Forum » Loža » Pravica do regresa
Pravica do regresa
tt1024 ::
Torej stvar je taka s 1.4.2004 sem nastopil redno službo, zanima me če imam pravico do regresa in kolikšen bo delež slednjega?
Vnaprej hvala za odgovore
Vnaprej hvala za odgovore
Tomas 33 ::
Če boš zaposlen za več kot pol leta ti pripada polni regres, kdaj ga dobiš pa ne bi vedel. V javni upravi znaša letos 138600 bruto.
Torej podpisal sem pogodbo za nedoločen delovni čas, ali to pomeni, da dobim regres po 6 mesecih dela, ali ga pač dobim sedaj in če ostanem 6 mesecev mi pripada. Zanima me še kaj če dobim regres in dam odpoved prej kot v 6 mesecih?
Hvala za odgovore
Hvala za odgovore
MadMicka ::
Najkasneje po šestih mesecih si upravičen do celega regresa za letni dopust. Trenutnao znaša minimalni regres 137.583 SIT, kar pomeni ob npr. 17 % akontaciji dohodnine neto 114.193,89 SIT.
Marsikatero podjetje izplača delavcu, ki se v prvi polovici leta zaposli za nedoločen čas, cel regres že tedaj, kot ostalim, tj. najkasneje do 2.7. v letu.
Če pa bi prejel cel reges pred iztekom 6 mesecev in bi nato odšel drugam, bi bil dolžan vrniti sorazmerni del regresa. Vprašanje pa je, če bi te podjetje dejansko tožilo za par deset tisoč SIT.
Marsikatero podjetje izplača delavcu, ki se v prvi polovici leta zaposli za nedoločen čas, cel regres že tedaj, kot ostalim, tj. najkasneje do 2.7. v letu.
Če pa bi prejel cel reges pred iztekom 6 mesecev in bi nato odšel drugam, bi bil dolžan vrniti sorazmerni del regresa. Vprašanje pa je, če bi te podjetje dejansko tožilo za par deset tisoč SIT.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMicka ()
Business ::
Zakon in predpisi in višine dnevnic najdeš na www.klik.si. Klikneš RAČUNOVODSTVO in dnevnice v tujini.
Boeing ::
Spljuvajte me kolikor hočete, ampak moje mnenje je: raje razmišljaj, kako boš čimveč naredil za svojega delodajalca, ne pa samo razmišljat, kake pravice imaš in kaj ti pripada. Če boš dobro delal, ti bo šefe z veseljem stisnil še kakega jurja na roko!
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
Hehe, če bi bi vedli kakšnega šefa imam bi vam bilo jasno, da on izkorišča delavce ne pa mi njega . V glavnem zanima me še kako je z dajanjem odpovedi? Imam 2 mesečni odpovedni rok torej ali moram pač čakati 2 meseca, ali je najboljše če pač ne pridem več v službo in me odpustijo. Kakšne so lahko posledice zame?
Torej malo zmedeno ampak v glavnem, v primeru, da najdem drugo službo kako se najlažje in brez posledic umaknem iz trenutne službe?
Hvala za odgovore
Torej malo zmedeno ampak v glavnem, v primeru, da najdem drugo službo kako se najlažje in brez posledic umaknem iz trenutne službe?
Hvala za odgovore
Brane2 ::
Za pravne posledice ne vem, vem pa za praktične posledice.
Tvoje delo te definira. Po njem te ljudje poznajo. Slovenija je majhna in grehi prej alli slej pridejo za tabo.
Seveda ne vem nic dolocenega o tvojih pogojih dela a tole "pac enkrat ne pridi na delo" na tvojem mestu ne bi jemal tako zlahka.
Tvoje delo te definira. Po njem te ljudje poznajo. Slovenija je majhna in grehi prej alli slej pridejo za tabo.
Seveda ne vem nic dolocenega o tvojih pogojih dela a tole "pac enkrat ne pridi na delo" na tvojem mestu ne bi jemal tako zlahka.
BigWhale ::
> Torej malo zmedeno ampak v glavnem, v primeru, da najdem drugo službo
> kako se najlažje in brez posledic umaknem iz trenutne službe?
Zacni iskat sluzbo, ko jo najdes, daj odpoved, then give 110% and make them sorry they're letting you go. ;>
To je najbolje kar lahko naredis.
> kako se najlažje in brez posledic umaknem iz trenutne službe?
Zacni iskat sluzbo, ko jo najdes, daj odpoved, then give 110% and make them sorry they're letting you go. ;>
To je najbolje kar lahko naredis.
Hvala big whale, to imam tudi namen narediti. Poglejte ne zdaj misliti, da sem en zmuzne Zadeva je takšna, da sem v tem podjetju že 2 leti večino preko študenta, sedaj pa tudi redno. Za redno sem zaprosil že na začetku pa me niso hoteli vzet ker sem še študiral. Zdaj sem pač za redno, ker rabim denar. Delo samo mi je všeč, samo če bi vi vedeli kakšne nesposobne šefe imam vam garantiram, da bi se lahko samo smejali (od žalosti)
Business ::
tt1024:Če jaz začnem o svoji službi,.... ahh. Ni nam lahko! Bodi srečen, da ti je vsaj delo všeč.....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Regres! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 10124 (1144) | edi123 |
» | Regres vprašanjeOddelek: Loža | 6556 (3899) | Invictus |
» | Izplačilo regresa za dopustOddelek: Loža | 7838 (1836) | MadMicka |
» | Odpoved in nova sluzbaOddelek: Loža | 7266 (4815) | joze67 |
» | menjava službeOddelek: Loža | 6318 (5571) | alesr |