Forum » Programska oprema » Iz BMP v JPEG.
Iz BMP v JPEG.
azislo ::
Pozdravljeni !
Na disku imam veliko slik v formatu BMP, ki jasno samo odžirajo prostor.Odpiranje slikarja in shranjevanja iz BMP v format JPEG sem se že malo naveličal.Zanima me ali poznate kakšen program ki bi vse slike formata BMP v mapi (primer: SCRENSHOOTS),spremenil v format JPEG.
Želim lep pozdrav !
[A-zi]
Na disku imam veliko slik v formatu BMP, ki jasno samo odžirajo prostor.Odpiranje slikarja in shranjevanja iz BMP v format JPEG sem se že malo naveličal.Zanima me ali poznate kakšen program ki bi vse slike formata BMP v mapi (primer: SCRENSHOOTS),spremenil v format JPEG.
Želim lep pozdrav !
[A-zi]
- premaknil iz Pomoč in nasveti: gkovac ()
Matev ::
spremembo iz BMP v JPG lahko narediš v vsakem programu za editiranje slik
odpreš sliko ter jo shraniš kot *.jpg
ob tem pri večini programov še vpišeš stopnjo kompresije ki jo želiš
priporočeno je cca7-8 od 12
ali 70-80 od 100
veliko sreče pri urejanju slik ti želim
če imaš slik več (recimo par tisoč) si lahko najlažje pomagaš z fotošopom ki omogoča makro ukaze (posnameš - ustvariš niz ukazov) s katrim lahko hkrati konvertiraš, shraniš ter zapreš sliko
odpreš sliko ter jo shraniš kot *.jpg
ob tem pri večini programov še vpišeš stopnjo kompresije ki jo želiš
priporočeno je cca7-8 od 12
ali 70-80 od 100
veliko sreče pri urejanju slik ti želim
če imaš slik več (recimo par tisoč) si lahko najlažje pomagaš z fotošopom ki omogoča makro ukaze (posnameš - ustvariš niz ukazov) s katrim lahko hkrati konvertiraš, shraniš ter zapreš sliko
Equinoxe ::
Matev, A ni Photoshop malo preveč kompliciran za povprečnega uporabnika?
Tako, kot je rekel krneki: IrfanView in to je to.
Zastonj, majhen, enostaven..... in ima veliko opcij konvertiranja med najrazličnejšimi formati, prav tako pa lahko še serijsko (dele direktorije) resajzaš, resemplaš......
Tako, kot je rekel krneki: IrfanView in to je to.
Zastonj, majhen, enostaven..... in ima veliko opcij konvertiranja med najrazličnejšimi formati, prav tako pa lahko še serijsko (dele direktorije) resajzaš, resemplaš......
Matev ::
fotošop kompliciran????
pa to ti je kot word
no ja mogoče res ni za nekoga ki se prvič vsede za računalnik
pa to ti je kot word
no ja mogoče res ni za nekoga ki se prvič vsede za računalnik
der_Alte ::
for file in *.bmp; do convert "$file" `basename "$file" .png`.jpg; done
Potrebscine: bash in ImageMagick :) ce je pa datotek se veeeliko vec, pa find in xargs :D
Potrebscine: bash in ImageMagick :) ce je pa datotek se veeeliko vec, pa find in xargs :D
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program za enostavno skeniranjeOddelek: Programska oprema | 5029 (3878) | opeter |
» | Zakaj se mi popači jpg slika??Oddelek: Zvok in slika | 1652 (1499) | CaqKa |
» | Programi za spreminjanje formatov slik.Oddelek: Programska oprema | 2916 (2758) | Sims |
» | Nepotrebna izbira v WinXpOddelek: Operacijski sistemi | 1108 (903) | jamiroq |
» | KONVERZIJA IZ GIF. V BMP. !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1292 (1159) | abcde7 |