» »

Hdd WD 80G crknil a se da kaj podatkov rešit!

Hdd WD 80G crknil a se da kaj podatkov rešit!

Sade ::

Danes zjutraj mi je odpovedu WD 80 GB 7200rpm in to po samo 6 mescih!!!

Ble so 3 particije, zdej me pa zanima s katerim programom in kako bi se dal kaj rešit z diska, k sreči sem mel v kišti 2 diska tako da sem zdej na nov naložu sistem, mel sem pa na eni particiji in to ne na c ene file-e ko bi jih rad dobu pa me zanima kake opcije mam da probam to dobit!!!

Hvala za odgovore!

BlackHole ::

Poskusi tukaj. Jaz še nisem poskusil, vendar nameravam v kratkem, ker mi je tudi šel po gobe 120 Gb Maxtor.

BlackHole ::

Če bo kaj uspeha, poročaj.

Alec999 ::

Obstajajo firme k ti resjo podatke iz nemogocih diskov :D .... sam sm slisu da so ponavad cene okol 400.000 sit odvisno od problema.
Cena ni velika ce res ne mors zivet brez tistih podatkov.

Lp,
Alec999

_max_ ::

Če mehanika v disku še deluje, se meni nekako najbolje obnese Ontrack Easy Recovery.

Trial verzija bi morala zadostovati. Klik !

LP,
J.
Lasciate ogni speranza voi chi domandate

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _max_ ()

kriko1 ::

Ma kako ti je "crknil". Ali se še vedno zažene, ni particij, ga bios ali windows zazna...

BlackHole ::

No, meni recimo, je crknil tako, da ga bios ne zazna, tako da tudi če ga priklopim na delujoč sistem (kot slave), se sistem ne bo zagnal. Pri biosu sicer lahko preskočim z tipko F1 nalaganje, vendar se potem sistem (win xp) ne naloži. Enkrat se mi je sistem naložil do konca, vendar se je par sekun po tem pokazal modri zaslon smrti. Vendar disk se vrti, tudi greje se ne pretirano. Sem dal prst na čipe, po nekaj minutah in je bilo komaj čutit toploto. Tako da, če ima kdo kakšno idejo. Poskušali smo tudi že z menjavo vezja (z enakega diska), pa tudi ni pomagalo.|O

Sade ::

Sej sem obupu in ga kr nesu nazaj, kok je crknu hm po bootanju napise disc read eror, ce ga mas ko master, ce ga dam pa v drugo kišto kot Slave pa sicer prepozna particije, sam ce hoces karkoli nardit pc zamrzne pomaga sam se reset!


Lp pa hvala vseeno!

DimmniBurek ::

Hja, eni pravjo da diskač zaviješ v ene pet vrečk in vržeš za dve urce v skrinjo! Morda pa bo:D
There Is No Stronger Drug Than Reality

frenk ::

tole s skrinjo deloma deluje...če mi bo pa uspel dobit podatke nazaj boste pa tud zvedl:)

kriko1 ::

Isti disk mam tud jst, pa mi dela že leta in pol (skoraj neprestano), sumim da imaš lahko že virus, ki ti je modificiral bios diska. To se je zgodilo enemu mojemu sošolcu, ki je imel IBM DeathStar, (se je zagnal, bios pa ga ni prepoznal), nato ga je nesu k prijatlu ki je imel enga ibm DeathStar, ter enga WD800JB (isti), do ponovnega zagona je vse delalo, po ponovnem zagonu ni niti enga več zaznalo.

Tomay ::

Drugače pa v sloveniji ena firma rešuje podatke. Sem bral v delu nekaj tednov nazaj. Mislim da računajo okoli 15 jurjev za prvi pregled diska.

Sem sicer tudi že sam menjaval plate v diskih enkrat sem lahko nekaj rešil. drugič pa sem samo še en nov disk zraven uničil, ker je bila napaka fizično na plošči. Če so podatki zelo pomembni, torej vredni več kot nekaj 10 jurjev prepusti to strokovnjakom.

