»

Donald Trump bi prek Twitterja in FB sledil vsem prosilcem za vizo

vir: Reuters
Reuters - Ameriško zunanje ministrstvo je pripravilo nov predlog za dodatna varnostna preverjanja vseh prosilcev za vizo za ZDA. Med spremembami je tudi desant ameriških organov pregona na digitalna družbena omrežja. Glede na predlog bodo prosilci za vizo morali ZDA dostaviti tudi:
- uporabniška imena vseh računov na digitalnih družabnih omrežjih, ki so jih uporabljali v zadnjih petih letih,
- vse telefonske številke in elektronske naslove, ki jih še uporabljajo,
- izčrpno biografijo za zadnjih 15 let življenja prosilca.

Začuda pa prosilcem ne bo potrebno dati gesla za dostop do uporabniških računov. Kakorkoli, novi pogoji ne bodo veljali za vse prosilce za vizo. Na udaru bo le približno pol odstotka vseh prosilcev (kar pa v nominalnih številkah še vedno pomeni 65...

17 komentarjev

AMD: pomanjkanje procesorjev

CRN - Computer Reseller News poroča o pomanjkanju AMD-jevih procesorjev za podnožje AM2, ki najbolj prizadene predvsem proizvajalce računalniških sistemov. Le-ti za pomanjkanje procesorjev s prstom kažejo na Dell, ki od poletja ponuja kupcem računalniške sisteme z AMD-jevimi procesorji. Zaradi njihovega pomanjkanja, se utegne povečati delež Intelovih procesorjev, saj ta lahko zapolni vrzel.

Več o tem si preberite na Computer Reseller News.

15 komentarjev

Projekt Galileo globoko v teku

vir: BBC
BBC - Medtem ko Evropa pospešeno gradi svoj ekvivalent ameriškemu sistemu za globalno pozicioniranje ( GPS), so si na BBC ogledali, čemu sploh potrebujemo še en tovrsten sistem in kaj nam bo napram ameriškemu ponudil.

Galileo bo sestavljalo 30 satelitov, ki bodo Evropo stali okrog 3,2 milijarde evrov. Prvo plovilo s potrebnimi deli za sestavo tega sistema bodo izstrelili jutri, naslednje mu bo sledilo za novo leto, delujoč sistem pa lahko pričakujemo do konca leta 2010. Najpomembnejša razlika v primerjavi z ameriškim sistemom je dejstvo, da je GPS vojaški sistem, brez zagotovil in garancije za delovanje, medtem ko bo Galileo evropski lastni civilni sistem, na katerega se bo vsakokrat moč zanesti.

Galileo bo...

24 komentarjev

Dve različici Oken?

Slashdot - Pred približno tremi leti je ameriška vlada Microsoftu grozila z razdelitvijo na več delov, in sicer zaradi izkoriščanja monopola in oviranja tekmecev. Po zamenjavi oblasti in sodnika je Microsoft ušel razdelitvi in prejel le nekaj blažjih ukrepov. Danes mu spet grozi razdelitev, a ne samega podjetja na več manjših, pač pa operacijskega sistema Windows na dve različici.

Tako naj bi Evropska komisija od Microsofta zahtevala, da v prihodnje prodaja dve različici svojega operacijskega sistema - eno z različnimi priloženimi programi, kot je npr. Windows Media Player, drugo pa brez nijh. Klik!

35 komentarjev

MyDoom napada ... SCO!

Slashdot - Sodeč po Symantec Security Responsu je W32.Novarg.A@mm ta trenutek zelo aktiven črv, ki se zajeda po svetovnih računalnikih, zato je že dobil dodatno ime -- MyDoom. Da bi bil še bolj učinkovit kot običajno se v poštnem predalu včasih predstavlja kot "Delivery Status Notification (Obvestilo o dostavi pošte)", širi pa se tudi s pomočjo Kazaa-ja. Pri ogledu natančnejših podatkov o črvu bodite še posebej pozorni na 5. točko. Glavni namen MyDooma je namreč povsem drugačen kot običajno, saj želi izvesti napad na spletni strežnik podjetja SCO, kar je razvidno tudi tukaj. Na novico nas je opozoril Jux.

Je ta črv sploh škodljiv?

32 komentarjev

Procesorske vojne je konec

The inquirer - Novinarji, predvsem iz ekonomskih krogov, nas vsak dan bolj presenečajo. Tako je po poročanju Inquirerja Business Week v enem od člankov pokopal AMD in razglasil konec procesorske vojne. Lep primer, kaj se zgodi, ko ljudje presežejo strokovne okvire in začnejo prikazovati neresnice.

Kot lahko preberemo, naj bi bili razlogi, zaradi katerih naj bi AMD odstopil od nadaljnega razvoja, predvsem ekonomski, tesno pa jim sledi tehnološka nezmožnost prehoda na 90-nanometrsko tehnologijo. Kljub vsemu je smisel članka drugje, saj nam Mike Magee poskuša prikazati, kako bi zgledal trg mikroprocesorjev brez enega igralca.

Seznam se začne z ustavljenim razvojem, nadaljuje preko zmanjšane odgovornosti medijem in zvečane poslušnosti proizvajalcev matičnih plošč in se končno ustavi pri aspektu, ki bi najbolj prizadel širšo javnost. Gre seveda za cene, ki bi se lahko nesorazmerno povečale, pri tem pa je treba še upoštevati, da bi temu sledilo še zmanjšanje izdaje hitrejših modelov.

Kot avtor...

84 komentarjev

Ameriški imigracijski sistem zadel virus

Slashdot - V torek je ameriški sistem za imigracijo zadel virus W32.Welchia, ki izkorišča RPC luknjo v Oknih. Zelo kmalu je postalo očitno, da je črv prizadel omrežje do te mere, da je bilo potrebno temeljito čiščenje.

Tako so bili prisiljeni ugasniti celotno omrežje za 9 ur, da so počistili računalnike in namestili zaščito. To je najbolj prizadelo prosilce, ki niso mogli priti do vize. Uradni viri trdijo, da ni bila ogrožena baza, v kateri imajo shranjenih okoli 75000 imen potencialnih teroristov.

9 komentarjev

Ups...

Jaz - Danes popoldan sem nam je zgodila ena neprijetna stvar, namreč na strežniku nekaj ni bilo ok in zato nikakor niste mogli priti do naših strani [;(]. Se opravičujemo in upamo, da se te stvari v prhodnosti ne bodo več dogajale [:D].

5 komentarjev