Forum » Zvok in slika » rezanje slik
rezanje slik
fictionel ::
Kako in s katerim programom naj obrežem slike na določeno velikost?
Imam slike posnete z digitalcem, pa bi jih rad obrezal, tako da bi bile v razmerju 2:3 (sedaj so 3:4) - rad bi jih razvil.
Fino bi blo, če bi imel tak pravokotnik, ki bi ga po želji premikal in nato obrezal.
Doma imam trenutno Photoshopa CS, lahko pa si dlljam kakšen drug (preizkusni) program, ki bi mi to omogočal.
Lp
Imam slike posnete z digitalcem, pa bi jih rad obrezal, tako da bi bile v razmerju 2:3 (sedaj so 3:4) - rad bi jih razvil.
Fino bi blo, če bi imel tak pravokotnik, ki bi ga po želji premikal in nato obrezal.
Doma imam trenutno Photoshopa CS, lahko pa si dlljam kakšen drug (preizkusni) program, ki bi mi to omogočal.
Lp
Sims ::
Ne vem če ti kaj pomaga, pa vseeno
CorelPhoto paint ima funkcijo "paper size" in tam spremeniš velikost formata slike, bez da sliko večaš ali manšaš(torej režeš robove) ... ne vem kako bi napisal, to ni enako kot, če bi uporabil "resize image"
LP,
Sims
CorelPhoto paint ima funkcijo "paper size" in tam spremeniš velikost formata slike, bez da sliko večaš ali manšaš(torej režeš robove) ... ne vem kako bi napisal, to ni enako kot, če bi uporabil "resize image"
LP,
Sims
fictionel ::
Sj nočm resizat, sam odrezat odvecno sliko
Mislm, da mi je ratal z ImageReady, upam sam, da sm prov obrezov
Če mate pa še kkšne boljše ideje... pa kr na plano!
Mislm, da mi je ratal z ImageReady, upam sam, da sm prov obrezov
Če mate pa še kkšne boljše ideje... pa kr na plano!
Sims ::
Pa saj sem napisal ...
"CorelPhoto paint ima funkcijo "paper size" in tam spremeniš velikost formata slike, bez da sliko večaš ali manšaš(torej režeš robove) ..."
Torej to je za rezanje. Probaj!
"CorelPhoto paint ima funkcijo "paper size" in tam spremeniš velikost formata slike, bez da sliko večaš ali manšaš(torej režeš robove) ..."
Torej to je za rezanje. Probaj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sims ()
Matev ::
fotošop in crop orodje pa je (za vse vrste izrezov ali obrezov)
drugače pa v boljših fotostudiih tudi že na 4:3 ravijajo slike cca 10:14 format
drugače pa v boljših fotostudiih tudi že na 4:3 ravijajo slike cca 10:14 format
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | corel težavaOddelek: Programska oprema | 2126 (1799) | harvey |
» | Kako narediti prozorno ozadje v CORELU 9Oddelek: Programska oprema | 2615 (2560) | harvey |
» | Programi za spreminjanje formatov slik.Oddelek: Programska oprema | 2915 (2757) | Sims |
» | Kakovostne slikeOddelek: Programska oprema | 2006 (1736) | Matev |
» | CorelDraw effectOddelek: Zvok in slika | 1072 (982) | totimato |