» »

Pokomentirajte konfiguracijo za mojo mamo

Pokomentirajte konfiguracijo za mojo mamo

Microsoft ::

No, stvar je nanesla, da imam domačo nalogo. "Sestavit" ji morem comp za 130kSIT. Namenjen bo za Word, Internet in TV.

Stvar je sledeča:
Ohišje: Chieftek DX serija (16.000)
Napajalnik: ...300W (5.500)
MB: Epox 8RDA (21.000)
Proc: Athlon 1800XP+ (14.500)
Hlajenje proca: ARCTIC-COOLING Copper Silent 2 (3.200)
RAM: DDR 256/3200 (15.000)
HD: že ima 15GB
GPU: GF4 MX 440 (13.000)
Tipkovnica: ... (4.000)
Miška: ... (4.000)
CD: DVD+CD/RW (15.000)
Zvočna: je že neka na PCI
Zvočniki: so že tudi (120W:D)
TV: Leadtek (15.000)
LAN: je tudi že nabavljena

Skupaj: 126.200 SIT

Med drugim je TV kartica obvezna, prav tako CD pogon, ki bere DVD in peče CDje. Glede MB nisem čisto prepričan, če sem prav zadel. Aja, mogoče katero tipkovnico in miško naj izberem, ker jaz do sedaj nisem bil vajen kupovati v tem cenovnem razredu.;)

Kaj bi še lahko spremenil?

by Miha

p.s.: Bilo bi dobro, da bi se dalo vse kupt kr v eni trgovini (Mlacom), ni pa nujno.
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Pat_MaGroin ::

V JAE imas kompleten racunalnik za 79990 SIT.

LP

VASkO ::

za to, kar si napisal, bo vsak racunalnik, KI DELUJE, dober

vzami najcenejse komponente in bo vec kot dovolj za word, internet in TV
predvsem plata in RAM sta "predraga" za mamo pa proc bo tudi kaksen duron 1400 cisto vredu.

pomoje ce mama rece, da je 130 jurjev limit, bo bolj vesela, ce bo dala samo 80 jurjev za vse skupaj - razlike pa itak opazila ne bo

boštjan ::

vzemi kakega novega durona in eno cenejše ohišje za 11k,preostali keš pa za dobro tipkovnico in miš.tipkovnico ti priporočam logitech office keyboard SLO (fajn mehke tipke)za okoli 4500.pa kolko vem,se navadni 256MB 3200 ram dobi za 10k in ne 15k

jurcy ::

tak kot ti je rekel VASkO dej 80 jurjev pol pa še kej za delo računi>:D

pa ohišje tud kr eno bol navadno kup,pa mama plata tud ni treba da je takšna:D

Hja, glede ohišja je tako, da ne mislim "prestopit" na kakšno ohišje, ki ni tako prostorno, kot Chiftech. Enkrat sem kupil nek jajc, in nikoli več. No, glede na to, da moja mam ni overkloker, bom premislil. 8-)

Bom pa še malo pogledal, kak so kaj druga ohišja.

Glede RAMov sem to gledal pr Mlacomu. Da še kopiram (današnji cenik):
256MB PC3200 ECC DDR DIMM 13.000 15.600

Potem glede tipkovnice; ni treba, da je neka mini izvedba. Tipke morajo biti standardno razporejene in tudi standardne velikosti. Velikost tipkovnice niti ni pomembna...

Glede MB je še ena izvedba: EPOX 8RDAE nForce2 400 +SB. Razlike je samo v "E", ki niti nevem, kaj pomeni in seveda v ceni. Ta stane 15.00 SIT. Mogoče pozna kdo, kaj tist "E" predstavlja?

by Miha

Zgodovina sprememb…

S-Master ::

ohišje Chieftec DG črno dobiš za 13.000 sit :))
traktor ti matr jebal !!

boštjan ::

današnja no naem ohišja so zelo ok.sam sem si kupo enega za 4k za drugi comp in je fajn prostorno,predvsem se danes delajo MIDI ohišja na globino in s tem se disk in matične ne ovirajo.
tale tipkovnica,ki sem ti jo omeno je vse po standardu.Plato pa lahko tudi kakšno od ASROCKA kupiš na SIS 748 podnožju za 13k,recimo K7S8XE+

xabre ::

S tisto tvojo konfiguracijo vtakneš še enga R 9600pro pa maš za igrce špilat. Mislim za Word pa internet sem imel P 100 pa je raztural. Glej da boš kupu KVALITETNO miš pa tipkovnico, da ne govorim o monitorju, ostalo je periferija v tem primeru. Pa ohišje mora biti čim tišje, ker ni večjega uničevalca živcev, kot poslušanje letališča ob wordanju.

kaj zdaj kupujes racunalnik za mamo ali za sebe?
pa ECC RAMa tudi ne rabis, ta je za serverje misljen

Ja racunalnik kupujem za mamo. Sam nočem, da bo mela glih naj slabše komponente, kar se da sedajle dobiti novega na trgu.

Pa jst nism omenil, da bi mel ECC rame. Tu vem, da bom izbral navadne in ne bom kompliciral.

by Miha

zgoraj si napisal ECC...

to, da bi mela najslabse komponente te cist razumem. jaz bi pac za mamo vzel cisto osnovne komponente, itak bi trajalo kako leto, da se nauci delat z racunalnikom - potem pa bi ta ze zastaral, tak da nekoliko boljse komponente sploh ne bi vedle, zakaj so noter v racunalniku.

VASkO, glede ECC se opravičujem. Nisem bil pozoren.:P

Drgače pa RAMi, ki niso ECC pridejo v poštev, da bo zdej jasno.;)

No, če naslov mogoče zavaja; gre za mojo mamico in ne staro mamo. PC uporablja že nekje 10 let, tako da ne bo to njen prvi računalnik.8-) Med drugim ga tudi v službi uporablja. Pa je zdej kr neki zahtevna postala. Če bomo lahka mel ADSL (če so že zgradil tisto postajo), hoče met še SiOL TV, pač da bo mela TV na PCju.
Skratka nek multimedijski PC.

by Miha

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SCSI disk

Oddelek: Strojna oprema
161755 (1554) stromar
»

Rabljen PC za nekje 50kSIT kot server brez monitorja, miske in tipkovnice