» »

Predlogi za plitki žep

Predlogi za plitki žep

«
1
2

Myth ::

En lep pozdrav!

Imam en velik problem, in ga bom delil z vami. :P

Namrec nimam toliko denarja za novi procesor, ta bolso plato,etc. pa vseeno bi rad vase mnenje glede tega, kaj naj kupim. Stremim k popolnosti, ki je ni. Z mojo placo (90k) si ravno ne morem privoscit kaj extra expensive opreme, ceravno bi jo imel. A kdo je noce? :D

Pa dejstva:

procesor: pentium 4 ali athlon xp? (ze od nekdaj so mi pentiumi ta bolsi, a zadnje ugotovitve kazejo nasprotno, malo povejte tudi kolk ghz al se splaca kupit 2,8, ki je drazji od 2,6 za 20k, ce se ne motim)

plata: gledal sem za deluxe maticnimi, ki stanejo od 30k dalje in to pri comtronu (ma kdo kaksen drug predlog?) zelo rad bi mel s-ata vmesnik, fire-wire, ker enostavno racunalnik bo za vse bog in batina.

disk: maxtor ali wd? maxtor je zelo poceni pri comtronu , a kaj ko wd so 2x bolsi od njih. pa tih bi moral biti , ce se le da. Druagce si lahk pod modificiranju pogledam utisanje diska. Pa se bolje splaca en veliki disk al raje dva mansa? (Ker bi moral ta racunalnik biti streznik, bi raje kupil dva)

ohisje: eno lepo ohisje iz materiala ki se lahko modificira, neka plastika je, samo se ne spomnim naziva. Baje da se bolsi reze v to stvar in tudi prepogiba.

cd/dvd-rom enota: se bolje splaca combo ali posebej? zadnje case vidim poceni akcije combo enot. Bi pa raje videl da imam dvd posebej in pekac.

zvocna: Kot veste je creative tukaj na prvem mestu. Kaj predlagate? Zvok bi moral zadovoljiti potrebe pri igrah, mixanju in delanju muzike. Ne rabi biti profesionalno, za to imam soseda z studiom :P

graficna: zadnje case sem zasledil da je ati boljsi a geforce bi naj bil za igre? raje vidim kaksen ati, ce gre... predlogi dobrodosli.

Vse ostale drobnarije tukaj ne potrebujem vedeti. Upam, da se bo nasel kaksen dober nasvet. Kajti glede rac. komponent se res znajdem in ne potrebujem kaksnih novinskih komentarjev, kot npr.: kupi to stvar kr je de best.
Vesel bi bil, ce lahko svoj predlog argumentirate in podate primerjavo z kakskno drugo komponento.

Vzemite si cas, pa ne predolgo :P
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤
  • spremenil: boštjan ()

boštjan ::

ja kolko pa si pripravljen dati za vse to?

kinetik ::

Zej je vse odvisno od tega kuliko denarja si pripravljen vložiti ker v tvojem postu nisem nikjer zasledil tega podatka, zasledil sem samo da imaš plačo 90k tak da tu ti ostane kombinacija sis746FX/748 in AMD athlon XP, oboje poceni in hitro.

evo ena kombinacija za manj denarja (JAE):
- DVD/RW: TEAC DW-548D Combo 18.600,00 (zaradi nižje cene lahka tudi ločeno)
- disketnik: FDD 1.44 MB 1.920,00
- grafična: WinFast A350LX TDH GeForce FX 5900 128 MB DDR 58.200,00 (ja najdražja komponenta ampak potrebna če želiš imeti dalj časa mir, vsaj pri igrah, cena pa je samo malo višja od kakega radeona 9600XT in je kartica vsekakor boljša/hitrejša)
- Asrock K7S8XE+ 15.120,00 (pocen in najboljše kar dobiš za ta denar sis748)
- RAM: DIMM 512MB DDR 400 24.240,00 (512 je že sedaj skoraj nuja)
- procesor: AMD ATHLON XP 2200+ BOX 22.320,00 (kasneje še vedno lahka na ploščo daš kej bolšega sam za enkrat je čist vredi)
- trdi disk: MAXTOR 80GB ATA133 7200 OBR. 20.520,00 (lahka tudi 8MB medpomninika pol je za dobra 2000 dražji)
- ohišje: ENJOY 300W M/B 9.960,00 (če ni denarja zakaj bi ga stran metal na napačnem koncu)
-zvočna na osnovni 5.1 drugane rabiš.
- miška : kar ti srce poželi cene od 600 do 20.000,00SIT (najboljše kak LOGITECH WHEEL OPTICAL USB/PS2 3.720,00)
- tipkovnica: TIPKOVNICA BTC SLO 2.760,00
____________________________________________________

