» »

Kako kupiti TIH računalnik

Kako kupiti TIH računalnik

MUC ::

Zanima me, kaj kupiti, če se ti ne gre za hitrost računalnika, ampak predvsem, da je TIH, čim tišji... nobenega hrupa ventilatorjev ipd. Procesor je lahko hitrosti tudi okoli 500 Mhz.

Se dobijo kakšna posebna ohišja, ki zadušijo moteče zvoke?

ChiefThunder ::

Ohišje se lahko izolira; članek o tem maš na tweak3d, drugače pa lahko hitrost procesorja znižaš, da se bo manj greu, montiraš malo večja hladilna rebra in en 6*6 ventilatorček. Ponavad so box venti najbolj tihi.
Al si pa ubod vodno hlajenje...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

MUC ::

Sej hitrost procesorja je lahko visoka, samo za večjo hitrost porabiš večji hladilnik. Torej, rabim tak proc, ki se najmanj greje in rabi čim tišje hlajenje.

ChiefThunder ::

nekako močnejši je procesor, boljše hlajenje rabi...
če bi rad tiho se ozri za intel procesorji, se manj grejejo kot AMD- ji...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

HEKO ::

Ya, kupi Intel....je dost tišji od AMD-ja (nažalost..), ker se manj greje...

BTW: Vent na procu ne ruži! Ruži vent v napajalniku!!
Be good, be bad ---> JUST KEEP ON OVERCLOCKING...[Heko]

MUC ::

potem ni še nihče slišal, da bi kje imeli "tiha" ohišja? :(

Vexto ::

Kupi si MAC-a!!
Smeh je pol zdravja, nasmešek pa pol smeha

PIII850 ::

Hm, to tudi mene zanima. kolkor se jz spomnem smo imeli nekoc oziroma jih se imamo na faksu računalnike
simens niexdorf (P133 32mb rama) in so POPOLNOMA tihi. Kako jim je to uspelo ne vem, samo po mojem nima gor nobenega ventilatorja. Zato je pa to tako tiho.

sasox ::

Sej Pentium 200Mhz tudi ne potrebuje ventilatorja na procu..........

Drugače se pa baje novi Cyrix-i zalo malo grejejo >:D

SkIDiver ::

Hehe. Moj 166 je mel vent v napajalniku obrnjen tako da je pihu na hladilno rebro od proca. Sam je stvar rada zamrzlna.

blue96 ::

racunalnika braz zvokov NI. Ce ga najdes, povej, ga bom kupil.
.

yjj ::

Mulc primi se za jajca in jih vtakni v vent, z veseljem bom kupil tvoj ultra tih računalnik>:D

fiki ::

Kup najslapšga P3 ka dela na133mhz in je narjen na 0,18mikronski tehnologiji. Probej če ti dela brez ventilatorja uredu, če ne pa fsb daš na 100 da mu znižaš frekvenco, pol pa mor delat.
siki

MUC ::

Kaj pa ohišja? So kakšne razlike med njimi glede gasnosti? Ima kdo kakšno odhišje, ki dobro ubije zvok mlinčka?

bostjan1s ::

Huh pa kakšne razlike so, tu je pa ponavad pravilo dražje je boljše.... tule v slo za kakih 20K si kup pa mal predelaj pa bo tud zloo tih comp

blue96 ::

yjj:nesramen si

;(
.

ChiefThunder ::

lol :(
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

IceIceBaby ::

js mam trenutno zlo tiho kišto. Vsega skupi 2 venta. En original na čipi od plate (abit kt7) pa en 120mm na orbi. Zvečer dela na 5V in za kake filme gledat pa to hladi mojga durona 900 čist dost. Podnev al pa če kej delam pa dam na 12...pa hladi ko šus. Napajalnik mam odprt pa kišto tudi, ker stalno neki pacam po njej. Verjetno bi se ga dal še bol na tiho če bi malo gume med diske natlaču pa zapru kišto pa lepo izolital. Uglavnem, ko vsi venti obmolknejo ostane še hdd. Zato probi kupt enga čim tišjega. CPU se že da shladit brez hrupa, sploh če ne overclockaš preveč.

