» »

Combo enota CDRW in DVD, kupiti in kaj izbrati?

Combo enota CDRW in DVD, kupiti in kaj izbrati?

moat ::

Pozdravljeni. Znancu svetujem pri nakupu komponent za nov racunalnik. Imam pa dilemo. S combo enotami CD/RW in DVD predvajalnikom nimam izkusenj. Zapisovalnik DVD pa tokrat se ni na seznamu nakupa. Sicer sem prebral nekaj postov na to temo, kljub temu pa bi vas prosil za pomoc. Sem pristas Teaca, vendar je v zadnjem casu kar nekaj postov, ki nakazujejo na slabso kvaliteto njihovih CD/RW enot (verjetno so težave tudi s como napravami). Ocene njihovih enot so dejansko razlicne (dobre-slabe), vcasih slabih ni bilo. Posledica tega je dilema tudi glede izbire proizvajalca.
Torej, combo enota, da ali ne? Z nakupom enote prihranis cenovno in prostorsko (razsiritveno mesto), pri branju nekaterih testov pa izgubis na hitrosti (dostopni cas branja). Menim pa, da so morali sedanji combo CD/RW in DVD sukalnki ze izgubiti zacetne otroske bolezni pri branju razlicnih medijev, ali pa se tu motim?
Če combo enota da, katero izbrati? Kar nekaj postov prisega na proizvajalca LiteOn (odlicnost, hitrost, tihost), nekateri so za Samsunga (odlicnost, vendar glasnost), tudi Teac je na nekaterih spletnih straneh priznan (tudi po tihosti delovanja) in velja za dobro izbiro. Asusovi proizvodi so veljali (je še tako?) za zanesljivo a malce glasno izbiro, pa tudi LG nekateri hvalijo.
Kaj torej dejansko izbrati?

boštjan ::

imam izkušnje z lite-on combo enoto in se zelo dobro obnese

pingo76 ::

Imam dobre izkušnje z CD-RW -DVD combo entoami od liteona, lg in toshibo. Osebno bi izbral toshibo a brez kakega tehtnega tazloga. Sicer pa odvisno za kaj rabiš. Če miliš počet vsega in svašta z njim vzemi liteona. Za kvazi "pisarniško" rabo pa kar po tošiju ali lg.

Xgeneration ::

Če hočeš tišino, izberi LG combo. Pa še poceni je.

Sam ga imam in je zelo tih - ko pa poslušaš Liteona, ko dosega tistih 52x , se ti zdi, kot da si na letališču.

Pa do zdaj mi ni pri zapisovanju niti enega CDja uničil - po cca 4 mesecih.


OPIS IN PONUDBA TU!!

LP

Zgodovina sprememb…

pramarko ::

Jst sem si v Avstriji za dobrih 20k sit nabavil DVD+-RW (kombinirano s cd-rw, itaq) enoto NU tech DDW-081. Zadeva mi funkcionira ZELO dobro (toplo priporocam upgrade firmwarea) - zelo tih, hiter in ne dela preglavic. Minus dobi le za ripanje audio cdjev, pri cemur s to enoto nikakor ne uspem dobiti zadostnih rezultatov (pokljanje in prekinjanje). Osebno se zaradi tega sicer tudi ne sikiram, ker imam se eno CD enoto, ki na tem podrocju deluje brezhibno.

Xgeneration ::

Hja no - tudi to verjetno ni slaba ideja.

Caligula ::

NA www.dinodj.com lahko narocis DVD pekac DVD+-RW Sony DRU 510 za 17.000 SIT. To sploh ni slaba zadeva.

Lith ::

morm rečt da ima kolega LGja in da sm se samo čudil če sploh dela (skor neslišno, ker itak venti v ohišju delajo hrup), ampak čist brez vsakega problema, predvsem pa ga uporablja za kak DVD rip in CD kopijo pa res dela OK kar dobim od njega :-)

Xgeneration ::

Ja mene je LG prav presenetil. Ko se kupil to combo enoto, je bila najcenejša izmed vseh in kupoval sem jo začasno - dokler ne bom zbral denarja za novo, boljšo. Star CD zapisovalnik mi je namreč crknil, sem pa nujno rabil novega.
Zdaj ga ne dam stran za nobeno ceno :).

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

LiteOn ali LG DVD pekač ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
525236 (4574) YenLoWang
»

NEC ND-4550 ali LG GSA-4167RBB ali ...?

Oddelek: Kaj kupiti
181444 (1057) m.i.h.a.
»

Kateri DVD-ROM

Oddelek: Kaj kupiti
211992 (1649) pia
»

Nujna izbira pekača! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
613995 (3255) Oblivion
»

CDRW ali COMBO?

Oddelek: Kaj kupiti
10988 (803) Dušan

Več podobnih tem