Skupaj: 177.360,00 SIT (predvsem zaradi grafične ki je res best buy trenutno) aja pa zvočniki niso všteti v ceno.
nic pametnega nimam za povedati

kinetik ::

aja jst sem mal narobe pričtu, sem mislu da rabiš za igre če ne igraš iger pol kakega radeona9100 če ga še kje stakneš ali pa nvidio gfroce4 TI4200 za 28k (za občasno igranje in še za prihodnost)

Ali pa radeon 9200 (ne se zavesti z oznako), gforceFX5200 (za druga)
nic pametnega nimam za povedati

Caligula ::

PA ce majo v BOFU se LG al Liteon DVD CD RW combo-so ga mel za 15.000 SIT zanc. Glede graficnih je kinetik vse povedal.
Mogoce pa procesor kak tanov Duron 1400 al kej tazga, ker se zelo dobro navijajo baje-cez 2000 mhz takoj. Naj me kdo popravi, ce ni tako.

BaRtMaN ::

Glede diska: Če hočeš tišino, izberi Maxtor, ker imajo za razliko od WD tekočinske ležaje, ki so precej tišji, še dodatno pa ga lahko utišaš z Maxtorjevim softwareom. Če želiš imeti strežnik, se že splača malo razgledati po RAID0 polju - 2 WD Raptorja (SATA, 36GB). Tiha ravno nista, rabiš pa tudi matično plato, ki podpira SATA RAID. Recimo Abitko NF7-S 2.0. :D

boštjan ::

bartman in kako se ta Maxtorjevim software imenuje.

BaRtMaN ::

boštjan ::

THNX

Myth ::

Hmm... cena,ja.. cena... okoli 130-170k , torej 2 , 3 place...

Glede tipkovnice in miske, imam ze zamisljeno kaj bom kupil in to je Multimedia Keyboard Wirelles in MX700 optical, tisti komplet ko je to not, stane priblizno 20k vse skupaj , ce se ne motim.

Glede graficne: WinFast A350LX TDH GeForce FX 5900 128 MB DDR 58.200,00 --> Ce nisi zasledil glede igric, pa ti povem, da zelo rad bi koncno zacel jih spilati, ker jih trenutno zaradi Pentium 200 Mhz procesorja, 20gb diska in hercules stingray 128/3d graficne, ne morem nikakor igrati. Ceravno imam dirext x 9.0 pa win xp :D :D

Glede zvocne: Ravno v novem jokerju sem zasledil 7.1 sistemski audigy 2 (se opravicujem, ce sem narobe prebral) - noro?!?

Disketnika nocem, saj gremo naprej in ne nazaj v preteklost. :P
Torej USB Jet Flash 32 MB.

Ohisje: ENJOY 300W M/B 9.960,00 - imas kje kaksne slike? sicer sem ze povedal, s katerega materiala bi naj bila, pa za boga ne vem (se ne spomnim, se mi ne da poiskat na netu, etc.) kako se rece...

