» »

Težave z diskom WD 120GB

Težave z diskom WD 120GB

Quickbeam ::

Torej pred nekaj meseci sem kupil disk in nisem najbol zadovoljen z njim. Že nekaj časa namreč med delovanjem tuli kot obseden z neprijetnim kovinskim piskanjem, pojavila se je pa še ena težava. Do zdaj je bil disk v starem računalniku in je delal dobro (razen piskanja;( ), ob priklopu v nov rač. pa že med zaznavanjem ide naprav sporoči da SMART napoveduje napako in naj disk zamenjam. Podobno pravi tudi diagnostični program WD tools... Disk nameravam zamenjat, me pa zanima ali so ti diski slabi in naj kupim raje drugega?
Pa še to, v starem računalniku je priklopljen kot slave in dela, v novem pa master.

MrG ::

hm
diski se kvarijo, tukaj nimas kaj
to a je master ali slave nima veze
WD niso slabi diski, so pa kake serije ki jebejo
vsak disk ima svoje prednosti in slabosti
jaz osebno sem imel do zdaj diske naslednih firm:
1.quantum (ne priporocam (ce sploh se obstaja)
2.IBM drugace ok, vendar se prevec grejejo,pa en disk mi je po dveh mescih crknil => ne priporocam
3.maxtor za1x dela ZELO dobro
4.WD imam dva not zdele,tudi zelo dobro dela

v drugi masini mam pa cist en X disk,pa tudi dela dobro
cist odvisno torej, res pa je da se splaca poskrbeti za hlajenje, ker se tako dober disk ce se pregreje lahko crkne al pa zacne jebat
nesi ga zamenjat, kar se pa tice firme, pa je ena boljsih za diske

LP

Dr_M ::

quantum na zalost ne obstaja vec... (mam enga oz leta 95 in je prakticno skos v uporabi in dela brez najmanjsega problema (btw firmo quantum je kupu maxtor))
ibm tut ne dela vec diskov (ampak kar se mene tice so to najboljsi diski (ibmov oddelek za diske je kupu hitachi))
kar se pa wdja tice, eni diski so kr uredu, ksni so pa slabsi kot ibmova slavna deskstar serija.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jurre ::

Jaz bi disk zamenjal, imam tudi sam WD-ja 120gb (8mb) ze kar nekaj casa in cisto nic ne praska, slisi se ga skoraj nic ne, ne dela nobenih problemov. Zraven imam se enega WD-ja 8,4gb, ki tudi dela bp ze par let.
Imam pa tudi maxtorja 20gb s katerim sem tudi zadovoljen.
Jaz bi na tvojem mestu zamenjal za WD-ja, je pa res da se danes vsi kvarijo in da ni zanesljive firme, ceprav se mi zdita WD oz maxtor se najboljsa.

Quickbeam ::

Bom zamenjal in upam da bo z drugim več sreče.

kriko1 ::

To mi je delalo na mojem Samsung-u 20GB, ko mi je zaradi malomarnosti padu potleh. Zamenjaj. Možno da je bil poškodovan pri prevozu (sigurno je nekje bil).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nova anketa: kateri znamki trdega diska najbolj zaupate hrambo podatkov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
567312 (6267) GrimReaper
»

kateri TRDI DISK kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
302612 (2039) frenk
»

Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15310548 (7733) Keyser Soze
»

Kateri TIH trdi disk?