» »

Težave z WIN7

Težave z WIN7

zerdoner ::

Zdravo.

Imam eno težavo z win7 in sicer, da se zelo počasi nalaga. ko je sistem svež je nalaganje nekajkrat hitrejše. Kaj lahko blokira sistem. Naloženega nimam popolnoma nič kaj spornega samo par programčkov.
Moti me pa tudi to, da ko rač resetiram in ko se win ponovno naloži so vsi programi odprti...ali je kakšna opcija da ko rač resetiraš to resnično naredi reset kot naprimer pri starejših win in da si ne zapomni vseh zadnjih nastavite in da potem ne nalaga zraven vseh teh prej odprtih programov.

dronyx ::

Mislim da imaš tudi pri Windows 7 opcijo, da ob zagonu stisneš F8 in izbereš boot logging. Drugače pa cela znanost na to temo tule.

Icematxyz ::

Če te prav razumem torej predvidevaš, da si namestil nekaj programske opreme, ki potem podaljša zagon operacijskega sistema, ker se požene vsakokrat ob zagonu Windows 7?

Najbolje je, da pogledaš za vsako aplikacijo, ki se zažene posebej in v nastavitvah aplikacij, katere ne želiš, da se zaganjajo torej onemogočiš zagon.

Bolj napredna in "vse na enem mestu" možnost, kjer pa moraš tudi precej paziti kaj točno počneš pa je sledeča (glej predvsem zavihek Startup):

http://www.optimizingpc.com/windows7/wi...

Cold1 ::

Moti me pa tudi to, da ko rač resetiram in ko se win ponovno naloži so vsi programi odprti...

...ali je kakšna opcija da ko rač resetiraš to resnično naredi reset kot naprimer pri starejših win in da si ne zapomni vseh zadnjih nastavite...

Okna 7 ob ponovnem zagonu dejansko delujejo natančno tako kot pretekla Okna; ali ne resetiraš (najbrž mešaš različne opcije: zaustavitev, ponovni zagon, spanje in mirovanje), ali pa imaš te programe nastavljene tako da se samodejno zaženejo z Okni (bližnjice do teh programov so lahko v mapi Zagon v meniju start, ali pa so nastavljene za samodejni zagon v registru, kar pogledaš z orodjem MSconfig.exe, v zavihku Startup).

zerdoner ::

Cold1: če bi imel programe nastavljene, da se samodejno zaženejo ob zagonu bi se to naredilo vedno. Tako se pa to naredi samo v primeru, da imam recimo odprt brskalnik in še recimo eno okno in ko dam ponovni zagon sta ta dva okna ob zagonu odprta in v istem stanju kot sta bila pred ponovnim zagonom.
Pri opciji spanje in mirovanje vem, da se ohrani vse isto toda pri ponovnem zagonu bi pa to verjetno moralo ostati zaprto.
V zagonu imam pa samo naslednje opcije:
1.avast
2.P17RunE - neznana zadeva
3.Ati Catalyst
4.microsoft-windows-operating system
5.AcrTray - neki od adoba
6.adobe acrobat speed launcher

krneki0001 ::

Koliko servisov pa naložiš takoj na začetku, kaj vse imaš inštalirano na mašini? A imaš windows media player network sharing service vklopljen? Tole je ena bedarija, ki kr dobro zaustavi boot time.

Jaz imam win 7 naložene odkar imam novo mašino (julij 2011), pa je boot time še vedno kot prvi dan - okoli 19 sekund. Gor imam pa naloženo od eclipsa, visual studio 10, sql server, IIS, virtualizacija , ..., Uglavnem ogromno stvari (program files in program files (X86) sta skupaj veliak okoli 70Gb brez virtualk - virtualke so na svojih fizičnih diskih)

Vse servise, ki jih sistem ne potrebuje za štartat sem dal na delay in se z zamikom aktivirajo. Poleg tega sem jih večino izklopil, če jih ne rabim, pa na začetku ne štarta nobenega program (adobe ali ostale smeti) tudi to je zakasnjeno (tisto kar rabim).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prikaz barv na monitorju Lightroom in ostali programi

Oddelek: Pomoč in nasveti
121489 (1204) fujtajksel
»

windows xp reinstall

Oddelek: Operacijski sistemi
8966 (895) overheat
»

Trojanski konj

Oddelek: Pomoč in nasveti
214004 (3615) KaiCris
»

Fregmentacija windowsow

Oddelek: Pomoč in nasveti
211239 (1043) Tr0n
»

V čem je fora opcije "združljivost" v XP-jih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
432282 (1681) DMouse

Več podobnih tem