» »

Comp zmrzne pri disk CHEK-upu

Comp zmrzne pri disk CHEK-upu

cortez ::

Mam problem !

prjatu me je prosu naj mu poštimam comp. Mu ni delal nč skoraj. V biosu je spoznal samo se. slave(CDRW) in sec. Master (DVD).

baje da mu je neki trgovac reku, da je diskic fuč (a prej je delal, ko je mel 98 gor?!!)

No pole odpremo kišto...pogledamo povezave.. IDE kabel ki povezuje disk z matično je bil okol in okol obvit, sploh ni bil ravno nastiman tko da sem ga dal vn in malo zgladil ter ga ponovno, brez pregibov, vsavil nazaj noter. Pogledam še na jumperje... le-ti so bili nastimani na primary slave ???! Zamenjam na pri. Master in zaprem kisto.

Po ponovnem vklopu mi je le spoznal Disk- le ta je mel ze prej 2 partici v NTFS sistemu. Sformatifam se enkrat v fat32, nastavim labele C in D in restart.

Vse ok, instaliramo Win XP, dela vse ok, samo ...!!!

Ko restartam ali vklopim in ponovno vklopim mi zažene Disk Checkup, ki najprej odšteva od 10 sec. navzdol, pol pa začne mlet. Fora v tem je da procenti ne gredo nikamor, kr obstanejo na 0-li, sliši se sam neki, da se disk neki matra, ma ni nč videt na procentih.
Če hočem da CTRL+ALT+delete, ne gre. Morem resetirat comp.

V primeru pa da med odstevanjem tistih 10 sec. pritisnem Esc-ape, gre naprej brez problema in pride v Xp-je ter dela normalno.

Q: Where's the catch ??

Sm pognal v XP tud defrag na obeh particijah, pa ni najdlo nobenih bad sektorjev al podobno.

Hvala za Vaše izčrpne odgovore,

s spoštovanjem,

cortez
8-O :\ 8-O

Lith ::

sej je možno da je potem res disk fuč, ker se XP ji ob zagonu spravijo preverjat nekaj sektorjev na disku, pa ga zgleda nekaj 'muči' mogoče zaradi poškodovanega diska*.
Defrag tega ne naredi tako kot diskcheck ob zagonu, zato ni nobenega našel.
Je pa veliko možnosti za testiranje diskov z raznimi orodji, npr. ===::::: Maxtor PowerMax :::::=== ipd., za formatiranje pa uporabiš bolj namenske programe, kot je Maxtorjev MaxBlast (drugi proizvajalci diskov imajo enaka orodja na svojih straneh - WD, Samsung...)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hdd problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
251816 (1149) BlueNik
»

Popravljanje bad sectorjev na disku

Oddelek: Pomoč in nasveti
153041 (2435) StratOS
»