BaRtMaN: Če želiš imeti strežnik, se že splača malo razgledati po RAID0 polju - 2 WD Raptorja (SATA, 36GB). Tiha ravno nista, rabiš pa tudi matično plato, ki podpira SATA RAID. Recimo Abitko NF7-S 2.0. - koliko pa to stane? :\

Če hočeš tišino, izberi Maxtor, ker imajo za razliko od WD tekočinske ležaje, ki so precej tišji, še dodatno pa ga lahko utišaš z Maxtorjevim softwareom. - zakaj pa bi naj bili pol WD boljsi od njih? >:D

Caligula: Durona ima stric, pa navijanje ravno ne priporocam, ce imas garancijo, pa si tumast po vrhu, kakor on... :D :D Ze raje vidim kaksnega athlona xp 2.4 ali 2.6 kajti niza se jim cena zaradi novih modelov ki kanijo priti kmalu v slovenijo.

Kinetik: Asrock K7S8XE+ 15.120,00 (pocen in najboljše kar dobiš za ta denar sis748) - kaksen link mogoce do specifikacij te plate, kajti prvic slisim zanjo in mogoce primerjanje z kaksno asusovo (saj ne, da trdim da so bolse, ampak ... trenutno se mi res ne da spet vrzt noter v branje vsega o platah, kajti marsikaj sem pozabil od casa, ko sem to bral in hotel vse vedeti :D )?

Mislim, da sem vse dodatno vprasal, ce nisem me opomnite :P
Pa hvala za nasvete, btw. kaj Jae nima kaksne trgovine v MB-ju? Ne mislim se v LJ vozit zarad tega, kr je tam cenejse... A veste da obstaja Avtstrija, kjer je "smesno poceni" dobit katerokoli komponento, torej da se to kaj tu kupujemo za 200k kot komplet, tam proda za borih 140-160k?!?

Pa en lp do naslednic.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

BaRtMaN ::

V JAE je Abitka NF-7S 31.080 SIT. Raptorja sta pa iz MlacoMovega cenika:
WD 36.7GB 10000 SATA 8MB 36.480
WD 74GB 10000 SATA 8MB 76.320

74GB različica je rahlo predraga za RAID0, ker skupaj samo za 2 diska plačaš več kot 150k. Tudi 2 pol manjša Raptorja po kapaciteti nista ravno poceni, tako da bi ti raje kar Maxtorja priporočal. Ali pa Samsunga kakšnega, ti so tudi zelo tihi in imajo dobre performanse, samo ga jaz nikjer v Sloveniji še nisem zasledil.

Zakaj je WD boljši od Maxtorja? Saj ni. :D
Odvisno je, kaj gledaš. Tišji so definitivno Maxtorji, WD pa ima boljše performanse pri nekaterih meritvah, vendar je vse zelo relativno in odvisno od modela diska. Najbolje je, da najdeš kakšen test, recimo na www.storagereview.com.

JAE nima trgovine v Mariboru, ima samo trgovino v Črnučah, severno od Ljubljane. V Avstriji vemo, da so stvari cenejše, samo nekateri smo tahudi patrioti in kupujemo samo v slovenskih štacunah. :D
Problemi znajo bit na carini, pa tud za garancijo bi moral it spet v Avstrijo. Ko bomo v EU, se bodo stvari pošteno spremenile, tako da boš lahko v Sloveniji kupoval nekaj ceneje, pa tudi v tujini in na 'mejah' ne bo več toliko problemov.

kinetik ::

Mr|ce: Asrock je pod firma (sesterska/hčerinska) asusa če se ne motim in to karto sem prilimal predvsem zaradi nizke cene in kvalitete (na tem forumu jo tudi hvalijo, pogle mal starejšo temo v istem direktoriju) pa tudi tako počasna ni.


Aja če si boš umislu SATA disk pol lahko razmišlaš o kaki KV7 od abita ali pa A7V600 od asusa oboje VIA KT600 chip set (lahka tud druga firma), zaradi boljše podpore SATA diskom.

