»

Najbolj dolgočasen dan v 20. stoletju 11. april 1954

William Tunstall-Pedoe

Telegraph News - Z močjo računalnikov lahko iz množice podatkov izluščimo marsikakšno zanimivost in prav tega se je lotil William Tunstall-Pedoe iz Cambridgea, ki je lastnik podjetja True Knowledge in istoimenskega programa. Na spletu najdemo True Knowledge v obliki iskalnika po podatkih, ki skuša odgovarjati na vprašanja, postavljena v človeškem jeziku (primer, podobnega cilja se je lotil tudi bolj znani WolframAlpha). Tunstall-Pedoe pravi, da gradi učeči se iskalnik, ki bo zmogljiv vir znanja, kjer se bodo shranjevali in obdelovali faktoidi, to so koščki podatkov o ljudeh, krajih, dogodkih, podjetij, in...

14 komentarjev

Seagate s petletno garancijo

Seagate - Med prepričevanjem svojega diska, naj vendarle zdrži več kot pol ure pod napetostjo, brez da bi se predčasno ugasnil med delom, sem z veseljem prebral sledečo novico. Diskovni velikan Seagate se je odločil podaljšati garancijo, ki jo daje na svoje diske. Od sedaj naprej imajo vsi diski, ki so bili kupljeni po prvem juniju letos, petletno garancijo. Seagatu seveda vse pohvale, saj si je s to potezo gotovo pridobil kakšnega kupca, upamo pa lahko, da bodo kmalu sledili še ostali proizvajalci.

15 komentarjev

Popoldansko ponedeljkovo branje

Zmaj

vir: Amdmb.com
več strani - Če se vam dogaja, da na tak dolgočasen dan, kot je danes, ne veste, kaj bi počeli, imamo na Slo-techu rešitev. Kot ponavadi, nam je nedelja postregla s kupom testov, in nekaj teh vam vam priporočamo tudi mi.

Na Metku.net so testirali Seagate Barracudo 7200.7, na Tech Warelabs pa so pod drobnogled vzeli Liteon-ov 52 kratni pekač. V Navijalski kavarni imajo kot ponudo dneva Chaintech FX71 Apogee, isto kartico pa so testirali tudi na Monkey Review-u.

Na AMDmb so si ogledali zanimiv dodatek prozornim stranicam, pri OC Modshop pa so oko vrgli na Zalmana CNPS7000A-Cu. Podoben test...

1 komentar

LAN party

Amdmb.com - Malce pozno, a nič ne de. Še ena slika s Slo-Tech LAN partyja: No, če ste že mislili verjeti; slika je v resnici s Quakecona 2003, največjega LAN partyja v ZDA, kjer so bili letos tudi predstavniki nVidie, Vie in AMD-ja. Reportažo tem veledogodku, ki se ga je udeležilo več kot 5.000 ljudi si lahko preberete na Amdmb.com. Igrali seveda niso le iger, temveč so se preizkusili tudi v modificiranju in navijanju svojih mlinčkov, kar je za računalniške obsedence tako ali tako klasika, svoje pa so povedali tudi predstavniki pokroviteljev.

6 komentarjev

Testi vodnih črpalk

Overclockers.com - Na forumu je bilo kar nekaj pogovora in vprašanj glede črpalk za sisteme vodnega hlajenja, posebej o črpalkah Hydor. Te črpalke naj bi imele kakovost in moč Eheimovih črpalk po dosti nižjih cenah in še manjših dimenzij. Tukaj je nekaj testov omejnenih črpalk: Članki so malo starejšega datuma, a so vseeno poučne narave ter kakovostno čtivo za vse, ki si nameravate v bližnji prihodnosti v svoj računalnik namestiti vodno hlajenje.

0 komentarjev

Še drugi Athlon s 400 MHz

Amdmb.com -

Po Athlonu XP 3200+, ki je prvi AMD-jev procesor, delujoč pri 400 MHz zunanjega vodila, se je danes na prodajnih policah pojavil še njegov šibkejši bratec -- AthlonXP 3000+. Preden se preveč razveselite, vas moram žal obvestiti, da je za zdaj naprodaj le na Japonskem, a nič ne de, gotovo bo kmalu prišel tudi k nam. Trenutna cena znaša 60.000 jenov ali preračunano približno 100 tolarskih tisočakov. Klik!

Omeniti velja še podrobnost, da se 333 MHz in 400 MHz modela rahlo razlikujeta, dasiravno sta oba označena kot 3000+. Na Amdmb.com so namreč opazili, da nov model teče v resnici pri 2100 MHz in ne pri 2167 MHz kot starejši.

1 komentar

Testi grafikulj

Zgoraj 128 MB verzija, spodaj 256 MB Radeona 9800 Pro

vir: Tom's Hardware
več strani - Z izidom nVidiine serije NV35 je omenjeno podjetje prineslo svež zrak na to področje in hkrati dvignilo kar precej prahu zaradi gonilnikov. ATi je kot odgovor na to poslal v ogenj Radeona 9800 Pro. Tokrat so si ga ogledali na Tom's Hardware in prišli do zanimivih zaključkov, poleg tega pa so na ostalih stranih stestirali še dve grafični kartici in sicer prenosno različico Radeona 9600 Pro ter MSIjev model Geforcea FX 5200 Ultra. Testi so zanimivi, zato vam priporočam branje kakega od teh: Radeon 9800 Pro na Tom's Hardware, Mobilni Radeon 9600 Pro,...

2 komentarja

Matične plošče za pozen sobotni večer ...

več strani - Teden se je zaključil in verjetno ste si vsi oddahnili od nujnih obveznosti, se usedli v vaš najljubši naslonjač in uč™ zazrli v zaslon. Čez cel teden se je nabralo mnogo testov matičnih plošč. Za vas smo jih pridno zbirali in jih sedaj vrgli na kup. Verjetno ste že čez dan opravili vse obveznosti in morda nimate kaj početi zato vam predlagam, da vaš pogled ne prezre naslednjih povezav do testov. Vsi testi niso najnovejšega datuma, a so vseeno odlični.

- VIA EPIA M9000 Mini-ITX
- Intel I865 "Springdale" Chipset
- Soltek SL-86SPE-L
- SiS 648FX Chipset Reference Board
- Viina platforma EPIA-M10000
- ABIT IC7-G (875P)
- še enkrat Intel 865 (Springdale) čipset
- Albatron PX865PE Pro II (865PE)
- Gigabyte 8KNXP Ultra
- DFI Lan Party Intel PRO875
- ABIT NF7-S V2.0
- Gigabyte 7VAXP-A Ultra KT400Al

Pa prijetno branje!

0 komentarjev