» »

LCD monitor in igre?

LCD monitor in igre?

lvirag ::

imam eno vprašanje. od mojega crt monitorja, ki je star že vsaj 7 let me bolijo oči in glava in to me močno nervira. zato vedno bolj pogosto razmišljam o nakupu lcd monitorja, me pa skrbi njihova odzivnost v igrah. drugače se ukvarjam še z dizajnom ampak vseeno ne bi rad kupil monitorja na katerem ne bi mogel normalno igrati iger ker je to vseeno glavna naloga mojega pcja. O odzivnih časih nad 16ms niti ne razmišljam me pa vseeno zanima če so lcdji primerni za igranje iger, gledanje dvdjev in divxov.
hvala

CaqKa ::

očitno nisi čisto krven dizajner kajti tisti prisegajo zaenkrat še samo na crtje.
crtji dajejo baje bolj verodostojne barve in imajo večjo možnost kalibracije... baje.. tak pravijo dizajenrji.. koliko je od tega res nevem.. če si pa skeptičen do lcdja pol pa pač idi do enga kolega ki ima lcdja in se v živo prepričaj če je zadeva že dovolj dobra ali ne.. sam sem mnenja da ja.

lvirag ::

danes sem bil v dveh trgovinah pri treh prodajalcih, dva sta bla absolutno za en pa absolutno proti nakupu lcdja.
če imate lcd monitor mi prosim povejte vaše izkušnje, predvsem s filmi in igrami.
Hvala

Azrael ::

CTX S730 ni težav, igre in filmi delajo OK, Problem pri Divx: mnogo prej se opazi napake pri samem formatu (TV ali slab CRT te napake zabriše) in črna barva ni čisto črna, problem vseh LCDjev.

Poskusi se prebiti skozi to obsežno temo: Vse o LCD od A-Ž

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

Caligula ::

Kar vsi tanovi modeli LCDjev do 17 incev so dobri tudi za igre. Vecina jih le Divx, sploh tak slabse klvatiete pokaze slabse kot TV.
ZA igre pa ni problemov. Samo 19 incni so pa se slabi za igre.

Shark-357 ::

jaz sem imel prej 17 samsung flat zdaj pa imam benq fp567 15ko lcd in sem strašno zadovoljen igram vse najnovejse igre (americasarmy,underground,cod),gledam dvix in za moje pojme se obnese bolje kot crt ker ni več glavobolov in pekočih oči tko da lohk učasih k se mi sname tud po 8 ur preživim za kompom pa me oči niti glava niti malo ne boli :D prej ko sem imel crt sem spilal ene 1.5 -2 ure pa je bla ze pizdarija začela glava bolet oči pečt itd:\

Zgodovina sprememb…

flipflop ::

Jst tudi mam CTX S730G (DVI),špili delajo vsi brez problema (CoD,CS,FIFA,NBA,CM4>:D ),filmi so tudi OK. Sej če boš šel v trgovino al pa kam pogledat,se ti bo mogoče čudno zdelo v špilih in filmih,sam se po dveh dnevih navadiš LCD-ja pa ni več problemov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung 959 NF vs. Philips 109p

Oddelek: Kaj kupiti
352033 (1441) Grey
»

CRT ali LCD do 100 jurjev? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
655233 (4126) boštjan
»

Iskušnje z LCD monitorji

Oddelek: Strojna oprema
121184 (912) Realman
»

CRT - LCD razočaranje in žalost... (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
645349 (3892) Marjan
»

Kateri monitor je boljši za oči: CRT ali LCD?

Oddelek: Kaj kupiti
312389 (1815) andrej

Več podobnih tem