» »

OC mojga celerončka

OC mojga celerončka

sverde21 ::

no par dni nazaj sm mel mal preveč cajta in sm šou mal navijat mojga celerončka (600MHz) navil sem ga do 900MHz sicer je stabilen ampak mam občutek, da bi ga še lahko navil in tudi mam ne vem kako nej mu kaj več štroma dam ker v biosu ni nič nastavitev za štrom čeprav piše tam Frequency and voltage settings.

Aja še en blem se pojavla zjutri k hočem zalaufat kišto se nalouda tja do win XP onga boot screana pol pa se obes monitor nč signala ne dobiva pa tud hard reset n dela tak de morm pol štrom vzet mu pol pa k spet prižgem pa dela včasih (men se zdi de mal ogrevanja rab LOL)

aja pol v windowzih dela vse ok folding na ful pa s sandro sm testiru vse stabiln

ne vem dej uglavnem men se zdi de mu mal štroma manka tak de bi ga rad mal oskrbel z štromom :\

aja pa a ma kdo kako idejo kak odklent množilnik na tem

ali3n ::

no par dni nazaj sm mel mal preveč cajta in sm šou mal navijat mojga celerončka (600MHz) navil sem ga do 900MHz sicer je stabilen ampak mam občutek, da bi ga še lahko navil in tudi mam ne vem kako nej mu kaj več štroma dam ker v biosu ni nič nastavitev za štrom čeprav piše tam Frequency and voltage settings.

- poglej če imaš opcijo "Manual" ali kaj podobnega - takrat se da nastavljat napetost; lahko da imaš tako plato/Bios, ki tega ne omogoča; v tem primeru ti preostane le hardwerski poseg v plato (lotanje) - voltmode.

Aja še en blem se pojavla zjutri k hočem zalaufat kišto se nalouda tja do win XP onga boot screana pol pa se obes monitor nč signala ne dobiva pa tud hard reset n dela tak de morm pol štrom vzet mu pol pa k spet prižgem pa dela včasih (men se zdi de mal ogrevanja rab LOL)

- preveri kondenzatorje na plati - če so kaj napihnjeni ( kako zgleda napihnjen kondenzator).

aja pa a ma kdo kako idejo kak odklent množilnik na tem

- ne gre spljoh!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

jah ne vem men se zdi d nč napihnjenih kondenzatorjev ni napihnjenih aja preko jumperjev na plati n gre voltaže štimat v biosu pa tud ne :(

Lith ::

kolikor je meni uspelo, sem lahko navijal 600-ko samo z višanjem napetosti proca, na 1.95V (glede na default 1.50V), več je že crknil (2.05V), pa še to samo do 1014MHz (al neka taka številka)
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kje je problem

Oddelek: Strojna oprema
5915 (824) Duhec
»

Bootanje linuxa

Oddelek: Operacijski sistemi
201632 (1346) Dragi