» »

Mene pa mal SPSS mede..

Mene pa mal SPSS mede..

Gandalfar ::

Torej se zdaj malo igram po sili razmer s SPSSom. Pa mi ene par stvari ni jasnih.

Npr. imamo podatke:

02.01.2002 10:30 0 -9.32000
02.01.2002 11:00 0 -9.27000
02.01.2002 11:30 0 -9.23000

ki jih zelim imporat. Lepo poklikam vse in potem ugotovim, da zaradi sistemskih nastavitev je decimalna vejica in ni decimalne pike. Zdaj spreminjanje sistemskih nastavitev ne pride v poštev, ker na faksu na rač. nimam dovolj privilegijev. Zato imporat zadnji stolpec kot string in iščem kakšen find/replace na nivoju stolpca, da bi pike pretvoril v vejice in lahko ustvaril numerično polje potem.

Vendar tega ne najdem.. kakšna ideja?

Find/replace v notepdu npr. ni možnost, ker bi mi potem sesul še datume za katere sem se odločil, da jih rabim, ker ne vem zakaj bi se jim moral odpovedat.

Aja .. obstaja kakšen plugin, da bi mi syntax editor barval kodo?

poweroff ::

Glede importanja... glupa resitev, a ziher deluje. Importas posebej celo stevilko, posebej piko kot string in posebej decimalno stevilko... potem pa naredis compute... in voila!

Mogoce obtaja se kaksna resitev, da definiras vhodni format, SPSS ima cel kup vhodnih formatov, vendar je dokumentacija slaba (v helpu ne pise nic, moras iti na syntax help in tam nekje je v enem cudnem poglavju to opisano).

Za colorized syntax editor pa ne vem. Jaz se nisem slisal zanj. Mogoce ce bi kdo napisal plugin za TextPad...

BigWhale ::

Se sam Microsoft ima probleme z regional nastavitvami... ... dvomim da bo tle kej boljs delal...
;)

Gandalfar ::

Eh .. sem sheku te glupe protected winse pa nastavu decimal symbol na piko. Pa zdej dela. Upam, da admin ne bo prevec jezen.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programiranje v pythonu

Oddelek: Programiranje
142030 (1388) Sony-Tech
»

[C#] Regex - samo decimalne vrednosti

Oddelek: Programiranje
91353 (1051) FrEaKmAn
»