Forum » Zvok in slika » kako najlažje iz digitalne kamere na dvd ? imam vse potrebno
kako najlažje iz digitalne kamere na dvd ? imam vse potrebno
blackmumba ::
imam firewire, digitalno kamero, nov 120giga prazn disk, ulead studio, pinnacle studio 8 in dvd pečko.
kako naj najhitreje spravim 15 dv kaset na DVD-je ?
želim da bo kvaliteta čimboljša, najbolj me moti una interlaced zadeva .... une vražje črtice ki se med videom pojavljajo .....
kompjutr je amd 1700xp @ 2100mhz 210x10 512mb ram
zanima me najhitrejša pot ???
kako naj najhitreje spravim 15 dv kaset na DVD-je ?
želim da bo kvaliteta čimboljša, najbolj me moti una interlaced zadeva .... une vražje črtice ki se med videom pojavljajo .....
kompjutr je amd 1700xp @ 2100mhz 210x10 512mb ram
zanima me najhitrejša pot ???
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
ali3n ::
če ne boš deinterlejsal, bo; sicer je pa TV signal itak interlaced... (kar pomen, da bo na TV slika ok)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
bezerk@work ::
nabavi scenalyzer(DV kamera->DV na disku) ali uporabi kak drug program.
naloži v CCE 2.5 ali več (Cinema Craft Encoder), enkodiraj kot interlaced, zvok kot Mpeg 1/layerII 192Kbit ali več,
isto lahko narediš z TMPGENC-om.
MUXaj in naredi avtoring z Scenaristom, ki ti pljune ven image.
(črt ne boš videl, če izbereš pravi field-order ;sta samo dva, poizkusi trial and error in enkodiraš kot interlace,
črte vidiš. če interlace material enkodiraš ko progressive, prej ga pa ne deinterlejsaš)
tutoriali na www.doom9.org
naloži v CCE 2.5 ali več (Cinema Craft Encoder), enkodiraj kot interlaced, zvok kot Mpeg 1/layerII 192Kbit ali več,
isto lahko narediš z TMPGENC-om.
MUXaj in naredi avtoring z Scenaristom, ki ti pljune ven image.
(črt ne boš videl, če izbereš pravi field-order ;sta samo dva, poizkusi trial and error in enkodiraš kot interlace,
črte vidiš. če interlace material enkodiraš ko progressive, prej ga pa ne deinterlejsaš)
tutoriali na www.doom9.org
CaqKa ::
scenalayzer ti bo zadevo naredil po kadrih lepo.
kater ulead studi pa imaš.. ker verjetno že vsebuje avtoring program in potem ne rabiš scenarista...
jaz delam sicer z dvd-lab dvd avtoring programom.
kater ulead studi pa imaš.. ker verjetno že vsebuje avtoring program in potem ne rabiš scenarista...
jaz delam sicer z dvd-lab dvd avtoring programom.
blackmumba ::
ok bom probal, samo zdaj nekaj dni nisem imel časa.... sporočim čez dan ali dva kako se je obneslo.
drugače bom pa kupil pinnacle studio 9... jutri bi ga moral že dobiti
lp
drugače bom pa kupil pinnacle studio 9... jutri bi ga moral že dobiti
lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako posneti film iz digitalne kamere?Oddelek: Zvok in slika | 5474 (4302) | m1h4 |
» | Zajemanje videaOddelek: Zvok in slika | 1881 (1703) | Yossarian |
» | pinnacle studio 9Oddelek: Zvok in slika | 2382 (2151) | CaqKa |
» | Za vse, ki radi iz mini DV kamer dajete video na racunalnike, DVDje,..Oddelek: Zvok in slika | 3324 (2545) | CaqKa |
» | Iz DV v DVD zapisOddelek: Zvok in slika | 2176 (1966) | pivmik |