»

Naj 10 tehnoloških igračk leta 2009

high-tech stojala za fotoaparat

vir: Scientific American
Scientific American - Leto je naokoli in revija Scientific American je spet izdala spisek desetih naj tehnoloških igračk (gadgetov), katere lahko podarite najdražjim (ali pa sebi) ob koncu leta. Seznam vsebuje:

1) vrečko, v katero damo telefon, ki nam je padel v vodo. Vrečka vsebuje materiale, ki nase vežejo vlago in zadevo temeljito posušijo v roku 24 ur; ($20)
2) osebnostni spalni trener, ki s pomočjo merjenja možganskih valov kaže, kako ponoči spite, koliko sanjate, kdaj zapadete v globok spanec itd.; ($250)
3) prenosnik z vgrajenima dvema 10.1 inčnima LED zaslonoma; ($1100)
4) zvezdno okno; to je v bistvu USB dodatek in program, ki ga namestimo na tablični računalnik, in ima vgrajene senzorje nagiba. Z njim lahko opazujemo zvezdno nebo tudi iz tople sobe, in sicer tako, da tablični PC usmerimo proti nebu, na zaslonu pa se nam prikaže...

14 komentarjev

Hercules znižal cene Kyro karticam

X-Bit Labs - Po tem, ko so pri Nvidii ob prihodu novih Titanium procesorjev kar občutno znižali cene svojim starim MX-om, se je za podoben korak odločil tudi Hercules, ki je pocenil svojo družino kartic, ki bazirajo tako na Kyro 1, kot tudi Kyro 2 čipu. Kljub pocenitvam pa je jasno, da se Kyro 2 kartice s predstavitvijo Titatnium procesorjev vse bolj selijo na low-end tržišče (čeprav lahko Kyro 2 pogojno še vedno konkurira slednjim). Vendar pa je jasno, da mora STM čimprej narediti naslednika Kyra 2, saj ga bosta v nasprotnem primeru povozila oba konkurenta - tako Nvidia, kot tudi ATI, ki se je izkazal s svojimi Radeoni 2. Nove cene si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

ALi bo znižal cene svojim čipsetom za AMD procesorje

Tweakpc.de - ALi je napovedal, da bo v 3/4 leta močno znižal cene svojim čipsetom M1647 in M1649. S to potezo hoče doseči prevlado v Low-end tržišču. Tako naj bi videli osnovne plošče, za AMD procesorje, katerih cena naj bi znašala po komadu samo $50. Oba čipseta bosta morala tekmovati z KT266/ KT133x ter SiS735/SiS733 čipseti. Prav SiS se bo lahko pokazal pravi konkurent ALiju in še drugim proizvajalcem, saj so se njihova čipovja izkazala za zelo dobra in poceni.

1 komentar

Tusi SiS sanja...

DigiTimes - Tudi tajvanski SiS, do sedaj najbolj poznan po svojih ne tako bleščečih veznih čipovjih, ima svoje sanje. Podjetje je napovedalo, da bo do konca tega leta zavzelo kar 15% tržni delež na področju grafičnih kartic. Prav tako napovedujejo, da bodo konec leta 2001 kar 70% njihovih proizvodnih zmogljivosti tvorili prav grafični čipi. Gre za zelo smele napovedi, še posebej ob veliki konkurenci na tržišču v tem trenutku, toda če vzamemo v zakup manjšo ponudbo na low-end tržišču (ki ga bo SiS nedvomno napadel) in dobre povezave z OEM partnerji, jim mogoče celo uspe.

0 komentarjev

Test SiS730 čipovja

SysReview - Ok, Sergio je že izlil svoja najgloblja čustva v zvezi z mojim rođendanom, tako da lahko nadaljujemo z "navadnimi" novicami [:\\]. Torej, na SysReviewu so objavili enega izmed prvih testov SiSovega 730 čipovja. Gre za low-end čipset za AMDjeve SocketA procesorje. Na žalost zadeva ne podpira DDR SDRAMa, toda po moje bo vseeno dokaj konkurenčna, predvsem na manj zahtevnem trgu. Če vas zanima zakaj, si kar oglejte test!

0 komentarjev

Matrox na low-end trgu

Matrox - Čeprav se marsikateri privrženec Matroxa s tem ne bi strinjal, je podjetje uspešno predvsem na poslovnem in low-end tržišču. Na žalost, toda nikoli jim ni uspel veliki met na high-end igričarskem 3D področju. To potrjuje tudi zadnja njihova najava, po kateri njihova G200 MMS kartica doživlja zelo velik uspeh na poslovnem področju. V bistvu gre za precej unikatno kartuljo, ki lahko ima kar do štiri digitalne DVI izhode za monitor. Opremljena je z 8MB SGRAMa na izhod, kar pomeni 16MB za dual verzijo in 32MB za quad verzijo. No ja, verjetno je zadeva res uporabna za kakšno pisarno, toda jaz se zagotovo z njo ne bi spuščal v kakšno igranje Kvake3 ali UTja [:\\].

0 komentarjev