Aja če pa si iz maribora pa se pol enkrat res zapel čez mejo pa tam kup ker že sam Asrock plošča je tam cenejša za okoli 7k brez povrnjenega davka. Aja če bišel v avstrijo kupovat pol razmisli o kakem radeonu9800 ki so tam okoli 55k.
nic pametnega nimam za povedati

kinetik ::

Mr|ce: še o 7.1 zvoku; če maš denr zakaj pa ne sam vedi da bistvene razlike med 5.1 in 6.1 ni če že drugega ne zato ker skoraj nobedn film ne podpira 6.1 kaj šele 7.1, v igrah je pa podobno sam se lahka v prihodnosti spremeni (HL2 in D3) tak da do tedaj lahka kr 5.1 sistem uporablaš ker večje razlike ne boš upazu, pa še 7.1 sistem zvočniki so prekleto dragi.
nic pametnega nimam za povedati

boštjan ::

Ta MX BREZŽIČNI KOMPLET te pride okoli 30k, ta pa 20 tisoč.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

boštjan ::

Mr|ce,glej zasebna sporočila

BaRtMaN ::

Hm, ne vem... vsi tile predlogi so sicer zelo dobri, ampak za moje pojme že rahlo presegajo marsikateri plitek žep. :\

Myth ::

Saj zato pa sem vprasal... :D :D Pa hvala, ter se naprej pisite kaj bi lahk cenejse kupil, kajti preden bom sel kupit, bo en mesec potekel, cakam da mi bozicek darilce (denare :D :D prnese ) ...
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Myth ::

Eno vprasanje. Kaj menite o www.mimovrste.com? Jaz nerad kupujem preko neta, a tukajle bi naredil izjemo, saj imajo zares lepo nizke cene.

Se nekaj, kaj je boljse? Mnenja prosim.
Maticna: EpoX 8RDA3+ SATA ali Asus A7N8X Deluxe ?
Procesor:CPU AMD Athlon XP 2600+ ali CPU AMD Athlon XP 2600+ Box 333 MHz ?
Disk: Trdi disk WD 120 GB SATA 7200rpm 8MB ali
Seagate Barracuda 120GB SATA 7200 obr. 8MB ?
Zvocna: Fortissimo 2.0 ali nekak tak se imenuje, ki bi naj bil konkurencen proizvod Creative Audigiyu?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Myth ::

Aja, pa se nekaj. Ker bozicek ne misli nic denarja prinesti >:D >:D , keep in mind , odstejem za celoten racunalnik samo do 130k

en lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Klemenn ::

em, sm neki dodam, ne vem ka bsi tolk jamrate s temi diski da so glasni!

danes so diski tolk naprej, da jih preglasi sigurno kaki ventilator, ali pa jih če že spučajo kake zvoke zaduši ohišje

naslednjea stopnja glasnosti diskov je najbrž ta, da bodo le-ti zvok kar vpijali, ne ga pa oddajali, ssh, ko da govorim o traktorjih :\

Myth ::

Glede vsega izgleda in grozot iz kiste ne skrbeti, saj mislim nato vse skup modificirat
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

boštjan ::

Procesor:CPU AMD Athlon XP 2600+ ali CPU AMD Athlon XP 2600+ Box 333 MHz ?

raje BOX varianto,saj maš 3 leta garancije + tih cooler

BaRtMaN ::

Jebediah: ne, diski so ravno vse bolj glasnejši zaradi hotrejših hitrosti vrtenja plošč (7200RPM). Trik je v stik med diskom in kletko, v kateri je, ker se tam vibracije razširjajo po celem računalniku. Problem je tudi v ležajih v disku samem. WD ima kroglične, ki so glasni, večina ostalih pa je prešla na tekočinske ležaje.

boštjan ::

Mr|ce,a grafo in rame tudi?ker pol bo težko to za 130k skupaj spravit,če hočeš tole plato in SATA disk,pa optično enoto

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Klemenn ::

u mean so called fluid bearing?

wd has it 8-)

lej, ne vem no, kak je z drugimi, ampak pr men se wdja sploh ne sliš, niti najmanj 8-)

BaRtMaN ::

Ja, Jebediah, fluid bearing=tekočinksi ležaj. Saj zdaj večina jih že ma, samo WD je znan po tem, da fura kroglične (ball bearing) ležaje do konca.

