»

Simsi na letalih

The inquirer - Electronic Arts in DTI sta napovedala, da bosta začela v povezavi s 62 letalskimi partnerji v letala vgrajevati sisteme, s pomočjo katerih se bodo lahko potniki med letom kratkočasili z igricami. Vključili bodo nekaj enostavnih mini-iger, kar je razumljivo, preseneča pa dejstvo, da bodo na voljo tudi Sims 2. Ob tem se porajajo vprašanja v zvezi s strojno opremo, saj vemo, da gre za relativno zahtevno igro, ki bo potrebovala zmogljiv hardver. Na Inquirerju pozdravljajo novost in upajo, da je letalski prevozniki ne bodo preveč mastno zaračunavali.

7 komentarjev

XFX zanika prodajo

The inquirer - Včeraj smo poročali o govoricah, da bi Asus rad kupil XFX. Novica je izvirala z Inquirerja, ki je znan po svojem tabloidnem slogu pisanja, kar se je še enkrat potrdilo. Po tem, ko je novica zaokrožila po spletu, je podjetje za tisk uradno izjavilo, da o prodaji ni govora. Po lastnih besedah namerava XFX še naprej uspešno poslovati in pometati s konkurenco kot samostojno podjetje, ne pa pod Asus-ovo blagovno znamko, so se popravili pri Inquirerju.

1 komentar

Enojedrni Yonah procesorji na vidiku?

News.com - Intel kljub dvojedrni usmerjenosti po prvotni predstavitvi dvojedrnega Pentium M procesorja s kodnim imenom Yonah načrtuje tudi enojedrno verzijo, ki bo namenjena predvsem prenosnikom nižjega cenovnega razreda.

Steve Smith je na IDF dejal, da pričakujejo, da bodo enojedrni procesorji v nižjem cenonem razredu ostali še kar dolgo. Analitiki so špekulirali, da bi nekaj strank lahko prebegnilo k AMDju, če Intel nebi imel niti ene enojedrne rešitve. Špekulira pa se tudi o proizvodnji enojedrnikov.

Najbolj verjetna možnost je, da bo Intel naredil vse procesorje dvojedrne, kot enojedrnike pa prodajal tiste, ki bodo imeli tako ali drugače poškodovano jedro, obstaja pa tudi možnost, da bodo eno jedro preprosto izklučili.

Seveda obstaja tudi možnost pravega enojedrnega čipa, a če pogledamo Celeron linijo izdelkov, so to le okrnjeni Penitum 4 procesorji, torej je zadnja možnost skorajda neverjetna.

3 komentarji

Intelove novoletne zaobljube

The inquirer - Na koncu vsakega leta podjetja predstavijo načrte za naslednje leto. O teh načrtih se potem piše večino decembra in januarja. Manjkrat pa vidimo analizo, koliko obljub so uspeli na koncu leta uresničiti. The Inquirer je tokrat pogledal, kaj so pri Intelu od svojih obljub izpolnili.

Glede na načrt predstavitve izdelkov, ki so ga delili lanskega decembra, bi danes morali že uživati ob 3,4 GHz Prescottu, izdelanem v 90-nanometrski tehnologiji. Kakor vemo, to ni tako, saj je trenutno največ, kar je mogoče dobiti, Pentium 4 Extreme Edition. Avtor članka predvideva, da so vzroki za zamude Prescotta težave s pregrevanjem. Vendar tudi napovedani procesorji za 2. februar (glej povezano novico) ne bodo tisto, kar so obljubili pred enim letom. Bomo videli, kako se bodo obnesli v testih sedaj, ko AMD vedno bolj pritiska s svojimi Opteroni.

5 komentarjev

Konec Microsofta, kakor ga poznamo?

Slashdot - Pri The Inquirerju so objavili zanimiv prispevek o trenutnem stanju Microsofta in mu napovedali mračno prihodnost. V članku na sedaj že klišejski način obravnava Linux in odprto kodo kot trenutno največjega tekmeca redmonskemu gigantu. Vendar tokrat pokaže še nekaj več. Newyorško borzo in prvo četrtletje, za katerega niso poročali o ogromnih dobičkih. Avtor vzroke išče v nezaupanju strani, nepravilni cenovni politiki, zapiranju svojih izdelkov pred zunanjimi razvijalci ter razvojnih napakah, ki so v njihovih produktih prisotne že od samega začetka.

Seveda so ta dejstva izrazito enostransko predstavljena, saj ima Microsoft mnogo dobrih strani. Vseeno predstavlja lep zaokrožen povzetek negativnih čustev.

Najbolj zanimivo od vsega skupaj pa je, da tisti, ki najbolj udirhajo čez Microsoft, vse skupaj servirajo na IIS strežniku s pomočjo dinamičnih ASP strani..

15 komentarjev

Prescott 64-biten?

Slashdot - Pri Inquirerju špekulirajo, ali bo naslednji Intelov paradni konj, Prescott, že imel vgrajeno podporo za 64 bitnost. To jim je zagotovili vodilni pri Intelu, nato pa iz Intela ni pricurljala nobena izjava več, tako da določene stvari ostajajo nejasne, predvsem nabor ukazov, ki bi ga procesor uporabljal. Preberite si novico in sami presodite, ali je kaj na tem.

7 komentarjev

Intel prestavil Prescotta?

OC Workbench - Intel bo v sredini novembra predstavil svoj "prenovljen" Pentium 4 procesor, ki bo tiktakal pri 3.2GHz, imel 800MHz FSB ter podpiral Hyper Threading. Novost bosta dodatna 2MB L3 predpomnilnika, ki naj bi v nekaterih primerih povečal hitrost procesorja za okoli 10%.

Na internetu so se že pojavila ugibanja, ali to pomeni prestavitev Intelovih procesorjev z jedrom Prescott in, kot pravijo na Ocworkbench se bo to resnično zgodilo, namreč izid Prescotta je prestavljen na konec letošnjega leta ali pa začetek 2004. Stepping še vedno ostaja C verzija, za katero se govori, da odda neverjetnih 103W toplote.

Postavlja se vprašanje, ali to pomeni veliko priložnost za AMD, ki bo svoje nove procesorje, Athlon-64, predstavil 23. tega meseca. Klik!

2 komentarja

Napihljivi zvočniki?

Overclockers Australia - Sicer nisem povsem prepričan, ali gre za šalo ali za popolnoma funkcionalen izdelek, ampak ta stran trdi, da imajo na zalogi posebne zvočnike, ki jih vzamemo iz škatle, napihnemo (!!![8-O]), vključimo in že lahko uživamo ob zvokih glasbe ali eksplozijah iz akcijskih iger. Skratka, pojdite na prej omenjeno stran in sami presodite, če je vse skupaj resnično.

6 komentarjev