Forum » Loža » A mora po zakonu plačat?
A mora po zakonu plačat?
Paramedic ::
En frend je pod študentskem servisu za neko podjetje delal v skladišču. <- Uradno. V resnici so ga dali v tem podjetju, da je stvari iz skladišča nalagal v kombi in razvažal.Nekega dne pa se je v dežju zaletel v avto pred sabo, ki je nenadno zavrl. Popravilo avta je plačala zavarovalnica, kombija pa ne, ker ni bil kasko zavarovan.Sedaj vprašam: ali je frend dolžan izkoriščevalcu (direktorju) plačat popravilo kombija? Čeprav je to službeni avto in v pogodbi ni pisalo, da mora kaj razvažati?Pričakujem bolj strokovne odgovore in ne nekaj v stilu: po moje ne;...eh, sej ni treba;...moja vest pravi ne...ipd.Hvala!
End transmission.
Huey P ::
Če v pogodbi ni pisalo, da bo razvažal mu nebi trebalo plačati. Če pa je on sam privolil, da bo razvažal potem pa naj začne šteti dinare...
..::DOOM III: The Legacy::..
abcde7 ::
Ne, zakaj pa bi plačal? Če ni v pogodbi pisalo!
Samo nekaj: kakšni bodo ukrepi, če ne bo plačal?
Samo nekaj: kakšni bodo ukrepi, če ne bo plačal?
Koci ::
Tukaj je delalo nezakonito pojdetje, ker je delal nekaj drugega kar je bilo uradno prikazano. Torej mu ne morejo nič. Naj ga grejo tožit, če si upajo
bzagozen ::
Vsakdo, ki dela s službenim avtomobilom med službenim časom, mora biti po zakonu, ki določa varstvo pri delu, zavarovan od strani podjetja, ki ga je zaposlilo. Tudi, če dela preko študentskega servisa. Vsakršno škodo, ki jo naredi med delovnim časom na opremi ali službenim avtomobilom in je posledica nesreče (alkohol, mamila... ne šteje), krije delodajalec, oziroma njegova zavarovalnica.
Če sem prav razumel, tvoj kolega sploh ni bil zavarovan. Ne samo to, tudi kombi in blago ne. Tvojemu kolegu predlagam, da se posvetuje s svojim odvetniko o odškodnini, ki mu jo dolguje "nemarni" delodajalec.
Prva stvar pri delu ni zaslužek, ampak varnost, zaslužek pride na drugo mesto.
Če sem prav razumel, tvoj kolega sploh ni bil zavarovan. Ne samo to, tudi kombi in blago ne. Tvojemu kolegu predlagam, da se posvetuje s svojim odvetniko o odškodnini, ki mu jo dolguje "nemarni" delodajalec.
Prva stvar pri delu ni zaslužek, ampak varnost, zaslužek pride na drugo mesto.
www.alkoma.si
freejack ::
Se strinjam. Četudi on uradno ni delal na mestu, ki mu je bilo dodeljenol (razen če je sam privolil) sicer možnost, da bi moral kaj plačati vedno obstaja, ampak bo znesek, ki bi ga moral plačati manjši od zneska, ki bi ga dobil on za malomarnost podjetja. Poleg razlike v znesku, pa mislim, da si podjetje ne bi rado nakopalo kaj negativne publicitete, oz. publicitete sploh, če ni najbolj čisto.
Se pravi, bzagozen, ti praviš, da bi moral delodajalec plačati frendu odškodnino, ker ga ni zavaroval?Kr nadaljujte še...
End transmission.
bzagozen ::
Če bi se spustila v tožbo bi bilo možno marsikaj. Ampak takšne zadeve pogosto preprosto ostanejo skrite med sprtimi strankami. Tvoj kolega naj temu delodajalci zagrozi z inšpekcijo za delovna razmerja, pa bo pol videl, katero musko bo ta tip igral, ko bo mel inšpekcijo za vratu. Še posebaj, ker je delal preko študenta s službenim avtomobilom, ki po vrhu vsega sploh ni bil zavarovan (ne avtomobil (kasko), ne tvoj kolega (posebaj za čas na cesti). Drugače je bil zavarovan preko študentskega servisa.
Ja, je že tako pri nas, da folk ne ve točno, kaj mu pripada in si tega tudi ne vzame!
Ja, je že tako pri nas, da folk ne ve točno, kaj mu pripada in si tega tudi ne vzame!
www.alkoma.si
Zdej mi je povedu, da mu hoče kravjek kr od plače odtrgat tistih 70 ksitov ! Hmm, tole bo še vroče!
End transmission.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nisem dobil plačila za delo, ki sem ga opravil (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 39360 (21589) | Furbo |
» | Avtorske in ostale pogodbeOddelek: Loža | 6043 (4586) | Zion10 |
» | Alternativa študentski napotnici (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21291 (19013) | Furbo |
» | Študent -> Redna zaposlitevOddelek: Loža | 5476 (4425) | mgermo |
» | Lahko delaš prek ŠS če pavziraš (soc. podpora)Oddelek: Loža | 2759 (2208) | Tody |