» »

Outlook Express težave s prejemanjem priponk

Outlook Express težave s prejemanjem priponk

coiler ::

Outlook Ekspres mi zavrača prejemanje MS wordovih priponk. Mail normalno prenese. Namesto priponke pa zapiše: OE je onemogočil dostop do teh nevarnih prilog v e-pošti: naslov priloge.doc.
Ali ima kdo tak problem?
Coiler

Eleven ::

Pojdi pod tools-options-security in odklukaj "do not allow attachments to be saved...

coiler ::

Že dela. Hvala Eleven.

Kowy ::

Sicer je že stara tema vendar bom kar tu vprašal, da ne bom nove odpiral: Outlook mi normalno prikazuje in odpira priponke pri vseh kontaktih, ki jih imam shranjene, razen pri dveh ne. Če je v mailu kaj tekstovno napisano mi prikaže normalno, če bi morala biti pa zraven kakša priponka, jo pa sploh ne prikaže. Kot, da jo pošiljatelj nebi poslal zraven. In to samo pri teh dveh stikih. Se komu kaj sanja, kaj bi lahko bilo?

Kowy ::

Se je komu kdaj že zgodilo kaj takega?

Duhec ::

@Kowy, ti bom kar C/P kar sem pisal 3 leta nazaj, ker se mi ne da zdele drugače pisat. :P

Ni priponke v Outlook Expressu ?

Ta problem se pojavlja tako pri uporabnikih slovenskih XPjev kot uporabnikih slovenskega Office 2003 programskega okolja.

1. težava:
Če dobite el. pošto s priponko le ta ni vidna v podoknu za predogled. Da pridete do priponke morate zato dvoklikniti na prispelo e-pošto in še enkrat na pripeto datoteko. To je malce zamudno in nepregledno.
2. težava:
Pri kreiranju nove e-pošte nimate orodne vrstice za oblikovanje teksta.

Rešitev obstaja:
Zaprite vse odprte programe.
Prekopirate datoteko z imenom INETRES.DLL , ki se nahaja navadno na lokaciji C:\Program Files\Internet Explorer\MUI\0424 na lokacijo C:\Windows\mui\FALLBACK\0424
Nato v tej isti mapi (C:\Windows\mui\FALLBACK\0424) preimenujete to skopirano datoteko (INETRES.DLL ) v INETRES.DLL.MUI
Preimenujete tudi datoteko INETRES.DLL, ki se nahaja v mapi C:\Program Files\Internet Explorer\MUI\0424 v npr. _INETRES.DLL
Po restartu sistema bo vse OK.

Poizkusi in poročaj. Ne pozabi na restart.

SasoS ::

Če tista 2 uporabljata polni Outlook, jih prosi da ti pošiljata HTML pošto ne Rich Text.

Kowy ::

@ Duhec: datoteke z imenom INETRES.DLL nisem našel na lokaciji C:\Program Files\Internet Explorer\MUI\0424 (namesto mape 0424 je pri meni 0409 in v tej mapi je samo datoteka z imenom mscorier.dll, čeprav sem vklopil prikaz skritih datotek), ampak na dveh drugih lokacijah (c:\WINDOWS\system32\ in c:\WINDOWS\system32\dllcache\). Prav tako na lokaciji C:\Windows\mui nimam mape FALLBACK (v bistvu tam sploh ni nobene mape), kamor bi moral datoteko INETRES.DLL skopirati, ampak je samo datoteka muisetup.exe. Tko da v bistvu nisem mogel narediti nič. Je mogoče kje tu težava?
Glede opisa 1. težave: priponke sploh ne dobim z mailom.


@SasoS: Kakšen Outlook uporabljata ravno ne vem, mi je pa reku eden, da pa drugi od njega dobijo čist vredu maile, ko jim pošilja...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kowy ()

Duhec ::

Hm, očitno potem to velja (kot sem napisal) samo za slovensko verzijo Officea.
Pa gre pri teh dveh pošiljateljih dejansko za pripet dokument ali je zgolj kot se velikokrat dogaja pri raznih viagrah in enlarge penisih za grafiko v dokumentu, ki jo Outlook Express prikaže kot priponko v bistvu pa ni.

Kowy ::

Naloženo imam slovensko verzijo Office XP-ja (letnica 2002) in angleške Windowse. Sam to pomoje nima veze z Outlook Express-om, ker je to poštni odjemalec, ki se naloži skupaj z Windows-i. Ali pač? Pri Office-u je pa Microsoft Outlook, ki mi ni ravno všeč.

Drugače so pa to navadni maili (fore), ki si jih vsi pošiljamo. Ponavadi so v priponkah kakšni video posnetki, slike,...

SasoS ::

Outlook (polna verzija) zna včasih pošiljati priponke ki jih potem zna prebrati le on...zato reci kontaktom da te v svojem address booku označijo da ti pošiljajo html in ne rich text mail.

Kowy ::

Bom še to probal, pa poročam.

Aja, pa še to: a mogoče obstaja kak vmesnik za Outlook Express, da bi ga inštaliral, da bi bral rich text format? A je treba kaj drugače nastavit v nastavitvah za encoding (international settings)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kowy ()

huwi ::

Sicer je tema že stara a naslov je pravi...Zanima me, zakaj kar naenkrat od nobenega ne dobim priponk ko mi pošljejo mail na outlook? Prostora je dovolj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem z instalacijo win xp

Oddelek: Operacijski sistemi
151334 (1151) #000000
»

XP HOME- datoteke za pomoč in podporo

Oddelek: Operacijski sistemi
191108 (949) fosil
»

outlook expres priponka

Oddelek: Programska oprema
122298 (1964) sloxl8
»

Outlook Express težava

Oddelek: Programska oprema
61489 (1393) Engineer_SLO
»

Slovenski XP (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
538398 (7043) Han

Več podobnih tem