» »

Problemi pri vzpostavitvi omrežja

Problemi pri vzpostavitvi omrežja

Soulja ::

Zadeva je taka , mam dva compa. na enmu je mrežna integrirana na plati v drugm pa mam pci mrežno.Na obeh laufam win xp pro povezana pa sta s crosower kablom. Na obeh sem zagnal wizzarda za network in vzpostavil povezavo saj mi na obeh napiše ,da poteka pretok podatkov. Če enega ugasnem al pa spulm kabl tudi napiše, da je povezava prekinjena.Težava pa je v tem ,da mi uspe samo to da en comp vidi druzga pod my network places ,obratno pa ne. In tud če hočm pogledat datoteke v skupni rabi s tistga compa k vid druzga mi napiše ,da nimam dovoljenja in da moram zanj zaprosit administratorja. Probu sm tud ročno nastavt IP na obeh pa ni blo nč bol. Zdj me pa zanima a obstajajo kere nastavitve , kjih je treba vpisat al je pa po možnosti kabl zanč in kako to preverit.

Lith ::

hja, na obeh boš moral pod My net. places -> Properties > Local area connection - properties, Advanced TAB
tam odstrani firewall zaščito
to je vsaj za začetek

Soulja ::

Ja sam je že privzet izkloplen

Pepo ::

Ma, jaz imam dostikrat podobne probleme. vsakokrat osvezim dricer za client, ker se dostikrat sesuje, pa je. Gres v lastnosti kartice, odstranis driver, se enkrat zazenes komp, nato nalozis Client, pa je. Morda ti bo pomagalo, bos pac veckrat to delal.

Soulja ::

Sm mal še potweaku nastavitve tako da na ta prvmu compu lahk po disku od druzga štimam sam pod my network places pa še zmer vidm sam svojga o drugm pa ne duha in sluha. Na drugmu pa je čist dugačna štorija saj le ta vid mojga pod my network places sam se pa ne more povezat , ker rab kao dovoljenje od administratorja. Le kje bi se dal to naštimat? Pa še to za špilat prek mreže a je to treba direkt ip vpisat al bi se mogl vidt tist comp k je server postavu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

problemi z mrežo

Oddelek: Omrežja in internet
121591 (1427) PaJo
»

nastavljanje omrežja

Oddelek: Omrežja in internet
61214 (1092) Wannabi
»

DFI NF4 Ultra-D network problem

Oddelek: Strojna oprema
7978 (915) RC14
»

ruter in povezava dveh računalnikov med sabo

Oddelek: Pomoč in nasveti
51048 (923) OmegaBlue
»

Povezava dveh compov prek crossover kabla.

Oddelek: Pomoč in nasveti
6884 (787) T(he) Boss

Več podobnih tem