Forum » Pomoč in nasveti » Problem pri direktni mrezi med XP in W2k!
Problem pri direktni mrezi med XP in W2k!
mamut ::
Imamm povezana dva racunalnika brez Huba ali ruterja. Na enem imam W XP Home edition na drugem pa W2k Pro.
Mreza v bistvu deluje samo se ne racunalnika ne vidita takoj ko priklopim drugega. Ko kliknem na Workgroup traja nekaj casa, da mi pokaze error "Workgroup is not accessible....". To je na W2k, na XP-jih pa pri workgroup pokaze le samega sebe.
A je kje kaksna malenkost za nastimat, da se racunalnika pokazeta v My Network Places?
Mreza v bistvu deluje samo se ne racunalnika ne vidita takoj ko priklopim drugega. Ko kliknem na Workgroup traja nekaj casa, da mi pokaze error "Workgroup is not accessible....". To je na W2k, na XP-jih pa pri workgroup pokaze le samega sebe.
A je kje kaksna malenkost za nastimat, da se racunalnika pokazeta v My Network Places?
bastadu ::
Imaš cross-over kabel za povezavo med njima?
Drugače pa morajo biti inštalirani Client for Microsoft Networks in pa File and Printer Sharing for Microsoft Networks pod opcijami mrežne kartice na vsakem računalniku
Drugače pa morajo biti inštalirani Client for Microsoft Networks in pa File and Printer Sharing for Microsoft Networks pod opcijami mrežne kartice na vsakem računalniku
mamut ::
Kabl mam pravi in tud stvari so instalirane.
Sej mreza v bistvu deluje samo se mi zdi da moram po vklopu racunalnika z XPji restartat ta drugega, da se potem v Workgroup pokazeta.
Mogoce je pa to normalno?
Sej mreza v bistvu deluje samo se mi zdi da moram po vklopu racunalnika z XPji restartat ta drugega, da se potem v Workgroup pokazeta.
Mogoce je pa to normalno?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NetBIOS over TCPIPOddelek: Omrežja in internet | 1806 (1556) | Chessman |
» | Računalniki se ne vidijo preko My network placesOddelek: Pomoč in nasveti | 2007 (1868) | BaRtMaN |
» | Sheranje preko routerjaOddelek: Omrežja in internet | 1328 (1235) | amigo_no1 |
» | domače omrežje - težaveOddelek: Omrežja in internet | 1563 (1425) | amigo_no1 |
» | Mojstri še enkrat Crossover povezava - POMOČOddelek: Omrežja in internet | 1972 (1530) | MrStein |