» »

Chrome ORB na socket370

Chrome ORB na socket370

slycer ::

Dons sm pr bratrancu vidu, da ima 1 chrome orb frej in ga mislim inštalirat na svojega celerya 500. Zanima me, če chrome orb paše tudi na socket370, brez kakšnih hudih modifikacij. Hvala za odgovore že vnaprej8-)

CCD ::

Ne bi rekel, ker je bil delan za Socket A, lahko pa da obstaja kakšna modifikacija.:\

VASkO ::

take odgovore pa sovrazim

ze stokrat je blo receno, da so vsi socketi enakih dimenzij zato ti na vsak socket pase hladilnik za socket procesor, ce hoces lahko chromeorba das tudi na socket7 (pentium 1) ali pa kar socket 4 (486-tke).

pa dajte malo mislit z glavo, no! ni tak tezko.

problem je v tem, da je pa za AMD socketA procesorje pametno uporabljat "socketA" hladilnike, ker drugace ob pocenem jedru ne mores uveljavit garancije.

Huey P ::

Res je, da lahko daš Socket A hladilnik na Socket 370 in obratno, vendar ob tem veliko reskiraš. Namreč vsi novejši procesorji imajo zelo občutljivo jedro, ki lahko nenadoma kar poči. Kot se je dogajalo z Golden Orbi, ki so ih AMDjaši hoteli dati na Durone pa so jim jedra počila...

VASkO misli, da je za 486 Socket 3...

..::DOOM III: The Legacy::..

ChiefThunder ::

Za namestitev vulcanota na socket 370 ni nobene panike, saj so AMD- ji višji od INTEL-ov, tko da kle ni tveganja. Gorbi so pa zarad svojega mehanizma (močnega) nevarni AMD- jem...
... po liniji najmanjšega odpora. ;)

VASkO ::

saj pravim, da lahko za vse sockete, razen socketA, uporabis vse socket hladilnike (A, 370, 7, 5, 3...). Vsi so kompatibilni.

Za AMD socketA procesorje pa je pametno uporabiti SocketA hladilnike, ker z drugimi ni garancije pri skrusenem jedru (kar pa se pogosto zgodi ob nepravilnem ravnanju z AMDji)

slycer ::

Aja a pol za Celerona I ni tveganja, če dam Chrome Orba gor?
Aja tisiti, ki pa so si Durona zlomili s Chrome orbom, pa so totalni luzerji. Poznam enga, ki je vsaj 20x (no saj tako je rekel0:)) dal gor in dol Chrome orba, pa ni niti odkrhnil procesorske ološčice. Aja z Golden orbom se pa z AMD-jil ni ravno za zajebavati.

Binji ::

Ja sej ni nujno da se ti po x dol snemanjih odkrusi. Ce si pazljiv se ti lahko to nikoli ne zgodi tud ce ga 100x na dan dol dajes.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

frudi ::

stvar je taka, celeroni 1 so precej višji od novih cII/PIII/duronov/athlonov. jaz sem bolj za joke probal, če bi se dalo super orba montirat na starega c366, pa sem dobil občutek, da bi se prej odlomili tisti plastični kaveljči na socketu.
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

element ::

Odvisno od jedra procesorja. Starejši celeroni imajo velčje jedro, novejši pa manjšega. Če maš veliko jedro pol ni pametno rit gor chrome orba. Drugače ni problema. :))

slycer ::

Hja žal imam C500, to pomeni veliko jedro:(. A pol ne morm Corba gor dajat.

MATiCEK ::

Lahko das gor, kolega ma GOrba na C500 !!! :\

element ::

Probi, pa boš vidu, hujš k zdrobit proc tko al tko ne moreš >:D! Aja, namesto da rineš gor COrba dej kr Vulcanota 2. :D

slycer ::

Hm Pelcian: sej ne, da bi navijal. En se je naveličal Chrome orba (oziroma je raje nabavil Vulcanota 2), pa mi ga ponuja. Pa bi blo cul, če bi si Corba naštimu gor, namest ene x stvari.:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri cooler za SLOT 1?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
101117 (981) kuglvinkl
»

VOLCANO II na SLOT1 procesorju??

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
6838 (759) element
»

VOLCANO II - GLASNOST?!

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
181487 (1196) Binji
»

volcano ali orb? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
604124 (3374) miguell
»

Abit KT7 Raid + krom orb ali super orb

Oddelek: Strojna oprema
151555 (1302) Yohan del Sud

Več podobnih tem