Se dobi tudi WDje s tekočinskimi ležaji, samo še vedno prevladujejo taki, ki imajo kroglične.

Klemenn ::

men se zdi da so zdej že vsi ti fluidbearing, v bistvu:

če mam jz ball bearing, potem sem očaran nad fluid bearingom 8-O

kinetik ::

Mr|ce: lahka tudi pri pc domu pogledaš ma tud nizke cene sam nima domače strani piš na pc-dom@siol.net za cenik
nic pametnega nimam za povedati

Myth ::

Boštjan, če te zanimajo cene le teh komponent ki sem jih napisal zgoraj, odsurfaj na www.mimovrtse.com...

vidva pa, preidita nazaj na mojo temo!! >:D :D

en lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Grey ::

En dober sistem za 130k SIT:
MIDI TOWER MR05-A 350W +plexi+neonka-------13.800
EPOX 8RDA3I nForce2 Ultra400 +SB+LAN---------19.440
ATHLON XP 2000+ (1.67GHz)-----------------------17.520
512MB PC3200 DDR TwinMOS-----------------------20.400
MAXTOR 80GB 7200 ATA133-------------------------18.840
GAINWARD GF FX5200 128MB DVI/tvout---------21.360
CHICONY K028 Multimedijska tipkovnica----------3.000
LOGITECH Click! Optical Mouse----------------------7.800
CD ROM TEAC 52X IDE---------------------------------5.640
TEAC PM-100--------------------------------------------2.280

Skupaj: 130.080SIT

Mislm da sm biu še kr točen glede skupne cene:D . Tole ti bo u ibr hitr sistem glede na to, kaj imaš sedaj. Naj ti dobro služi..

Klemenn ::

na katerem ceniku si pa to najdu:

CD ROM TEAC 52X IDE---------------------------------5.640


? :)

Grey ::

Mlacom...

boštjan ::

torej še 6k poleg za pekača

Myth ::

Grey, glej tole:
MIDI TOWER MR05-A 350W +plexi+neonka-------13.800 : navadno aluminijasto ohisje bo okey.
EPOX 8RDA3I nForce2 Ultra400 +SB+LAN---------19.440 : malo bolsje bi lahk specifiral tole maticno, mogoce link dal?
ATHLON XP 2000+ (1.67GHz)-----------------------17.520 : dam 5k vec in imam , ce se ne motim 2,4 athlon xp (nevemkje sem ze to videl)
512MB PC3200 DDR TwinMOS-----------------------20.400 : zaj za rame nisn cist ziher, ampak eno (butasto) vprasanje (ker nisn v korak z casom sedaj), so dobri?
MAXTOR 80GB 7200 ATA133-------------------------18.840 : hm... recimo da je dobro, ampak ni to malo GB glede na kolko ze so sedaj (160 GB , ce se ne motim)
GAINWARD GF FX5200 128MB DVI/tvout---------21.360 : kaj verzije z Tv-in ni?

CHICONY K028 Multimedijska tipkovnica----------3.000
LOGITECH Click! Optical Mouse----------------------7.800 : to lahko odstejemo.

CD ROM TEAC 52X IDE---------------------------------5.640 : torej navadn cd-rom? raje vidim dvd, saj ni tako drag...

TEAC PM-100--------------------------------------------2.280 : to so misljeni zvocniki? ce to mislis, ne potrebujem, sem cisto zadovoljen z svojimi.

Kje pa je zvocna? Integrirana zvocna mi je bed.

