» »

Alergija na cvetni prah

Alergija na cvetni prah

WildTHink ::

Še mal pa bojo začele rožice čvetet in travce poganjat... pomlad prihaja!!
Jest bom pa začel kihat;((
So... are you red or blue?

ahac ::

jaz sem že začel takoj, ko je sneg pobral.. :\
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

rozica ::

ahac... a ti tudi :'( ... zmerej več nas je se mi zdi...
ampak se da zelo dobro izognit temu hvala bogu :) , ko enkrat pogruntaš, da je to alergija in ne prehlad

BlackHole ::

Se vama pridružujem, čeprav zaenkrat še ni krize. Pa še en "zanimiv" link.. Je pa tam tudi en forum na temo alergije.

trillian ::

nja, sem bila ze prejsnji mesec pri zdravnici po letosnjo zalogo tablet, sprejckov za nos in kapljic za oci... :)
ready and armed.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

frenk ::

jest sm bil alergičen in sem zgleda prebolel...it's all in your head:)

Jackal ::

Count me in ;)

Jaz sem že začel smrkat in tovorit s sabo goro robčkov :(
Še sreča, da je zadnji teden bolj deževje... drugače bi bilo še huje.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

bradek ::

Tablete, check.
Robcki, check.
Robcki, check.

Bring it on!

rozica ::

jah frenk.... ni točno tako...
kašni robci pa sprejčki pa tablete... 2x inekcijo pa je mir za celo leto :))
po tabletah sem bila jaz samo grozno zaspana...

siegmund ::

o peezda, spet me bojo oči pekle :'(
bo že
And now for something completely different...

BigWhale ::

Mene tole daje od osmega razreda OS. Mal kiham, mal smrkam, mal oci mencam, pa je.. Tablete? Kapljice? eh.... Raje jem med, in bodobne cvetno prasne izdelke... ;)

Je pa zadnji dve leti vse skupaj malo bolj omiljeno...

Mercier ::

Ne bi teme smetil, lahko novo odprem. Kr povejte.

Alergija na mraz. A je to taprava alergija? Včasih so mi pač roke malo razpokale po pol minute na mrazu. Pred kratkim sem zvedel da je to bolj fensi zadeva. Da mam alergijo.

Moonman ::

Enini minus pri pomladi. Cvetni prah.:( :(
Poraba robčkov na tri. :D


|CyGNUS-x ::

Jst sm biu na sonce alergičen, če se lahko tako izrazim. Na soncu recimo na morju sm dobil po prsih takšne rdeče pike pa črte. SAm zdej na srečo ni več, kajti je zeloo srbelo..

LP

Jst ::

Jaz sem alergičen na VSE!!!! Tudi na plesni! Pozimi! Imam celoletni rinitis. Vsak dan Letizen. Pomadi 2 na dan!!!

Vse bi naredil, da ne bi bil alergičen (razen cigaretov ne bom nehal kaditi).

Je pa bila ena varjanta, da te šponajo z nekimi injekcijami, da ti omilijo zadevo. Sem se že odločil za to stvar, vendar sem se malo informiral kaj in kako je s tem.

I was too good to be true!
In kaj sem odkril?

Da je potem možnost (10-20 let kasneje), da ti začnejo odmirati mišiče!! Že tako sem po statistikah na teži, za katero je 88% Američanov debelejših od mene....

In je vse padlo v vodo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

madmitch ::

Res je, da nas je vedno več alergikov. Ko sem se šel letos cepiti, so me poučili, da je po nekih raziskavah število alergij grozovito naraslo po Černobilu. In jaz sem bil takrat (tako kot vedno) kam kjer ni treba, v Ukraini. Ladja, na kateri sem bil, se je še po treh mesecih navigacije, ko so merili radiacijo v Splitu, "svetila". Ni čudno, da sem od takrat alergičen na tako rekoč vse; pečkasto sadje, lešnike, pelod........... Nase sem alergičen šele zadnje dve leti, tako, da to verjetno ni povezano, sigurno pa ni ozdravljivo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

McBoby ::

