» »

kabelnet in domače omrežje

kabelnet in domače omrežje

boych ::

Imam problem s postavitvijo domačega omrežja. Imam tri računalnike povezane preko hub-a. Če hočem da mi dela kabelnet, moram v TCP/IP pustiti vse nastavitve na avtomatsko zaznavanje. kabelnet deluje domače omrežje pa ne!
Če nastavim IP adresse, masko podomrežja in def. getaway pa mi dela domače omrežje vredu kabelnet pa ne!
A mogoče ve kdo kako to nastavit, da bo oboje delalo in a mogoče pozna kdo kako dobro literaturo, glede orežja in vseh teh nastavitev, ker bi rad jaz to malo preštudiral!
THX za vsako pomoč!!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

SasoS ::

Kam imaš modem vklopljen? V Hub? Če ja, potem moraš dokupiti še eno mrežno, modem dat na en računalnik na svojo mrežno in poštimat Internet Connection Sharing.

modem mam priključen na hub in vse tri računalnike tudi! tako mi dela net na vseh PC!
Če dobro razumem je najbolje da jaz vzpostavim en pc kot server na katerega peljem modem in potem dam sherat povezavo preko tega serverja, ker bo drugače moral moj pc skoz lahfat, da bo delal net na ostalih PC-jih.

AngelOfDeath ::

Kupi si router pa bo rešeno :)

boych: Unlike siol ti kabelski operaterji dajo na voljo samo 1 javni IP. Prav tako so ponavadi modemi zaklenjeni na 1 MAC adreso, tako da se močno čudim če ti internet dela na 3-h PCjih. Tako da...vzpostavitev strežnika (ali pa router, ja) je edini način na šeraš kabelsko povezavo.

Ja na vseh PC mam nastavljeno isto MAC adreso, pa net dela BP!
na kaj moram paziti pri nakupu rutera? so kake fore? nimam izkušenj s tem!
sicer pa mam en stari PC pa ga bom skup naredil!

lol...in potem se čudiš da ti ne dela network :D

ja vsi se pač nismo narodili z tastaturo v roki...

Slowenc ::

Kupi si navaden router, 4 porten, DHCP, firewall. Stanejo že od ~12kSIT naprej. Najmanj sranja boš imel z njim. ISPju boš pa samo povedal MAC adreso od routerja in net ti bo delal. Za lokalno mrežo pa vsakemu računalniku dodeliš svoj IP in nič drugega.
Skiny gate.

SasoS
tiera nima vezano na mac adresso ;)

AnDr3j ::

Kaj pa ma Triera? A lahko kr prek Huba?

Sem staro 333 mhz mašino skup naredo, vrgel vse vun, not pustil dve mrežni, zinstaliral remote administratorja, pa lahfa vse vredu!!:))
mam pa še en vprašanje: probal sem z remote desktopom od win pa mam problem. na serverju laufam win2000, pa sem dodatno instaliral rem desktop, pa nisem našel opcije kje ta rem desktop enablat, da lahko nanj dostopaš z druge mašine, (XP ma to v nadz. plošča->sistem !
kje pa ma to win2000??

Pri trieri lahko modeme uporabljaš samo v določenem področju (tabor, rotovž,... ptuj,ormož, lenart, pragersko, itd)

Zaklepanje na mac adresso je bilo testirano in ugotovljeno da to ni uporabno za triero.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prosim za OSNOVNO pomoč pri priklopu ruterja (kabelski internet)

Oddelek: Omrežja in internet
126311 (5048) eden-X
»

ne morem naštimati interneta na svojem prenosniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
211344 (946) bluefish
»

Telemach - kakovost?

Oddelek: Omrežja in internet
242421 (1883) PARTyZAN
»

internet ne dela pa da se je*em