Forum » Programska oprema » poškodovane gruče
poškodovane gruče
Defero ::
Imam en disk ko mi povzroča hido probleme...
Formatirat ga ne morem ker nekoli ne gre do konca... in vem da so poškodovane gruče.
Vem tudi za en "program" ko gre na disketo in te poškodovane gruče odstrani...
Res da tale prostor odstrani z diska, da ga ne čita več sam včasih je to potrebno.
In zdaj me zanima če ve kdo kje bi našel tale "program" da bi mi popravil te poškodovane gruče!!
Formatirat ga ne morem ker nekoli ne gre do konca... in vem da so poškodovane gruče.
Vem tudi za en "program" ko gre na disketo in te poškodovane gruče odstrani...
Res da tale prostor odstrani z diska, da ga ne čita več sam včasih je to potrebno.
In zdaj me zanima če ve kdo kje bi našel tale "program" da bi mi popravil te poškodovane gruče!!
Dr_M ::
nared low level format.... mogoce bo pomagal.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Ales ::
Low level format z generičnimi programi odsvetujem, kvečjemu s programom od dotičnega proizvajalca diska. To je hkrati tudi odgovor na tvoje prvo vprašanje - poglej na home page od proizvajalca, tam boš dobil software za preverjanje in popravilo diska. Ponavadi je vse skupaj na eni boot disketi, kar se uporablja tudi v računalniških servisih pri ugotavljanju ali je disk za zamenjavo ali je dovolj popravilo (izklop določenih sektorjev).
Diski imajo nekaj prostora rezerviranega za "popravila", tako da je čisto možno, da boš lahko obdržal enako kapaciteto diska kljub izklopljenim sektorjem. Seveda pa ti svetujem, da tak disk čimprej daš iz uporabe. Če je namreč prišlo do fizične poškodbe je zelo verjetno, da imaš zdaj na ploščah delce, ki bodo disk s vsakim obratom delovanja uničevali naprej.
Diski imajo nekaj prostora rezerviranega za "popravila", tako da je čisto možno, da boš lahko obdržal enako kapaciteto diska kljub izklopljenim sektorjem. Seveda pa ti svetujem, da tak disk čimprej daš iz uporabe. Če je namreč prišlo do fizične poškodbe je zelo verjetno, da imaš zdaj na ploščah delce, ki bodo disk s vsakim obratom delovanja uničevali naprej.
largie ::
ko smo že pri tem, se je že kdo kaj igral s hdd regeneratorjem? malo sem skeptičen, nimam pa nobenega drugega diska z bad sektorji da bi sprobal, nad edini disk v kišti pa ne bi zadeve spustil brez da slišim mnenje koga ki je programček uporabil.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poskus oživetja diska z bad sektorji?Oddelek: Strojna oprema | 4439 (3421) | amigo_no1 |
» | Del diska pokvarjenOddelek: Strojna oprema | 3879 (2778) | k4vz0024 |
» | Ne morem formatirati diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1933 (1586) | guererro |
» | Win XP se je sesul!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1026 (803) | Zjeban |
» | Disk in Bad sectorji!!??Oddelek: Strojna oprema | 3047 (2748) | XtX |