»

Intervju s predstavnikom Omega gonilnikov

OCAddiction - Pred časom se je na spletu dosti govorilo o t. i. Omega gonilnikov, ki naj bi prisilili vašo grafično kartico k izrisu lepe slike, včasih tudi malce na račun hitrosti, saj uradni gonilniki tako ATI-jevih kot nVidiinih kartic pri jasnosti slike zavoljo višjih hitrosti običajno skoparijo. Zadeva je potem počasi potihnila, a to seveda ne pomeni, da so Omega gonilniki nehali obstajati. O njihovi kakovosti navsezadnje priča tudi poteza nVidie; od DriverHeaven, kjer strani Omega gonilnikov domiujejo, so zahtevali, da jih nemudoma odstranijo. Konkurenca?

Na OCAddiction so objavili zanimiv intervju s predstavnikom oddelka OmegaDrive, kjer so govorili o tej nVidiini potezi, o goljufanju uradnih gonilnikov in prihodnosti alternativnih. Intervju.

0 komentarjev

Test pregrešno dragih grafičnih kartic

OCAddiction - Na OCAddiction so pod drobnogled vzeli dve trenutno najhitrejši in temu primerno dragi grafični kartici, nVidiino GeForce FX 5900 Ultra z 256 MB RAMa in ATIjevega Radeona 9800 Pro z 128 MB RAMa. Kartici, v ZDA vredni 499 oziroma 399 dolarjev, so spustili skozi obširen nabor iger in programov, namenjenim testiranjem vseh zmožnosti modernih grafičnih kartic, na koncu pa so za zmagovalca proglasili ATIjevega Radeona, ki je bil v povprečju hitrejši od GeForcea FX, konec koncev pa tudi sto dolarjev razlike v ceni ni ravno malenkost. Torej če nameravate kupiti kako od teh kartic ali pa če ste samo radovedni, tukaj je povezava na članek.

7 komentarjev

Nagradna igra na OCAddiction!

OCAddiction - Da, prav ste slišali. OCZ Technology so spletni strani OCAddiction priskrbeli 5 ploščic PC3200 DDR pomnilnika s pasivnim hladilnikom, na katerih je vgraviran njihov logo. Na OCAddiction so se odločili pomnilnik podariti igram lačnim množicam, zatorej če bi radi postali srečni lastnik dotičnega pomnilnika, si oglejte stran in sodelujte v zastonjski nagradni igri. Za rezultate boste morali počakati do 23. maja, kajti takrat bo žrebanje.

1 komentar

ABIT IC7-G

Abitova zverina

vir: OCAddiction
OCAddiction - Na spletni strani OCAddiction so si ogledali matično ploščo IC7-G podjetja ABIT. Osnovana je na Intelovem 875Pin podpira Pentiume 4 s prednjim vodilom 800 ali 533 MHz. Na njej najdemo malo morje priključkov: Gigabitni LAN, AGP 8X, 6-kanalni zvok in še veliko več. Ne pozabimo pa omeniti še Serial ATA vmesnika ter podporo dvo-kanalnemu DDR-u. Na sedmih straneh članka si lahko preberete temeljit opis plošče ter njene programske opreme, poskuse navijanja ter si ogledate razultate testov. Dejstvo je, da mora biti plošča dobra, saj si je na koncu prislužila oceno 95%. Abitovo zverino lahko dobite za 229 ameriških dolarjev. Preberite si celoten članek.

2 komentarja

Guillemot Maxi Sound Muse

OCAddiction - Pri OC Addiction so v roke dobili zvočno kartico Guillemot Maxi Sound Muse ter jo dodobra pretresli. Prišli so do podobnih rezultatov kot jaz, ko sem jo testiral: zelo nizka cena, dobro razmerje price/performance, zgleden programski paket. Edino, kar se mi je zdelo že malo smešno, je to, da so skritizirali škatlo zvočne kartice. Mogoče se motim, ampak čisto nobena stvar še ni bila dobra zaradi svoje superiorno oblikovane šatulje, mar ne? Klik!

0 komentarjev