Še to če daš podatke reševet potem disk ni več v garanciji.
Voodoo 4Ever

frenk ::

ja firma je v sloveniji in prvi pregled je zastonj(samo poštnina), potem pa mislm da računajo 70€ na uro...link pa je v temi "oživljanje diska"

BlackHole ::

No, meni je uspelo, ga uživet. Že ko sem praktično vse podatke odpisal, sem jih sedaj rešil. Disk sem dal čez noč v krpo in v hladilnik, en dal je ležal v predalu (ni blo cajta), zdajle pa sem ga priklopil še na službenem računalniku. Prvič ga v biosu ni zaznalo, potem pa sem obrnil kable (1. in 2. konektor) in ga je gladko zaznalo. Malo dlje se je sicer sistem zaganjal, vendar podatko so zdaj že na delujočem disku. Lep občutek, zdaj mi ga še samo v Pelugi vzamejo kot pokvarjenega in dobim novega.:D

frenk ::

kako si obrnil kable?

BlackHole ::

Na IDE kablu sta dva priključka. Priključil sem ga tako, da je primarni disk (delujoči-ne ta, ki je crkno) bil na 1. prvem priključku, ta mrtev pa na zadnjem. Pa saj to moje ni bilo tako pomembno, ali pač.

frenk ::

aja...pomoje da to nima veze

kriko1 ::

Neki sm opazu, glede obračanja priklj.; da nimaš ti napačno jumper-je na disku postavljene.

frenk ::

če maš na diskih na master in slave pol kabel nima veze, če maš pa na obeh cable select je pa eden od priključkov master, en pa slave ampak točn pa ne vem ker je ker...tko da če so jumperji pravilno priključeni ni važn kabl

jsmith ::

Podjetja ki rešujejo podatke z diskov:

http://www.maitim.si/
http://www.resevanjepodatkov.net/

Ali kdo pozna še kakšno podjetje v Sloveniji, ki se s tem ukvarja?

zlabo ::

Hm maitim je tle pri nam, pa nisem vedel, da tudi rešujejo podatke:8) Bom šel vprašat, kako je s to stvarjo

LP, zlabo

kihc ::

bAh tale GetDataBack je krneki.

Danes je tudi meni crknil disk, sicer ne "glavni", pač pa en mali 15gb, sem včeraj vse igre (cd image), premaknil v tistile disk, je vse lepo delal, danes prižgem računalnik se mi nekam čudno dolgo zaganja, potem je vse nekaj štekalo, sem že mislil da je kakšen grd virus, potem pa odklopim tale disk in vse dela normalno.

Ok, kaj zdaj? Z neta snamem zgoraj omenjeni progy, mi najde disk in ko dam tam find file systems al karkoli že, najprej vrže 2 napaki potem veselo melje dalje in tud konča, potem pa tam ko naj bi označil najdene datoteke in jih skopiral drugam, je tisti prostor kar prazen. Kr neki...
Aja, imam registrirano verzijo. >:D

Zdaj sem si naredil slike teh 2h particij in jih imam na glavnem disku, drugi disk pa je letel v smeti.

A slučajno kdo ve ali se da z temi slikami zdaj še kaj nardit? Če jih mountam z deamon tools mi javi napako o nezdružljivosti sistema z windowsi. :D

Sicer podatki niso ravno življensko pomembni, ene 5 giga imam na cdjih pri frendih ostalih 10 giga pa bi treba (po vsej verjetnosti), če enkrat po eMulit™.

:D
x

BlackHole ::

A zdaj bomo pa kar program obtožili a?! Ni ti pa prišlo na misel, da si sam kaj narobe naredil? No jaz sem samo enkrat delal z njim in sicer ko je sodelavec nekako zbrisal vse slike iz SmartMedia kartice. Seveda sem mu jih s tem programom vse dobil nazaj. Sicer ne v prvem poskusu, ker je tudi meni najprej kazalo prazen prostor (prazne mape), vendar z različnimi nastavitvami mi je uspelo. Treba se je čist malo potrudit.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Notranji disk v zunanji disk

Oddelek: Strojna oprema
203640 (3344) Duhec
»

ASUS z novimi očesu prijaznimi malimi prenosniki po Applovih stopinjah

Oddelek: Novice / Procesorji
435074 (3304) Jst
»

V Windowsih ne vidim diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
181001 (849) perci
»

crknil hard disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
71001 (879) cekr
»

Disk zaribal - kako resit dokumente?

Oddelek: Pomoč in nasveti
5868 (737) dr.J

Več podobnih tem