Forum » Pomoč in nasveti » kako povezat 2 računalnika preko switcha ?
kako povezat 2 računalnika preko switcha ?
iBojan ::
Imam domači računalnik ter prenosnega. Sedaj sem lahko le z enim na internetu pa sem nabavil switch. Dam kabel z modema v switch, potem pa v vsak računalnik še enga. Sedaj pa še vedno isto le toliko je boljše da mi ni treba kabla preklaplat. Kaj moram kje nastavit ali kako naredim, da bom lahko z obema hkrati na netu. Imam pa adsl. Na obeh računalnikih so XPji. Prosim za čim bolj enostavna ter natančna ker tega še nisem nikoli delal.
lp, _GeS_
lp, _GeS_
Dead_Eye ::
Zadeva je ista kot če imaš na rač. direktno priklopljen modem - pač narediš ne connection>dsl>username in password in bi moglo delat. Pa v tcp/ip nastavitvah daš vse na avtomatsko(IP, gateway, dns...).
Se pa stvar zakomplicira če imaš statični IP naslov. Za več računalnikov hkrati moraš imet dinamičen IP.
Se pa stvar zakomplicira če imaš statični IP naslov. Za več računalnikov hkrati moraš imet dinamičen IP.
The one and only
;( mater pa glih statičnega mam. Pa finta je v tem da sem dal enega 192.168.0.1 drugega pa 192.168.0.2 pa pingam lahko ;) dela brez problemov ampak ko dam neko mapo v skupno uporabo je na drugem računalniku ne vidim ;( Kak naj zrihtam kajti statičnega bi rad obdržal k mi je sranje če mi prekinja na 24 ur ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: iBojan ()
T(he) Boss ::
Mas dve moznosti (vsak kaj se sedaj spomnim):
1. Kupis router, fina napravica, ki sluzi kot switch in drzi povezavo na internet, ter jo deli med racunalnike, ki so prikopljeni v njega.
2. Das v en komp dve mrezni in imas na eni mrezni net, na eni pa mrezo do drugega.
1. Kupis router, fina napravica, ki sluzi kot switch in drzi povezavo na internet, ter jo deli med racunalnike, ki so prikopljeni v njega.
2. Das v en komp dve mrezni in imas na eni mrezni net, na eni pa mrezo do drugega.
ma vejš da ;) sedaj bom še router kupoval, saj je switch čist zadost, saj sem danes porihtal pa dela ;) končno 1x ;)
Dead_Eye ::
Kako pa ti je uspelo da si s statičnem IP-jem z dvema računalnikoma hkrati na netu?
The one and only
ali3n ::
ok - a kdo vidi na levi link ČLANKI????
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
perci ::
Kako pa ti je uspelo da si s statičnem IP-jem z dvema računalnikoma hkrati na netu?
Verjetno je mislil na statični interni IP - tam govori nekaj o 192.168.0.1 in 2
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | dva IP-ja na eni NICOddelek: Omrežja in internet | 2842 (1778) | Yacksy |
» | prosim za pomoč glede nastavitve switchaOddelek: Omrežja in internet | 2812 (2687) | ross|e20 |
» | Nekaj o IP-jihOddelek: Omrežja in internet | 1765 (1373) | Serial |
» | Povezava 2 Rač. preko switchaOddelek: Programska oprema | 1838 (1526) | nimus |
» | kks kabelOddelek: Omrežja in internet | 1126 (940) | kenz76 |