» »

kako povezat 2 računalnika preko switcha ?

kako povezat 2 računalnika preko switcha ?

iBojan ::

Imam domači računalnik ter prenosnega. Sedaj sem lahko le z enim na internetu pa sem nabavil switch. Dam kabel z modema v switch, potem pa v vsak računalnik še enga. Sedaj pa še vedno isto le toliko je boljše da mi ni treba kabla preklaplat. Kaj moram kje nastavit ali kako naredim, da bom lahko z obema hkrati na netu. Imam pa adsl. Na obeh računalnikih so XPji. Prosim za čim bolj enostavna ter natančna ker tega še nisem nikoli delal.

lp, _GeS_

Dead_Eye ::

Zadeva je ista kot če imaš na rač. direktno priklopljen modem - pač narediš ne connection>dsl>username in password in bi moglo delat. Pa v tcp/ip nastavitvah daš vse na avtomatsko(IP, gateway, dns...).

Se pa stvar zakomplicira če imaš statični IP naslov. Za več računalnikov hkrati moraš imet dinamičen IP.
The one and only

;( mater pa glih statičnega mam. Pa finta je v tem da sem dal enega 192.168.0.1 drugega pa 192.168.0.2 pa pingam lahko ;) dela brez problemov ampak ko dam neko mapo v skupno uporabo je na drugem računalniku ne vidim ;( Kak naj zrihtam kajti statičnega bi rad obdržal k mi je sranje če mi prekinja na 24 ur ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iBojan ()

T(he) Boss ::

Mas dve moznosti (vsak kaj se sedaj spomnim):
1. Kupis router, fina napravica, ki sluzi kot switch in drzi povezavo na internet, ter jo deli med racunalnike, ki so prikopljeni v njega.
2. Das v en komp dve mrezni in imas na eni mrezni net, na eni pa mrezo do drugega.

ma vejš da ;) sedaj bom še router kupoval, saj je switch čist zadost, saj sem danes porihtal pa dela ;) končno 1x ;)

Dead_Eye ::

Kako pa ti je uspelo da si s statičnem IP-jem z dvema računalnikoma hkrati na netu?
The one and only

ali3n ::

ok - a kdo vidi na levi link ČLANKI????;((
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

perci ::

Kako pa ti je uspelo da si s statičnem IP-jem z dvema računalnikoma hkrati na netu?

Verjetno je mislil na statični interni IP - tam govori nekaj o 192.168.0.1 in 2 :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dva IP-ja na eni NIC

Oddelek: Omrežja in internet
202842 (1778) Yacksy
»

prosim za pomoč glede nastavitve switcha

Oddelek: Omrežja in internet
92812 (2687) ross|e20
»