Forum » Navijanje » PIII overclocking poleg FSB??? Kako?
PIII overclocking poleg FSB??? Kako?
Silver ::
Mam PIII 733@850 na QDI Advance 9 plati. Navitega mam preko BIOSa z zvečanjem FSb-ja. Ta je zdaj na 155MHz . Proc bi lahko bil še bl navit, ker z hlajenjem nimam problemov. Edin problem je da so PIII zaklenjeni(množilniki).
torej če mi lahko kdo svetuje kako:
- odklenem množilnik (baje to ni možno)
- zvišam voltažo na CPU
Pa prosim če kdo natančno ve kaj narest. Vem samo da bo treba neki zalotat. kaj pa bomo pa upam da kmal zvedli.
[edit]
Zdaj sm našel en članek kak se poveča voltažo... ne zdi se mi pa ravno varna. Ni mi pa do tega da bi sprobu če RES deluje. Mi je mal škoda proca. Dejte mal pokomentirat tale članek Link.
torej če mi lahko kdo svetuje kako:
- odklenem množilnik (baje to ni možno)
- zvišam voltažo na CPU
Pa prosim če kdo natančno ve kaj narest. Vem samo da bo treba neki zalotat. kaj pa bomo pa upam da kmal zvedli.
[edit]
Zdaj sm našel en članek kak se poveča voltažo... ne zdi se mi pa ravno varna. Ni mi pa do tega da bi sprobu če RES deluje. Mi je mal škoda proca. Dejte mal pokomentirat tale članek Link.
- spremenil: Silver ()
Lith ::
poglej si -> slo-tech.com/script/forum/izpisteme.shtml?threadID=87945#neprebrano tudi kar je Spajky pisal, on bolj ve take stvari
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤
sash ::
po čem pa ti sklepaš da je kriv CPU zato da nemoreš sistema bolj navit ?
ker vzrokov je lahko tukaj na maljone, samo za vzorec:
- kaj za ene rame imaš, lahko da ti rami bremzajo vseskup (ne prenesejo višjega FSB-ja)
- verjetno nimaš zaklenjenih množilnikov na matični plošči, kar privede do tega da se ti z višanjem FSB-ja dvignejo vsi ostali clocki (PCI/AGP/IDE/...), kar ima zopet slabe posledice
- praviš da nimaš problemov z pregrevanjem - pa si siguren da se ti ne preglreva kak drug del na plati (NB/FET-i/Stabilizatorji/...), posledice zopet znane
-ne dovolj zmogljiv napajalnik, saj dandanašnji dobiš xxxxW napajalnikv trgovini za gajbo laškega, vendar je kvaliteta teh napajalnikv jako vprašljiva
- ..... in tako dalje
kar pa se tiče dvigovanja voltaže pa je tak da ti do neke mere to omogoča bios, za vse ostalo pa bo treba kak stabilizatorček modat, točno kak pa kaj pa je odvisno od plate ki jo posreduješ. Ob tem ne pozabi da je priporočljivo imeti tudi zmogljiv napajalnik.
ker vzrokov je lahko tukaj na maljone, samo za vzorec:
- kaj za ene rame imaš, lahko da ti rami bremzajo vseskup (ne prenesejo višjega FSB-ja)
- verjetno nimaš zaklenjenih množilnikov na matični plošči, kar privede do tega da se ti z višanjem FSB-ja dvignejo vsi ostali clocki (PCI/AGP/IDE/...), kar ima zopet slabe posledice
- praviš da nimaš problemov z pregrevanjem - pa si siguren da se ti ne preglreva kak drug del na plati (NB/FET-i/Stabilizatorji/...), posledice zopet znane
-ne dovolj zmogljiv napajalnik, saj dandanašnji dobiš xxxxW napajalnikv trgovini za gajbo laškega, vendar je kvaliteta teh napajalnikv jako vprašljiva
- ..... in tako dalje
kar pa se tiče dvigovanja voltaže pa je tak da ti do neke mere to omogoča bios, za vse ostalo pa bo treba kak stabilizatorček modat, točno kak pa kaj pa je odvisno od plate ki jo posreduješ. Ob tem ne pozabi da je priporočljivo imeti tudi zmogljiv napajalnik.
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Silver ::
Lith:
Ja sam moreš vedet da se coppermine proce ful lažje navija. Pa še plata mu podpira višanje voltaže očitno. To pr moji plati ne gre. [BIOS too dumm ]
sash:
Ne sej jest mam FSb povečan iz 133 na 155MHz, v BIOSu ne gre višje pa napajalo mi tud še dohaja potrebe. Men sistem normalno laufa na maksimumu navitja kolkr se da v biosu navit. To pomen da bi lahko šla frekvenca proca še malo višje. Samo za to bi rabu povečanje voltaže. Sm pa tud prebral ne ene parih pagih da majo PIII proci kot je moj tovarniško zaklenjene množilnike.
Počekirite link do članka zgorej pa povejte če bi znala zadeva delat. Or this just isn't the way to do it?
Ja sam moreš vedet da se coppermine proce ful lažje navija. Pa še plata mu podpira višanje voltaže očitno. To pr moji plati ne gre. [BIOS too dumm ]
sash:
Ne sej jest mam FSb povečan iz 133 na 155MHz, v BIOSu ne gre višje pa napajalo mi tud še dohaja potrebe. Men sistem normalno laufa na maksimumu navitja kolkr se da v biosu navit. To pomen da bi lahko šla frekvenca proca še malo višje. Samo za to bi rabu povečanje voltaže. Sm pa tud prebral ne ene parih pagih da majo PIII proci kot je moj tovarniško zaklenjene množilnike.
Počekirite link do članka zgorej pa povejte če bi znala zadeva delat. Or this just isn't the way to do it?
sash ::
če ti v biosu negre dvignit FSB-ja pol ti niti nevem kolk večja voltaža nebo pomagala
kar se pa tiče zaklenjenih množilnikov mi pa ni treba kaj dost razlagat ker esm tud sam svoj čas posredoval takšno zadevščino (PIII 733@FSB=133 in PIII 700@FSB=100)
kar se pa tiče zaklenjenih množilnikov mi pa ni treba kaj dost razlagat ker esm tud sam svoj čas posredoval takšno zadevščino (PIII 733@FSB=133 in PIII 700@FSB=100)
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
jest10 ::
Probej še s kakšnim programčkom kot je cpufsb. Poglej kakšem PLL čip imaš na plati in če ti ga ta programček podpira boš verjetno lahko šel tudi višje od 155MHz FSB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Barton 2500+ in stara KT133A plata (Abit KT7A v 1.3) - Dela :))))Oddelek: Strojna oprema | 1722 (1174) | Blinder |
» | Par vprašanj o amd athlonu 1800+ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5539 (4370) | Pyr0Beast |
» | Kateri AMD procesor kupitiOddelek: Kaj kupiti | 1375 (1240) | boštjan |
» | Navijanje pentiuma 3Oddelek: Navijanje | 2924 (2380) | @ljash |
» | "težava" z NF7-S in AthlonXP 2500+ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5532 (4273) | Tilen |