Forum » Elektrotehnika in elektronika » predelava ATX v AT Napajalnik
predelava ATX v AT Napajalnik
sniper-man ::
Srečno!
Prosim če mi lahko kdo pove kako se predela napajalnik da ga ni potrebno priklopiti na plato.Zasledil sem da samo z žico povežeš dva pina,katera??
Hvala
Prosim če mi lahko kdo pove kako se predela napajalnik da ga ni potrebno priklopiti na plato.Zasledil sem da samo z žico povežeš dva pina,katera??
Hvala
Lith ::
ja že res, samo na 8 in 14 moraš privedet nek signal od 5V do 12V če jaz prav razumem iz releja...
ker men ni ratalo da se prižge če jih samo staknem skupaj (en ful BAD sektor disk šaltam da preizkušam, kdaj bo 'vžgal')
ker men ni ratalo da se prižge če jih samo staknem skupaj (en ful BAD sektor disk šaltam da preizkušam, kdaj bo 'vžgal')
mare_ ::
Hm, pin 14 je sigurn "power on", za 8 pa nism sigurn kaj je. V glavnem pin 14 (zelena žica) moraš spojit z maso.
aja, pa nekateri morajo bit obremenjeni, da se vžgejo.
aja, pa nekateri morajo bit obremenjeni, da se vžgejo.
BluPhenix ::
Ja, večina ATXov more biti obremenjenih, da se zalaufajo.
Poglej malo po netu. Recimo na www.elektro-n.com - na forumu išči topice kako narediti iz atx napajalnika laboratorijski napajalnik.
Poglej malo po netu. Recimo na www.elektro-n.com - na forumu išči topice kako narediti iz atx napajalnika laboratorijski napajalnik.
Pudding ::
Mogoce bi blo bols, k bi pustil pin 8 pr mir in povezal tko kt je treba. Pin 14 s katerim koli pinom, ki je nula (crna).
Pin 14 je tist k ma na eni strani tri crne zice na drugi strani pa eno.
Pin 14 je tist k ma na eni strani tri crne zice na drugi strani pa eno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se noče zagnatiOddelek: Pomoč in nasveti | 6288 (5638) | Uporabnik-6 |
» | Nov napajalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 2520 (2248) | Hribowc |
» | ugaševanje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 4529 (3887) | iceman3 |
» | 2x ATX: brez relejaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2220 (1939) | Azrael |
» | vezava dveh atx napajalnikovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2187 (1781) | Neo32 |