» »

Problem z instalacijo win xp

Problem z instalacijo win xp

#000000 ::

Imam eno mašino ki ima naložene win xp pro, ima dva diska, na enem je sedanji sistem ki ga treba na novo naložit ker je gor že nekje od leta 2003 ali 4, parkrat je možakar kar naredil klon diska na drug disk (ker je stari počasi zašepal) in je vse odlično špilalo, sedaj pa je začelo resno upočsnjevat mašino ker so okna zapacana do nezavesti instalacija/deinstalacija raznoraznih programov naredi svoje.

Problem je ker zgleda pokvarjen pekač, in samo en botable xp namestitveni disk ki pa mu ne deluje, pravi da samo nekaj škloca a zgodi se nič.

No sedaj je poskusil tudi narest boot USB ključek a neuspešno, probal je celo na drugem disku narest dve particiji in na eno z nekim win2 usb orodjem narediti kao da bi se obnašala kot usb disk, spet neuspešno, poskusil je na netbooku ustvarit navidezni dvd drive in na njem mauntat win xp iso namestitveni disk ga delit preko mreže, ter z nekim programom serva vercot.com ustvaril TFTP server da bi z njim preko PXE naredil namestitev, tukaj mu je celo dokaj uspelo, ampak je delalo do nekega errorja da kao firewall jebe, ko je odprl porte na FW še vedno ne dela.

Zanima me če je kaka šansa da to nekako uredi brez da jaz hodim tja.

LP

einstein :P ::

zakaj pa ne more usbja naredit? kje ima težavo?
STAY OUT OF MY TERRITORY!

#000000 ::

V bistvu ge je naredil ampak (zgleda) ima nek počasen USB ključek (pravi da je kopiralo datoteke že več kot 90 minut pa še vedno ni bil na 45 procentih) zato je poskusil enako z particijo drugega diska da bi se obnašala kot USB disk s katerega bi bootal xp instalacijo ampak se ne zboota.

Jest sem gledal tale program serva od vercot.com in poskusil doma enako narest in tudi meni deluje OK ampak malo pred tem ko bi moglo pokazat win 7 patricije za instalacijo pokaže spodnjo sliko,imam občutek da je zadeva napačno zastavljena in bi rabil on imet image sistema narejen z Windows deployment sistemom (aik) kot sem malo googlal, ampak ta zadnji aik je za win 7 on pa nuca za XP stare verzije za xpo pa ni kot vidim nikjer. Je pa ta zadnja varijanta preko PXE bila še najbolj supešna do sedaj :)

Pozna kdo kak programič ki ti naredi particijo da se obnaša kot USB disk ?

einstein :P ::

"Pozna kdo kak programič ki ti naredi particijo da se obnaša kot USB disk ?"

Kaj pa .iso to usb program?
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Delujoč (rabljen) Ide pogon dobiš na bolhi za max 5 Eur.

8Gb ključek je 10Eur ?


Za mrežno namestitev: googlaj "pxe install windows xp".
V lanu ni potrebno forwardati portov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

#000000 ::

No ni to zame, je za človeka ki je 100 Km daleč stran, jest mu samo pomagam.

ta PXE install pa bi delal ampak problem je s tem ker nimam pojma kako naj naredi pravi image ali pa ker na drugi mašini ne teče windows server, vsaj pomojem.

amigo_no1 ::

#000000 ::

No končno mu je ratalo preko PXE oz. skor je ratalo :) Pravi da mu windows instalacija javlja da manjka gonilnik za mrežno kartico, tako da to pomojem ne bo nek velik problem, le vprašanje kam ga postavit, al bo treba slipstream-at še en windows iso in z nlite namestit gonilnik ? Ker na tem serverju je v bistvu razpakiran iso tako da bi mogoče gonilnik dal kar v mapo drivers ?

Uglavnem bo nadaljeval jutri, me pa prov zanima če bo uspelo, ker bo tudi meni sem pa tja prav prišlo tole. LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

#000000 ::

Evo tole mi je poslal da mu pokaže ko prekine z instalacijo.


Kamran ::

Ojla,

#000000 je izjavil:

Pozna kdo kak programič ki ti naredi particijo da se obnaša kot USB disk ?