Drugace pa lepa ponudba, ni kaj. A je vse od Mlacoma?
Ce ve kdo za kaj iz blizine v Avstriji, bi bil tudi vesel ponudbe od tam. Raje se odfuram v Avstrijo kot pa v LJ, ce sn v MB doma. Kaj mi je blizje? :D :D

En lp.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

kinetik ::

Mr|ce: poglej na www.peluga.at za cene pol pa preračunaj. trgovina je v avstriji.
nic pametnega nimam za povedati

Grey ::

Ja veš kaj...
1. Mamaplata je ql...stabilna, hitra in Epox je ena boljših podjetij
2. Grafična kartica s TV-Out so velik dražje
3. Verjem...diska je čist dost. Več kt preveč...
4. RAMi so cool...najboljši za svoj denar..Corsair so predragi
5. Zarad mene DVD vzem če maš denar...je pa 6k SIT dražji
6. Če hočeš zvočno kartico tko...boš plaču lepo najmanj 20k SIT za dobro, ker vse kar je pod tem je primerljivo s temi integriranimi
7. za procesor pa mislim da si mislu Athlon XP2400+, drgač pa tut tega lahk vzameš če maš keš(2,4GHz Athlon ne obstaja:)))

Hja...js sm ti takole ponudbo sestavu pri Mlacomu(če te zanima vpraši če majo tut dostavo)...sem z veseljem pomagu, ker mi je vedno izziv sestavt dobro kišto, ki je omejena s količino denarja, ki jo forumovec posreduje:D . Zdej za plato če te zanima pejt na:
http://www20.tomshardware.com/motherboa...

Drgač pa mislm da je tole nekak najbolj optimalna rešitev za 130k...Seveda pa poglej tut na tisto stran ki tijo je napisu kinetik...sam ponudba je bolj uboga...

Myth ::

AMD Athlon XP 2600+, 2083MHz, 166MHz FSB, 256kB Cache

EPox EP-8RGA+, nForce2 (dual PC3200 DDR)

To pride na peguli skupaj 60.000. Sedaj pa nekaj vprasanj, ker mi ni jasno.

Kateri disk je najbolsi? Maxtor , WD al Seagate?
Kateri RAM pride tukaj zravn? Zasledil sem dimm-sdram, ampak ne razumem. Ni sdram slab? Al sem spet zmeden. :D
Graficne so drage. Torej bom jo moral tukaj kupiti. Katera ima vivo oz. tudi tv-vhod in je dokaj poceni?
Mislim, da sem vse vprasal oz. povedal.

Se kaksni predlogi? Napisite in hvala za nasvet, kar dobra stran...

En lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Grey ::

Diski so vsi dobri..čeprav vsi odsvetujejo IBM in tukaj moram držat z njimi. Drgač je pa vseen Seagate, Maxtor al pa WD. Osebno ti priporočam Maxtorja. SD RAM ne paše več na tvojo plato, ker je take vrste RAM zastareu. Ti moraš kupit DDR RAM.
Leadtekove kartice majo ponavad ViVo..sam so dražje. Zakaj pa sploh potrebuješ to?

Par primerov takih kartic:
ATI 9600 128MB PRO DDR, DVI, VIVO 49.429
GF FX 5600 128MB DDR, DVI, TV OUT VIVO 39.456
ATI 9200 128MB DDR, DVI, VIVO 26.760 (tale je bolj švohotna, slabš kokr FX5200)

Myth ::

GF FX 5600 128MB DDR, DVI, TV OUT VIVO 39.456
tole je dobro , ja. Zakon. Kje pa je tako poceni?
Okey, disk bo potemtakem Seagate Barracuda 160 GB, tudi poceni...

Ja, saj vem, da so sdrami, samo novi so ddr rami, ne? Zakaj pa pol pise ddr-sdram?!? To sem videl na tisti strani www.pegula.at...
Al se motim? [:/]
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Tilen ::

jaz bi nekaj pripomnil glede narocevanja stuffa preko Mimovrste . S tega mesta sm narocil svoj WD 120 Gb 8 MB cache ter 5+1 sistem Logitech Z-640 ter SB live 5.1. STvari sm dobil v roku 2 dni in sicer dobis lepo nadom zapakirano v eni vlki skatli zelo dobro zavito v te stiroporje pa se oblozeno potem z tistimi antistaticnimi zadevami + lahko si se izberes cas dobave pac kdaj bos doma ane :) da te ne isce med tednom ob 12 ce te takrat ni doma skratka super je no vsaj jaz se nism mel nic problemov z njimi zaenkrat in komeponente tudi delujejo OK :) Ce imas namen in ce so cene ugodne(kar vem da so) priporocam nakup tam pa se dostava je brezplacna nad 15k.


