» »

Nikjer ne najdem, katera plata je...

Nikjer ne najdem, katera plata je...

urosh ::

Že takoj na začetku naj povem, da mi te stvari niso tuje, vendar nikjer na plošči ne najdem napisano ne proizvajalca, ne modela. Predvidevam pa, da je potrebno nadgraditi bios, saj mi ne spozna diska (wd 80 GB 7200 rpm, 8 MB). Ploščo sem dobil skupaj z procesorjem, ki je mimogrede celeron 700. Plošča je take rjave barve, ima AGP režo, 4 PCi in 2 ISA. Na zadnji strani sem našel nekaj napisano o nekem "TMF M21 94V-0" in če je to proizvajalec in model, potem je google premalo razgledan, da bi mi lahko kakorkoli pomagal...
Če ima kdo kaj podobnega ali pa kako drugače ve, kako oz. kje do biosa, bi lepo prosil...

Tnx

zile ::

urosh ::

Hvala zile. Sedaj vem, da je plošča BCM QS440BXP. Bios je Awardow, vendar je najmlajši iz leta 2001 in kjub njegovi namestitvi mi zadeva ne dela. V windowesih (me) mi sploh ne najde nič, da bi bil še kak disk. Zakaj? Pri zagonu mi pač tam bios napiše, takrat ko našteje vse diske, da je prikljune itd, samo v windowsih pa nimam dostopa do njega. Rad bi si dal dor XPje na tisti disk, pa nea morem do njega.... Kaj naj zaj naredim???

tnx again

ali3n ::

morš narest, formatirat in aktivirat particijo...

če ga vidi Bios si rešen :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

totek24 ::

urosh ce ti ga BIOS zazna ni panike. Daj ti samo desni klik na My computer pol pa manage. Poglej v disk management, ce ti ga tam windowsi zaznajo (mislim da ti ga) in potem samo daj formatirat ali pa se particije prej naredi. Pac po zelji.
Če kdo kaj rabi: http://www.bolha.com/index.php/ukaz/show/kat/-4/userid/totek

jest10 ::

Pa za me rabiš popravek z diske čez 32GB

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10234573 (11788) BaRtMaN
»

Frekvenca rama - resnica ali laž???

Oddelek: Strojna oprema
151320 (1225) Mavrik
»

Prosim za nasvet!

Oddelek: Navijanje
281479 (1289) JIM22
»

S.M.A.R.T.