»

IT-sistem ameriške Tajne službe 60-odstotno zanesljiv

ABC News - Če se morebiti hudujete nad zastarelo opremo v naših javnih ustanovah, se lahko zadovoljno namuznete ob podatku, da tudi v slavni Tajni službi ZDA ni nič kaj bolje. Kot so izbrskali na ABC News, so v tajnem poročilu ugotovili, da ima Tajna služba staro opremo, ki deluje le 60 odstotkov vsega časa. Njihov osrednji računalnik (mainframe) je iz 80. let, problemi z računalniškim sistemom pa so tako izraziti, da so se obrnili celo na NSA, ki jim je pripravila celovito oceno sistema.

O težavah priča že notranja okrožnica iz leta 2009, ki pravi, da 42 aplikacij teče na IBM-ovem mainframu iz leta 1980 z zanesljivostjo 68 odstotkov. Nadgradnja sistema bi stala 187 milijonov dolarjev, ki jih ni....

25 komentarjev

Red Hat se podaja v novinarske vode

PC Linux Online - Znano je, da veliko podjetij izdaja revije o svojih programskih paketih. Odslej se jim bo pridružil tudi Red Hat, saj bo od marca naprej izhajal The Wide Open Magazine. Revija bo namenjena tako naprednejšim uporabnikom Linuxa in razvijalcem kot tudi navdušencem, zaobjeti pa bosta poslovna in domača uporaba odprtega programja. Zenkrat je navoljo šele predstavitveni članek o pripomočkih za nastavljanje Fedora Linuxa.

0 komentarjev

Microsoft z milijardnim dobičkom

The Register - Kot poroča The Register, je Microsoft objavil poslovne rezultate prvega fiskalnega četrtletja, ki so zelo obetavni. Pridelali so 2,6 milijard dobička, kar je za 30 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Skupno so zaslužili 8,2 milijardi dolarjev oz. šest odstotkov več kot lani.

Kljub lepim številkam in še lepšim napovedim, v katerih napovedujejo krepko povečanje dobička v prihodnosti, pa situacija v Redmondu ni najbolj rožnata. Microsoft je namreč utrpel kar veliko škodo zaradi upada t.i. corporate pogodb s podjetji. Nekaj krivde pripisujejo težavam z varnostjo (črvi Blaster in podobni) ter vedno večjemu uveljavljanju Linuxa. Več o tem.

17 komentarjev

IBM predstavil sistem za zaščito diskov

The Register - Kot poročajo na The Registru, je IBM danes uradno predstavil nov način zaščite diskov v prenosnikih pred mehanskimi poškodbami. Sistem, ki so ga poimenovali Active Protection System (APS), namreč ves čas spremlja morebitno premikanje prenosnika in tako v primeru, da ga zazna, parkira diskovne glave, kar naj bi preprečilo mehansko poškodbo diska in izgubo podatkov.

IBM tako predvideva, da bi diski v prenosniku, ki bi padel po tleh, preživeli, kar je pomebno, tudi če ostale komponente ne, saj podatki ostanejo in jih tako lahko prenesemo v drugi računalnik. APS bomo najprej ugledali v prenosnikih družine ThinkPad R50 in T41. Več o tem.

12 komentarjev

Poslovni rezultati ALi

X-Bit Labs - Danes je svoje poslovne rezultate za mesec februar objavil še tretji tajvanski izdelovalec čipovij, nekoliko manj znan kot VIA in SiS, ALi. Dohodki od prodaje so znašali devet milijonov dolarjev, kar je kar nekoliko malo, če primerjamo z Viinimi 50 milijoni. Skupno so tako ALi-jevi dohodki za slabo petino nižji kot v mesecu januarju. Izvirna novica.

0 komentarjev