» »

nastavljanje omrežja

nastavljanje omrežja

mperice ::

Ali mi lahko prosim kdo razloži kako se nastavi omrežje v widowsih. Ravnokar sem kupil D-linkov router in pa omrežne kartice za v dva računalnika. Na enem računalniku imam win2000 na drugem pa winXP. Internet mi deluje normalno na obeh, le računalnika ne vidita drug drugega. Prosim če probate razložit čimbolj enostavno, ker nism ravno računalniški strokovnjak.

mperice ::

Aja pozabil sem še omeniti, da je to brezžično omrežje.

Slowenc ::

Najprej moraš vključiti Printer and file sharing. To narediš tako:

To enable file and printer sharing using the Network Setup Wizard
You must be logged on as an administrator or a member of the Administrators group in order to complete this procedure. If your computer is connected to a network, network policy settings might also prevent you from completing this procedure.

Run the Network Setup Wizard.
(Najdeš ga pod My network places->desni gumb na local area connection->properties->zavihek advanced-> čisto na dnu okenca najdeš network setup wizard. Sedaj slediš navodilom.
Click the connection method that applies for your computer.
Accept the default computer description and computer name.
Accept the default workgroup name. This name should match the workgroup name of the other computers that you want to share files with.
On the File and printer sharing page, do one of the following:
To enable file and printer sharing, click Turn on file and printer sharing. Windows Firewall will be configured to allow file and printer sharing on your network.
To disable file and printer sharing, click Turn off file and printer sharing. Windows Firewall will block file and printer sharing on your network. If you currently have shared files or printers, they will no longer be shared.
Complete the rest of the wizard.

Naprej: Na vsakem računalniku daš kakšno mapo v skupno rabo. To narediš tako da v raziskovalcu klikneš z desno tipko, nato pa izbereš sharing and security.
Dobro pa je tudi, da sta oba računalnika poimenovana z istim workgroup imenom. No, sej po defaultu sta tko al pa tko.
Skiny gate.

Da pa boš vedel, ali se računalnika med seboj vsaj vohata, preveriš odziv med njima.

Z računalnikom ki ima win2k greš: start/run/vpišeš command (enter)/napišeš: ipconfig -all (enter)/ pogledaš kakšen ip imaš dodeljen za ta računalnik ~ala 192.168.0.3

Potem greš pa na comp z winXP: start/run/vpišeš cmd (enter)/napišeš: ping 192.168.0.3 ;

To pride prav takrat, ko iz ne vem kakšnega bednega razloga v windowsih ne vidiš drugega računalnika, veš pa da si vse pravilno povezal in nastavil.
Skiny gate.

Wannabi ::

Emm js sem si dle glih kupil D-Linkov 604 Router, mam pa probleme.
Sm dokaj n00b kar se routerjev tiče :P...

mam 2 kompa, na obeh Xp-je,Nastavim vse lepo in prav po postopku za instalacijo omrezja...Stvar dela z switchom,ce pa dam noter router in spremenim nastavitve-omrezja pa mi sicer net dela ampak ko zazenem ping komando "pac taq ko je navedel slowenc" , mi napise "Request timed out". Cudno pa je tudi to da mi na whatismyip.com napise za oba kompa isti IP:( . Sploh pa ne morem:)) postaviti ds za counterstrike, in da bi se compa videla v omrezju.

Ce mi kdo tuki lahka pomaga?
...:::uC ,only and the best:::...

Na routerju nastavi na DHCP enabled. Prav tako na obeh mrežnih nastavi na Obtain an IP adress automatically.

Da ti pa na tisti strani napiše da imaš na obeh računalnikih isti IP, je pa logično. Prej ko si imel switch sta imela oba različen IP, ker sta neodvisno dostopala na net. Sedaj pa dostopata preko routerja, ki je za zunanji 'svet' kot en računalnik.
Predlagam ti da si nastaviš omrežje preko wizardov, najprej nastaviš router z wizardom, potem pa še na obeh računalnikih.

Glede CSa pa mislim da ne boš mogel na enkrat igrati na netu.
Skiny gate.

Wannabi ::

aha bom poskusil, ampak dle imam router bog ve kje med šaro :D , seveda pa ga imam raje kot switch :P .
...:::uC ,only and the best:::...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linksys WRT54GL in skupna raba datotek...problemi...

Oddelek: Omrežja in internet
121191 (1147) kostas
»

Računalnika se ne vidita obojestransko

111758 (1318) bojank
»

LAN problem - ne prikaže računalnikov v omrežju

112358 (2174) miles_d
»

Kako naredim lokalno mrežo!?