» »

Spreminjanje lokacije *.tmp datotek v Mozilli

Spreminjanje lokacije *.tmp datotek v Mozilli

iskra ::

Problem je sledeč: ko sem kupil disk sem naredi eno (pre)majhno particijo in na to inštaliral Windows ter vse popravke zanje, IE, in še nekaj manjših programov. Particija je velika 5GiB (čez 3GB zahtevajo polkna, prostega je cca. 500MiB) in vsakič, ko hočem potegniti iz interneta kako datoteko večjo od 400MiB, me okna konstantno opominjajo, da imam premalo prostora na C:\ 8-O

V Mozilli (urejanje> osebne nastavitve> dodatno> predpomnilnik) sem poskusil spremeniti imenik (na drugo, 10GiB veliko particijo), v katerega se nalaga predpomnilnik vendar to kot kaže ni to, saj mi upravitelj prenosov v Mozilli vseeno javlja napako. Kako lahko spremenim lokacijo mape, v katero se prenašajo začasne datoteke? :\

Dr_M ::

pf...kako to da mas 5GB premal?? jest mam win2k pa "miljon" programov na 5GB particiji, pa mam zmeri 1,5-2GB frej...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Ko bi le vedel ... Ta OknaXP in vsi popravki zanje so se razpasli kot ovse po travniku ... Mozillin Temp direktorij zaseda skoraj 400MiB ta trenutek, IEjev (ki ga 99.9% ne uporabljam več) pa samo 120kiB.

Pod C:\Documents and Settings\iskra\Local Settings imam cel GiB podatkov, približno pol jih spada pod Temp, druga polovica pa pod Temporary Internet Files ... Ostalo je v Application data (100MB). Je varno izprazniti ti dve mapi? 8-O

Sicer pa me še vedno muči isto vprašanje: se da premakniti Mozillino Temporary files mapo? :\

Mercier ::

Je varno izprazniti ti dve mapi?
Načeloma se to redno počne.

Glede praznjenja teh map imam nekaj slabih izkušenj ... Sicer še iz Win ME, ko se mi je vse sesulo zaradi nekega piškotka ;((

Torej ... je že kdo ugotovil oz. ve že od prej kako spremeniti zadevo? :\

Dr_M ::

win2k/xp so mal bl idiot proof kot pa win9x/me.
jest redno pucam tiste folderje, pa nism meu se nikol problemov. sam ne smes prevec brisat :)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Disk velik 500GB ko seštejem razpoložljiv prostor na C-ju in D-ju dobim rezultat 464, (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10111677 (10120) technolog
»

Apple: kilo je 1000 in ne več 1024 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
20517586 (12886) Matevžk
»

Velikost USB ključa je manjša kakor oglašujejo

Oddelek: Pomoč in nasveti
253316 (2517) CaqKa
»

Zapisovanje na 8,5GB DVD - čez mejo

Oddelek: Programska oprema
71253 (1143) Quikee
»

Je to normalno (velikost diska)