» »

CDRW ali COMBO?

CDRW ali COMBO?

aambro ::

Odlocam se med nakupom COMBO variante in TEACa 48x. Kupim lahko samo eno komponento, trenutno pa nimam niti CDROM-a. DVD-ja po pravici povedano nisem se potreboval ali uporabljal.

A ima kdo izkusnje s temi combo-ti? Katerega priporocate?
  • spremenilo: aambro ()

BaRtMaN ::

Pravzaprav bi jaz raje vzel combo enoto, ker jaz dveh niti ne rabim, oziroma redko. Za kopiranje CDjev je bolje če naredim image na disk in pol na CD-R, ker mam CD-RW in DVD na istem IDE kanalu, torej on-the-fly odpade. Zdej je pomembna samo še kvaliteta.

smirnof ::

zakaj pa on the fly odpade če maš oba na istem kanalu. Jz mam že skoz na enmu kanalu isto kot ti dvd in cd-rw in mi ni zafukal nobenega cd-ja, pa sem jih prepekel že kakih 500

SasoS ::

Za ceno COMBO enote dobiš DVD in CDRW! S tem da imata 2 enoti prednosti...manjsa obremenitev kot ene enote, kopiranje on-the-fly (z buffer underrun protectionom bp tudi ce sta na istem kablu...pa se navadis se na 2 hkrati - kaj ce poslusas glih kak mp3 na cedeju in mora na enmu drugmu neki pogledat? A bos zato prekinu?? :D

Han ::

Jaz bi resno razmislil o novi Toshibi SD-R1312 (combo). Dobiš jo za dobrih 25 tisočakov, medtem ko stane Teac 48x okrog 23k SIT.

aambro ::

Ja tako je - danes sem ze hotel kupit Lite-On-a v Mlacomu, pa ga niso meli :(. Lite-On zato, ker je cenejsi od Teaca, nasel pa sem priblizno enako mnenj za in proti obema po teh forumih.

Glede dveh enot: imel sem jih zdej dve leti, pa nikoli nisem potreboval obeh hkrati. Poleg tega imam sedaj plac samo za eno, ker sem si tako stvar ustimal.

Na Mlacomu so mi rekli, da je philipsov COMBO bolj zanic ko kaj drugega.

Han: A kej ves ce je Toshiba solidna?

Han ::

Toshiba je zelo solidna, pravzaprav ena najboljših combo enot.

Da je ne boš slučajno naročal v Mlacomu. Uvoznik je PC.HAND, kjer dobiš popust na gotovino in dve leti garancije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

BaRtMaN ::

dj kavka: sej včasih, ko sem mel še 8x pekač, sem tud sam prepekaval on-the-fly, odkar mam pa hitrejšo pečko, pa raje pišem z malo večjo hitrostjo. So tud drugi razlogi...

smirnof ::

ja imam 40x pekača, drgač pa pečem pri 32X, če delam on the fly

BaRtMaN ::

Imam Intlovo plato, ki ima s prenosi neke težave. Npr, nisem mogel z diska (!) peči več kot z 20x hitrostjo in kopirat z več kot 4x. Ta problem naj bi mele plate z Intlovimi čipseti. Pol sem pa v Customizerju XP obkljukal opcijo, ki je vklučla UDMA-66 in lej ga hudiča... iz fičota sm pršu na poršeja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BaRtMaN ()

Dušan ::

JEst mam že lep cajt COMBO od samsunga in resnično nimam nobenih težav. Če velik pečeš ti bo verjetno crknu pred iztekom garancije in ni problema. Trenutno dobiš 32X COMBO za 25.000 SIT. Sicer pa zagovarjam teorijo, da se windowsi najlepše razumejo s ČIM manj komponentami v drobovju (več cdromov, diskov itd).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri DVD-ROM

Oddelek: Kaj kupiti
211997 (1654) pia
»

Combo enota CDRW in DVD, kupiti in kaj izbrati?

Oddelek: Kaj kupiti
81090 (976) Xgeneration
»

Nujna izbira pekača! (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
614014 (3274) Oblivion
»

Kupiti Shuttleov sistem - pro et contra?

Oddelek: Kaj kupiti
101074 (947) sketch
»

Povezava HD in CD,CDRW

Oddelek: Pomoč in nasveti
161206 (950) Han

Več podobnih tem