A ma kdo take probleme z očmi, kot jaz? Od aprila naprej se mi začne izločati iz oči gnoj, kar je zelo moteče. Še posebej, ko ta gnoj postane malo trši na otip-še vedno sluzast, ampak pod očmi imam pa tak občutek, kot da bi mel pesek. Imel leta in leta probleme, ko pa sem začel uporabljati Bivacin kaplice, se je pa zadeva zelo omilila. Gnoj rata čisto mehek in skoraj sluzasto tekoč, tako da gnoj samo obrišem-včasih je bil kot cviren dolg in sem ga lahko kar vlekel iz oči. Takrat je šele srbelo. No od 2 let nazaj pa uporabljam Alomide kapljice in učinek je zelo podoben Bivacinu. Bivacin so mi pa nehal dajat, ker je to antibiotik in ni priporočljivo daljše jemanje. Še kdo takšno sranje? Aja pa včasih, ko nisem jemal kapljic, se mi je ta gnoj čez noč nabiral okoli oči in zjutraj se je zadeva posušila in se je tudi zgodilo, da nisem mogel vek odpreti ampak sem se moral pretipati do kopalnice, da sem si najprej oči spral in raztopil posušeni gnoj. Pol je bilo pa v redu, dokler nisem stopil iz hiše. Pa jovo na novo.

der_Alte ::

Jaz sem alergik (alergi?en na "vse": cvetni prah, prsice, zivalske dlake,...) in astmatik. :) Hudo je bilo... Pristal parkrat na Vrazovem trgu, ker nisem mogel dihat, da o tem, da zaradi zateklih vek tudi videl nisem ni?. Sem pa hvalezen starsem, da sta ugriznila v stroske (pa se kej... recimo svercanje zdravila iz A v YU, ker pri nas ni bilo registrirano) in sem dal, sredi 80ih, ko sem bil se osnovnosolec, skozi triletno terapijo s Pollagenom (Pollagen in Pollagen 2000), se mi zdi, da enim prvih zdravil, pri katerih so malo genetiko upostevali. Od takrat naprej imam blage alergicne reakcije, ki pa so jim Ventolin, Claritine, Serevent in Flexotide normalno kos. Ponavadi pa imam tablete Claritine vedno v srajcnem zepu.

Jst ::

Jaz v čatežu z kolegi na dopustu. Sem tudi asmatik, vendar nisem imel s tem problemov že mnogo let. V glavnem, apartma v pizdi. Sam prah. OK, malo več Letizenov v rit pa je.

Se sredi noči zbudim - brez sape! Nisem mogel dihati! SAM grem na recepcijo, kjer mi pokličejo taxi, ki me odpelje v brežice na urgenco. Tam mi dajo injekcijo in pa masko s kisikom. Potem še recept za Berodual.

Pridem v apartma ob 6:30, zaspim čisto zadet od kisika.

Zjutraj grem proti lekarni, nakar opazim na receptu, da je bil dežuren zdravnik - GINEKOLOG!!!!

Hehe, zdej naj me pa kdo prekosi.... >:D če je bil kdo od vas pri ginekologu!! Razen žensk seveda.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

frenk ::

rozica: ja pri men je tako:)...sem bil alergičen na mačka, pa smo dobil mačka in zdej nism več...sm bil alergičn na cvetni prah pa se nisem preveč oziral na to, pa med sem jedel(kot pravi BigW):)...alergičen sem bil tudi na seno, pa sem pol med počitncam delal na seniku pa je minilo...sej sm alergičen še na nekj stvari sam sm že pozabu na kere :D

rozica ::

ja frenk, pol si mel pa veliko srečo...
ampak sej bo kmalu poletje :D pr nam se full sneg topi...

frenk ::

upam da bo sreča še naprej

sneg naj se pa čimprej stopi, da bom lahko poslikal tisto kar je zima tako grdo skrivala pod sabo:)...fotoaparat mam že več kot en mesc pa še nism nč slikal:8)

...vsi ki mate alergije pa čimveč presnega sadja in zelenjave...to je najboljše zdravilo...pa čimveč v naravo in telovadbe;)...in to grem jest lenuh govort :D

poweroff ::

Menda pri teha lergijah precej pomaga homeopatsko zdravljenje. Kolega, ki je imel prej hude tezave, zdaj cvetnega prahu skoraj ne zazna več.

Sydk ::

A aaaa A AAAAČČČČČIIIIIHHHHH>:D >:D >:D

BlackHole ::

Matthai, daj povej malo več. Kje, koliko, kako,..?;)

poweroff ::

Poiščeš enega zdravnika - poudarjam, zdravnika s končano medicinsko fakulteto - in z opravljenim uradnim tečajem oz. mednarodno licenco za homeopatijo (po navadi to opravljajo v Nemčiji) in mu poveš kakšne težave imaš.
Do ljudi brez licence pa ne hodi, ker so navadno šarlatani.

