»

Ein Volk, ein Reich, ein Führer und viele Patente!

OSNews - Po besedah Billa Gatesa namerava njegovo podjetje iz Redmonda letos vložiti zahteve po vsaj 3000 (programskih) patentih, kar je silovit skok napram lanskemu letu, ko so jih vložili "le" dobrih 2000, par let nazaj pa "komaj" 1000. Kljub dominantnemu položaju na mnogih tržiščih Microsoft še vedno vidi dovolj prostora, kjer (še) ni prevladal, pa bi si to vseeno želel.

Jutri bo 214. obletnica izdaje pr(a)vega patenta v ZDA ...

21 komentarjev

LindowsOS odslej Linspire

PC Linux Online - Po pritiskih Microsofta in preimenovanju v najbolj spornih državah pred nekaj meseci, se je podjetje Lindows, Inc. odločilo povsod po svetu preimenovati svoj operacijski sistem LindowsOS v Linspire. Tudi spletna stan www.lindows.com je že preusmerjena na novo -- www.linspire.com. V krajšem obdobju po zamenjavi imena bo na voljo tudi brezplačna izdaja distribucij Linspire. Preberite navodila!

3 komentarji

Avtor poročila odpuščen

Slashdot -

Poročali smo že o poročilu skupine strokovnjakov, da uporaba Microsoftovih izdelkov zaradi svoje kompleksnosti, ki je ne morejo nadzorovati niti avtorji sami, resno ogroža nacionalno varnost Združenih držav Amerike.

Danes je v svet prišla novica, da je bil eden izmed avtorjev poročila, Daniel E. Geer Jr., odpuščen s svojega delovnega mesta pri podjetju @stake. Uradna izjava podjetja o tem odpustu se glasi, da se @stake sicer ne strinja s poročilom, vendar prekinitev delovnega razmerja g. Geera nima nič opraviti s tem. Znano je, da je imelo podjetje @stake v preteklosti večkrat tesne poslovne stike z Microsoftom. V Redmondu so že zanikali vsa namigovanja, da so oni naročili ta odpust

Saj jim verjamemo. Microsoft se v preteklosti še nikoli ni posluževal nizkih udarcev, mar ne?[>:D]

9 komentarjev

Opiranje na MS ogroža nacionalno varnost?

Slashdot - Skupina vodilnih strokovnjakov s področja računalniške varnosti je opozorila na mnoge varnostne luknje v Microsoftovih operacijskih sistemih. Te so predvsem posledica tega, da se pri velikanu iz Redmonda trudijo vključiti čim več tehnologij v sam operacijski sistem.

Posledica je izredno kompleksen sistem, ki ga že avtorji sami težko nadzorujejo. Poleg tega uporaba operacijskega sistema v večini računalnikov pomeni, da so vsi ogroženi, ob odkritju varnostne razpoke. Zato zanašanje izključno na Microsoftovo tehnologijo ogroža nacionalno varnost ZDA. Vse skupaj so opisali v zanimivem poročilu (PDF).

4 komentarji

Stanje širokopasovnih povezav v svetu

Slashdot - Mednarodna Telekomunikacijska zveza je te dni objavila poročilo o stanju širokopasovnih povezav v svetu. Prav nič presenetljivo ni, da vodita Južna Koreja in Japonska s 60 oziroma 70 odstotki s širokopasovnim internetom ožičenih domov. Slovenije sicer ni na seznamu držav, vendar je njihovo poročilo (PDF) (DOC) vseeno zanimivo branje, saj vsebuje med drugim tudi podatke o cenah za večje svetovne države.

Pri nas se s takšnimi raziskavami ukvarja projekt Raba interneta v Sloveniji. V poročilu Gospodinjstva: uporaba interneta 2003/1 tako med drugim navajajo, da ima dostop do interneta 38 odstotkov slovenskih gospodinjstev. Na spletni strani SIBIS pa so v svoji publikaciji zapisali, da sta v Sloveniji 2% širokopasovnih povezav.

3 komentarji

Odpuščanja tudi v Kingstonu

The Register - Računalniški recesiji še ni videti konca in očitno postaja, da ne bo prizanesla nobenemu podjetju. Tokrat je na vrsti Kingston, kjer prav zdaj 120 delavcev trepeta za svoja delovna mesta. Težave so se pojavile, ko je podjetje Tiscali UK preklicalo svojo večmilijonsko pogodbo z njimi. Štirideset delavcev naj bi bilo tako ob službo neposredno zaradi te pogodbe, preostali pa naj bi delovna mesta izgubili zaradi slabih finančnih rezultatov Kingstona. Klik!

0 komentarjev