» »

DVD Editing

DVD Editing

Matty ::

Zivjo!

Doma imam nekaj DV kaset, ki bi jih rad presnel na DVD (da se da tudi predvajati, .vob), ne pa "obdelal".

Sedaj me pa zanima, kako bi lahko tak filmcek obdelal, ne da bi izgubil na kvaliteti? (originalno je bila 1 ura filma dolga cirka 13Gb). Ok, ni problem posneti nazaj iz DVD na HDD, problem je pretvorba iz .vob datotek v .avi brez izgube (oz. cim manjso) kvalitete - isto kot capture iz kamere, v max. kvaliteti DV-avi, bitrate 30Mbps, 720*576, po moznosti da mi potem program ala Windows Movie Maker ali pa Adobe premiere spozna tudi kadre.

Ima kdo kaksno idejo? Ok, kadri so samo zeljeni "bonus", sigurn se pa nekako da to narediti s kaksnim programckom? Probal sem TMPgenc, pa mi ne prepozna vob datotek (ali pa rabim kaksen plugin?)

Pravzaprav... rabim obratni postopek kot je ... TMPGenc DVD Author (s temu programom sem pretvoril v .vob)
  • spremenil: Matty ()

MEDENA ::

kaj je s tabo ? si kdaj slišal za gordianknot ?

CaqKa ::

postopek je takšen da demuxaš zvok in video iz voba. torej da dobiš .m2v in .m2a,
nato pa moraš najt orodje ki ima nekaj podobnega kot direct stream copy funkcijo v virtual dubu samo da je za mpeg2.
aja .. ne nazaj pretvarjat v avi ampak pusti v mpeg in mpeg čimmanj spreminjaj.
vem da ima ulead media studi takšno funkcijo ki se ji pa reče "smart rendering mode" (ali pa nekak podobno. na začetku more bit skratka smart) morda ima podobno funkcijo tudi adobe premiere.
kaj boš samo rezal al boš dodajal tudi kakšne efekte?
kaj še imaš originalne dv kasete? potem bi namreč zaradi kvalitete bilo boljše spet iz njih zajemat in šele tisto odbelat in nazaj v dvd format spravit.

aja... m2v in m2a boš lahko izlušči iz dvdja z dvd decrypterom in funkcijo direct stream copy.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub za začetnike (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5815062 (8468) Revenant
»

DVD-video in ostali formati

102226 (2050) fulgur
»

rezanje videa mpg

353535 (3067) jan01
»

razret videa (DVD) brez izgube kvalitete?

131684 (1468) DominusSLO
»

rezanje in editiranje mpeg2

71345 (1296) bezerk@work

Več podobnih tem