Freelancer ::

Ahh, the wonders of spring. Punce skacejo okoli v pomanjkljivih oblacilcih, mi pa kihamo ;(. On the bright side se pa moja alergija zadnja leta izboljsuje, tako da bo (upam) vse skupaj preslo v manjso neprijetnost 8-) Od zacetka je blo pa podn... Sam da sem nos pomolil skoz vrata je blo ze konc z mano.

Zgodovina sprememb…

WildTHink ::

Vidm, da nism edini k je več doma kot pa zunej ko vse cveti... drgač pa se 1 mesec pa se bo moje kihanje in smrkanje začelo:(
Bo treba kej osebno zdravnico obiskat:D
So... are you red or blue?

balocom ::

Men so odkril alergijo v 3-jem razredu. Pa sem šel skupej z razredom na travnik sred cvetja- po pa ob polnoči na urgenco z zamašenim nosom, čez pet minut pa čez nos cela sluz, dau mi pa je ene tablete.:( :'( :O 8-O ;(( >:D ;( :\

Sami ::

Ko sem bil star 4 leta sem celo poletje kihal in bil alergičen na cvetni prah, zdej pa je vse to izginilo samo od sebe.8-)
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

WildTHink ::

Zdej se bo mal znišala koncentracija cvetnega prahu... bravo sneg:D :D :D
So... are you red or blue?

Gaby ::

Vse bi bilo drugace, ce nebi toliko pazli na higieno in si razvili malo boljsi imunski sistem. Mame danasnjega casa pa sploh pretiravajo..Domestos, WcNet, Cilit, da ne bo slucajno kje kaksna bakterija prevec. :))

WildTHink ::

Gaby: Kaj pa 20 let nazaj k še ni blo tega? Mislm da se je mami skoz pizdila k sm domov hodu 1 kilo težji zarad umazanije!:D
So... are you red or blue?

Freelancer ::

Gaby: zgleda, da ti rad beres pravljice.

Gaby ::

Wildthink: Pred 20 leti je bilo dost manj alergij kot je danes. Danes je skoraj vsak otrok alergik.

Freelancer: Pravljice? Prilagam eno.. Napisal jo je gospod Ihan iz mikrobioloskega instituta. Ce te zanima celoten clanek, lahko objavim link na njegovo stran.

"Tukaj pa se začne povezava s civilizacijo. Civiliziran način življenja pomeni tudi izogibanje vsem mogočim okužbam; pred njimi varujemo zlasti svoje največje zaklade - otroke. Čim višji je standard, tem bolj otroke zavijamo v vato in v čistejšem okolju jih gojimo. Zato otroci doživijo manj okužb in ima njihov imunski sistem manj spodbud, da bi razvil celice Th1 in se tako rešil alergij. Zlasti malo možnosti za okužbe imajo edinci dobro situiranih staršev, ki otroke ne pošiljajo v vrtec ampak jih doma čuvajo njihove mame ali varuške. Brez okužb imunski sistem nima spodbud za nastanek celic Th1, zato je več možnosti za nastanek alergij."

Gaby ::

Aja.. Dragi Freelancer. Sem zenska. :)

Freelancer ::

Whoops :) Na netu srecas tudi (cudne?) tipe z zenskimi nicki, tako da pac lahko dobis napacno predstavo.
In hvala, ker si mi razjasnila obzorja :). Takoj grem k najblizjemu kmetu po gnoj, da si onesnazim dvorisce, nehal bom sesati po stanovanju in uporabljati cistilna sredstva. Uriniral bom kar po tleh, da s tem nadomestim manjek batkerij, ki bi izumrle, ko bi opravljal najnujnejsa ciscenja.
OK, seriously, tole je zame totalka mimo. Ogromno otrok je imelo cisto "normalno" otrostvo (se pravi nobenega cuvanja v destilirani zibelki pod 24 urnim nadzorom mamice s spiritom v roki, ampak tekanje po travnikih in igranje v peskovnikih med milijoni batkerij). Zakaj so pa potem alergicni? Mogoce so pa spali v prevec cisti postelji?:) Dejstvo je, da noben sploh ne ve tocno zakaj prihaja do alergij. Tako ima pac vsak godpod in doktor svojo znanstveno zgodbico, kako naj bi do tega prislo. Od cernobila pa do cistoce. Nekaj se je treba spomnit, kdo bi bil pa zadovoljen, ce bi mu zdravnik rekel, da ne ve, zakaj je alergicen :).

