphics Interface

Matična plošča z M1695 veznim naborom

vir: VR - Zone
VR - Zone - Tajvansko podjetje ULi je predstavilo nov vezni nabor za procesorje AMD. Poglavitna novost nabora z imenom M1695 je možnost poganjanja treh grafičnih kartic na različnih vodilih: PCI-E 16×, AGP 8× in PCI. Glavni razlog načrtovanja takšnega nabora je uporabniku omogočiti mehak prehod na nove grafične kartice na vodilu PCI-E, predvsem pa možnost priklopa več monitorjev hkrati.

Vse od predstavitev jeder grafičnih kartic NV25 (NVidia) in R300 (ATi), je mogoče na grafični kartici poganjati dva monitorja hkrati, saj prej omenjena jedra vsebujejo dva RAMDAC-a. Če smo želeli poganjati še več monitorjev, smo enostavno dodali eno ali več PCI kartic. Finančniki in ostali, ki morajo pri...

22 komentarjev

Test prenosnika Apple PowerBook

Osvetljena tipkovnica

vir: AnandTech
AnandTech - Ker je v zadnjem času vedno več govora o "alternativnih arhitekturah", je morda primerno, da se z njimi čimbolj natančno seznanimo.

Na spletni strani Anandtech se tokrat že drugič podajajo v vode Jabolk in so za nas opravili temeljit test prenosnika, ki sliši na ime PowerBook. Najpomembneje je, da so se testa lotili z vidika PC uporabnika in bo zato širšemu bralstvu še toliko bolj blizu - članek se namreč pomenljivo imenuje "Mesec z Macom".

Prijetno popoldansko branje ...

37 komentarjev

Prve mutacije MyDooma

The Register - Črv MyDoom je star kvečjemu nekaj dni, pa je že dobil svojo mutirano izvedenko. MyDoom-B, ki je najverjetneje delo istega avtorja, se širi na enak način kot njegov predhodnik, torej preko elektornske pošte in omrežja Kazaa, poleg SCO-jevih pa bo "preizkusil" še ranljivost strežnikov na microsoft.com, če jih seveda Microsoft ne bo enostavno zaprl, kot je to storil v času pričakovanega napada Blasterja.

Mimogrede, SCO v stilu vesternov ponuja 250 tisoč bankovcev s podobo Georga Washingtona (ne pozabite odšteti davka!) za informacije, ki bi pomagale razkrinkati avtorja prvotne in verjetno hkrati tudi najnovejše izvedenke "moje pogube". Še klik na novičko.

15 komentarjev

Več monitorjev zvišuje storilnost

Slashdot - Na Slashdotu so objavili dobro novico za vse računalniške uporabnike, ki imajo na svoje mlinčke priklopljenih več monitorjev in doživljajo zbadanje, da je to le nepotreben luksuz. Znanstvena študija, ki so jo skupaj opravili NEC/Mitsubishi, ATi in Univerza v Utahu namreč potrjuje, da uporaba več monitorjev pripomore k zvišani storilnosti delavcev. Že efektivna uporaba dveh monitorjev zviša produktivnost za več kot deset odstotkov, z nadaljnjim dodajanjem monitorjev pa povišanja niso več zelo opazna. Več si lahko preberete v izjavi za medije. Klik!

4 komentarji