CCD ::

Moje kište se pa res spljoh ne sliš. Mam pa AOpen HX08 Full tower ohišje, v katerem je 300W AOpenov napajalnik, ki ma noise killer. Plata je Intelova A/ML, proc pa P120@133 s hladilnimi rebri gor.:D

Mislm, greh, ane?:D:D

MUC ::

Se prav, da so ohišja z noise killerji :)) .. Noro.. kje pa si kupil to ohišje?

CCD ::

Mal te moram razočarat. Ni ohišje z noise killerjem - napajalnik je. Ker pa ponavadi ta itaq proizvaja največ hrupa (v moji mašini že), je to praktično isto.
Če te pa ohišje zanima je pa precej drago, kukr sem napisal je AOpen HX08, prodaja ga Quick (www.quick.si), stane pa okrog 30.000 SIT.

l0wc4 ::

V frimi imamo nekaj Compaq Prosignia in so glasni da človek zraven ponori, se da glede tega kaj storit? ;((

matic ::

No ja.. moj ohišje z napjalnikom je zlo tiih! Ko sem ga mesec nazaj kupil, ker mi je bil model ohišja full lep, prozorno vijolčen ves v oboklinah (nima ravnih platnic) sem ga najprej samo sprobal in sem bill 100% da vent ne dela.. notr se ga salbo vid.. stiskam na stkal gor dol.. skos isto.. uses gor isto.. sploh nic! Nic! vzammem baterijo.. svetim notr.. aaaa vrti se! :D Ohišje ma tut full platnice.. najprej obicno ohisje na to gor so pa nasraufane plastike tako da je bl v oboklinah in ko samo stransko platnico umaknespa das nazaj je razlika fulll! Mam pa druge probleme.. ker tut jest hocem met tih rac. ker me ponoc mot! Tut disk ropota.. saj jest ga slism, pa tut ce ne bere/pise se ga malenksot slisi v popolni tisini ce je prizgan al pa ne! Zato bodi pri tem zeloooooooo previden! Ostale stvari -ventilatorje pa itak ce hoces da je tih bos mogu menjat.. samo ni tak strosek.. vent za cpe je cca 1000sit in ko zacne brnet ga menjas.. na napajalniku so naceloma bol zdrzljivi.. ko zacne brnet se lahko lotis stvari sam in ga zamenjas -> strosek 2000sit ali pa menjas kompl napajalnik, ki bo min. 5000! Tukaj se ze skoraj splaca kupit novo ohisje, ki je 8000! Zato saj pravim bodi previden pri disku, tam ne mores kar menjat motorckov! Ce ti bo cd-rom zraven velik laufal pazi na to.. teac je v redu! Za diske pravijo da so IBM tihi.. kaj je najtisje nevem.. vprasaj pri prodajalcih in poudari da je tisina bolj pomembna!! Cene ti bo prec poturil najdrazjega/najtisjega/najhitrejsega..
Ohisje ti lahko jest zrihtam, pa tut kako drugo stvar vse po leg. poti samo more bit nad 15.000sit. ((Ce kdo zeli sliko ohisja naj sporoci))

Huey P ::

Če hočeš tih računalnik si nabavi Mac G4 Cube al nekaj podobnega, ker Maci imajo Motoroline procesorje in ti se tako malo grejejo, da ne potrebuješ nobenega ventilatorja. Potem si še kupi IBM disk iz serije Errcson, ki so baje najtišji disk na trgu.
Tako pa maš tih računalnik.

..::DOOM III: The Legacy::..


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napajalnik fanless?

Oddelek: Kaj kupiti
191927 (1677) wooted
»

Xaser III in tišina

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
201295 (1015) bajker
»

Doma prirejeno ohišje za učinkovitejše zračno hlajenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
302416 (1751) Racko
»

Popolnoma tih računalnik! Možno?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
412570 (1360) PrimozR
»

najtišji pc

Oddelek: Pomoč in nasveti
161617 (1241) robertos007

Več podobnih tem