McHusch ::

Alergija na cvetni prah je katastrofa. Za mene bi bilo idealno, če bi cel april in maj stalno deževalo. Ali pa če rastline iznajdejo nov način razmnoževanja. :>

Tole z alergijami in čistočo. Sicer je možno, ma... Bil sem v vrtcu, požrl umazanije še in še, v zameno pa tole kihanje. Ah ja...

sketch ::

Jaz nisem nikjer opazil da bi Gaby rekla oz. citirala, da so alergije direktno povezane s čistočo življenja. Samo da jih je zaradi prečistega življenja več, kar je logično - prisotnost bakterij deluje kot cepivo in krepi imunski sistem.

Prav tako je dokazano, da so otroci, ki se rodijo s carskim rezom, bolj nagnjeni k alergijam kot tisti, rojeni po običajni poti - saj niso izpostavljeni bakterijam materničnega vrata in nožnice, ki krepijo imunski sistem.

Zgoraj napisanega pa ne gre jemati kot priporočilo za življenje v nečistoči - kajti preveč bakterij pa spet povzroči infekcije in bolezni itd, d0h. :)
Jaz samo zagovarjam življenje v zmernosti - ni si treba roke z alkoholom prat, ni pa tudi treba imet 10cm prahu pod mizo in plesen na nepomiti posodi.

Sicer pa kiham oz. imam nahod samo, ko mi oslabi imunski sistem - se pravi, po kakšni bolezni ali prehladu zaradi drugih razlogov nato moram jemat claritin še kakšen dan ali dva.

lp
s.
Adapt and overcome.

BigWhale ::

Jest sem bil zmeraj usran, ko sem bil otrok, pa sem dandanes prav poredko bolan. Zdravnisko kartoteko mam ze vec kot deset let doma, cepljen sem bil pa samo enkrat v soli. Alergija na cvetni prah je pa bolj tako, tako, cedalje manj je je.

Imam pa precej kolegov, ki so ziveli v napol sterilnem okolju in imajo precej precej problemov. Fucking obsesije z umivanjem rok, razkuzevanjem vsega zivega...

"I wash my hands when I shit on them!"

Brez vnosa bakterij v telo bi bili precejsnji revezi...

Sami ::

Shit, zadnjič sem bil pri punci in okoli je veliko travnikov in kar celo popoldne sem skoraj vsake pol ure zakašljal, shit sploh ne vem....samo, da se ni alergija na cvetni prah vrnila...zdej pa ni nič več...
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

frenk ::

mene je tud spet mal prijel ampak zdej je spet vredu

...pa sm že mislu da sm dustproof:\ :D

Freelancer ::

Frenk, sploh nism porajtu, da si ti tud alergicen :). Small world.
Js pa letos nism mu se nobenih tezav... Pomoje zato, ker je skoz dez :). Al pa sm ratu dustproof 0:).

Zgodovina sprememb…

andper ::

Jest mam blazne probleme s tem cvetnim prahom že od kar pomnim. Vsako leto sicer jemljem antihistaminike v obliki tablet, a zdi se mi, da mi nikoli ne pomagajo.

Skoraj vsako leto pa poskusim tudi kaj drugega (tudi alternativnega, kot npr. akupunkturo, ki ni imela nikakršnega efekta) in letos sem si tako priskrbel (ne delam reklame, opisujem le svojo izkušnjo) Livostin (by Krka) pršilo za nos (namreč glavni problem mi predstavlja neprestano litje iz nosu). Z zdravilom sem zelo zadovoljen, deluje instantno. :)

Skratka, vesel sem, da sem končno našel pomoč (no ja.. upam, da tega nisem rekel prehitro).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alergija - srbenje blizu potoka?

Oddelek: Loža
222013 (991) HappyPills
»

Homogenizirani mlecni izdelki telesu vzamejo več kalcija, kot ga vsebujejo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
666565 (5038) vostok_1
»

Cvetni prah-zdravilo za alergijo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5117313 (15475) Roadkill
»

Srbenje

Oddelek: Loža
235288 (4765) poweroff
»

Kako se znebiti nadležne alergije

Oddelek: Loža
297024 (6257) gzibret

Več podobnih tem