» »

CheckDisk po restartu s fix opcijo

CheckDisk po restartu s fix opcijo

Alen T 1978 ::

Ko zaženem chkdsk, mi javi "Windows found problems with the file system". Z uporabo fix opcije, mi pa javi "Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process". Kako naj naredim, da ko chkdsk schedulam, mi popravi napake - namreč, po restartu, mi samo pregleda disk, popravi pa ne.

Realman ::

Mislis scandisk, zato ke chkdsk je ista zadeva.V winsih saj imas XP ne, klikni pod disk pa, scandisk, pa moras obkljukat prvo opcijo, automatic ...pa se neki, da sam popravi.Potem pa samo restart in zadevo mora po ponovnem zagonu popravit.

Alen T 1978 ::

Glej. Najprej napišeš, da je to eno in isto. Potem mi pa podaš predlog, kaj naj naredim, ki je v bistvu enak mojemu postopku, ki sem ga že na začetku opisal. Razlika je samo v tem, da jaz govorim o prompt vrstici, ti pa o gui okolju (explorerju). Čemu? Ne štekam?
Tist autofix je v command promptu (start\run\cmd) chkdsk /f, ker pa CheckDisk nima ekskluzivnega dostopa do določenih fajlov, lepo vpraša, ali chkdsk schedulam. Zato seveda stisnem "y" in restartam mašino. Nakar mi CheckDisk samo pregleda disk, ne pa tudi popravi napak.

Zgodovina sprememb…

Realman ::

Mogoce, bi bilo vseeno boljse, ce imas xp, da bi kar scandisk zalaufa, pa kljukco na automatic das, ker z dos prompta ni recen da dela ok, zato ker je to Microsoft.Drugace, se bos pac moral posluziti kaksnega drugega programa, recimo Norton Disk Doctor...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kako do izvoženega certifikata za klik

Oddelek: Pomoč in nasveti
231124 (925) fosil
»

Blue Screen error

Oddelek: Pomoč in nasveti
61170 (967) F-22
»

Defragmentacija

Oddelek: Programska oprema
272261 (1503) Aleš Ocepek
»

eno vprašanje glede diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
91455 (1300) ~Speed
»

ne morem razdelit sistemske particije brez formata

Oddelek: Pomoč in nasveti
171339 (1173) KontraCepec

Več podobnih tem