Forum » Pomoč in nasveti » Kako usgladiti ruter in kabelski modem
Kako usgladiti ruter in kabelski modem
AirSi ::
Pozdrav!
Prej sem imel dva računalnika povezana na internet prek modema z XP-ji. Sedaj sem si kupil ruter. Ta pa noče prevzeti IP. Je pa čudno to da če v ruter kopiram mac adreso od moje mrežne kartice z katero sem že prej dosopal v internet, mi ruter prevzame IP samo je finta v tem, da lahko pol saamo s tem računalnikom dostopam do interneta. Če kakega drugega gor prklopim noče delat! Pa nič prav navodil ni zrav ruterja! In zaj pojma nimam kaj je treba še nastavit. DHCP je nastavljen.
Ima kdo kaksno idejo! Po...do bom!
Prosim napisite kaj! Hvala!!
Prej sem imel dva računalnika povezana na internet prek modema z XP-ji. Sedaj sem si kupil ruter. Ta pa noče prevzeti IP. Je pa čudno to da če v ruter kopiram mac adreso od moje mrežne kartice z katero sem že prej dosopal v internet, mi ruter prevzame IP samo je finta v tem, da lahko pol saamo s tem računalnikom dostopam do interneta. Če kakega drugega gor prklopim noče delat! Pa nič prav navodil ni zrav ruterja! In zaj pojma nimam kaj je treba še nastavit. DHCP je nastavljen.
Ima kdo kaksno idejo! Po...do bom!
Prosim napisite kaj! Hvala!!
nicjasno ::
No, potem pa dhcp lepo takoj izklopi.
Routerju nastavi recimo ip 192.168.2.1
comp1 naj ima ip 192.168.2.2
comp2 naj ima ip 192.168.2.3
V obeh nastavi kot defaiult gateway ip od ruterja (se pravi 192.168.2.1(
Spodaj pa se vnesi dns streznike od tvojega isp-ja, ki jih mas napisane na listu nastavitev za internet, ki so ti jih poslali.
To je to. Aja, pa v router ne pozabi vpisat svoj internet ip in dns-je od ponudnika.
To je vsa umetnost.
Routerju nastavi recimo ip 192.168.2.1
comp1 naj ima ip 192.168.2.2
comp2 naj ima ip 192.168.2.3
V obeh nastavi kot defaiult gateway ip od ruterja (se pravi 192.168.2.1(
Spodaj pa se vnesi dns streznike od tvojega isp-ja, ki jih mas napisane na listu nastavitev za internet, ki so ti jih poslali.
To je to. Aja, pa v router ne pozabi vpisat svoj internet ip in dns-je od ponudnika.
To je vsa umetnost.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | T2 in trije ruouterjiOddelek: Omrežja in internet | 2846 (2353) | p1nky |
» | Domače omrežje preko dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 3043 (2610) | Invictus |
» | težava z dostopom do IP kamere prek dveh routerjevOddelek: Omrežja in internet | 6119 (4625) | nx6325 |
» | Dva dva berezžična ruterja skupajOddelek: Omrežja in internet | 1473 (1234) | kockish |
» | Belikn Wireless G RouterOddelek: Strojna oprema | 3216 (3056) | MitkoVIP |