No sam sem svoje Win XP Pro SP3 32-bitne lepo spravil na eden USB ključ kot zagonski s pomočjo Rufusa. Alternative so pa še:


    BootIt 1.07
    HP Drive Key Boot Utility 7.41.3790.0
    RMPrepUSB 2.1.648
    UNetbootin - Universal Netboot Installer 578
    Universal USB Installer 1.9.0.6
    WinSetupFromUSB 1.0 Beta 8 (0.2.3)
    WiNToBootic 2.0
    WinToFlash 0.7.0051 Beta
    Your Universal USB Installer (YUMI) 0.0.6.6

Zvezdica27 ::

lp,

zakaj pa namešča win2000? Naj namesti winxp, račen če res ne rabi tistega NT okolja....

za win xp je cel kup USB guidov na netu in tudi driverji bi morali biti neproblematični.

zz

#000000 ::

Sej ne namešča xp slika je z nekega foruma je pa identični error ampak samo da poše windows xp

Zdej je sicer uspel zrihtat nekako, ampak jaz pa pri sebi še nisem uspel usposobit PXE, vedno mi jebe mater neka malenkost, sedaj sem dodal RIS gonilnike v sam iso image ion celo na server ampak še vedno pokaže ta error (le da je omenjen xp)

Mater zdej sem pa že tolk jezen da bom namestil virtualno mašino na moj komp in sprobaval tam ker se mi ne da hodit od kompa do kompa in jebat z biosi ipd, rad bi zadevi prišel do dna, pa magar traja cel teden :)

#000000 ::

No danes sem se spet malo spravil na tole, da pač pridem hudirju do dna, no sedaj lepo začne instalacijo ampak se po nekaj časa spet zatakne :)

Delam z serva programčkom ki deluje, mi pa zgleda fali nekaj v sami isntalaciji, sem moral inplementirat RIS driverje za mrežno in še par malenkost da sploh pridem do sem, sedaj pa se je ustavilo.

#000000 ::

Aja v bistvu ta file imam samo ne vem kam ga uvalit in po kakšnem postopku ker te mape kot je omenjena tam jest ne najdem.

edit: sploh ne vem zakaj rabim AMD gonilnik če sploh nimam amd mašine v bajti, ampak ta file mi zahteva ne glede na to ali poskušam namestit na virtualno ali fizično mašino, in kot pravim amd stroja sploh nimam ne mreži.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: #000000 ()

amigo_no1 ::

Katero mrežno / matično pl. imaš ?

Uporabi nlite za slipstream problematičneega driverja (integrate drivers), ko imaš točen podatek.

Priporčljivo je tudi dodati še vsaj SP2 zraven v win xp instalacijo.

http://www.nliteos.com/guide/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

#000000 ::

Imam 2 identične mašine obe imajo P5B-MX matično in atheros mrežni, + server ima intel, na njem teče winxp, no na serverju gonim TFTPD server oziroma program serva ki je isti šmorn.

Na obeh identičnih je drugače win 7 ampak za tale test sem dal not stare diske z win xp. No uglevnem nobena nima nobene stvari od AMD-ja a ta file ki ima kao napako je v bistvu AMD jev gonilnik za mrežno, kakor sem ugotovil z googlom. Ne vem pa kako najt ta file na disku oz najdem v mapi C:\WINDOWS\mui\FALLBACK\0424 pcntpci5.sys.mui file ampak ko ga odprem z biločem mi pokaže %B˜ [€a?˜ŕ'( znake kar pa je neuporabno da bi pogledal kaj piše v vrstici ki ga omenja error.

Aja imam vse gonilnike za mrežo in sata diske ter sp3 dodane z nlite in sem tudi sporbal ustvarjen iso inštalirat in deluje OK. tako da v sami instalaciji ne vidim da bi blo kej narobe.

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

inštalacija windows xp s trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
282917 (2057) ngc2392
»

Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
6611457 (9046) Hayabusa
»

Windows XP namestitev brez uporabnega CD pogona

Oddelek: Operacijski sistemi
142586 (2340) Mercier
»

Windows 7 z namestitvenimi USB ključi? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12613944 (10317) MrStein
»

Kako naložit Windowse (XP) iz ključka ali zunanjega diska?

Oddelek: Pomoč in nasveti
141846 (1620) amigo_no1

Več podobnih tem