lp Tilen

Grey ::

Ja ta grafična je iz trgovine AGT-računalniki, Ljubljani se ve(v MB jih je malo)...Drgač sm pa zdele glih vidu na mimovrste.com isto grafično za 32.841SIT. Tko da če hočeš jo lahko tukaj naročiš.
Ja ne...tisto ta tam so DDR, sam kliknt moraš na Speicher->DDR Speicher...mal te je zmedl.

BaRtMaN ::

Najbolj razširjena sta DDR SDRAM in pa SDR SDRAM. Ja? :)

boštjan ::

EPox EP-8RGA+, nForce2 (dual PC3200 DDR)

tale ma integrirano grafično in če kopuješ AGP grafo,pol ne rabiš plate z integrirano,pa še dražja je od 8rda+

Lio ::

dobr premisl če nucaš video in? Se mi je zdel da ne:D . Glede zvočne je pa tko-če ne misleš gor prklopt enih iberales zvočnikov, pol se boš pomoje kr zadovoljil z integrirano, sej sa na novejših platah dobre(v rangu Live 5.1).


P.S. dvomm da boš dubu aluminjasto ohišje za 10k.

Myth ::

Grey, sem sel tja... se ti poglej, bos videl da pise ddr-sdram ( ce se ne motim :D :D ).

V glavnem... eno prosnjo imam, glede na to, da smo ze skrcili seznam na tiste stvari ki jih nameravam kupit. Naredite mi predracun. Vsteta naj bo plata, procesor, disk, ram (je lahko tudi samo 256, kajti imam 2krat po 128 doma :D ), grafa, zvocna je torej integrirana dovolj dobra, razumem. Tipkovnico in misko odstejte, ker je bozicek prinesel. :D Samo eno napajanje iz aluminija dodajte, pa naj bo poceni. In stvar bi nato bila resena.

Upam, da boste tako dobri...

Pa en lp
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Grey ::

Hja zdej ne vem od kod..sm zdej kr iz Peluge sestavu, nekatere stvari majo bolj pocen. Sej je lahko iz večih trgovin a ne? No ja...trenutno Comtronova stran ne dela, pa sm ti dau iz mimovrsta.com

Midi Tower Logic 750 400W..................................11.952SIT (mimovrste)
EPOX 8RDA+ nForce2 Ultra400 +SB+LAN+FW..............22.500SIT (Mlacom)
ATHLON XP 2600+/512........................................23.206SIT (Peluga)
256MB PC3200 DDR Winbond...................................8.225SIT (Peluga)
512MB PC3200 DDR Winbond..................................18.800SIT (Peluga)
Seagate Barracuda 160GB 7200 ATA100....................24.380SIT(Peluga)
Sparkle GeForce FX5600 128MB DDR........................32.841SIT (mimovrste)
Hercules 3D Prophet 9600 PRO 128MB.......................50.952SIT (mimovrste)
TEAC DVD-516 16x/48x IDE.....................................9.435SIT (mimovrste)

Skupaj: 124.314SIT(1.graf kartica, brez RAM), 142.425SIT(2. graf. kartica, brez RAM)

A to misliš priklopit TV na računalnik da boš lahk gledu? Ker če je to, potem rajši dokupi kasneje TV-Tuner, bo velik bolj.
Zdej gor sm napisu izbiro...A bi rad slabšo kartico in TV-In(pa pol dokupiš Tuner) al bi rad močnejšo kartico brez TV-In?
Lah kupiš tut brez tistga RAMa ki sm ga napisu gor(sicer maš na izbiro dva). Sam pol se moraš zavedat, da ti bojo WinXP mal slabš delal. Štekal ti glih ne bo ampak naenkrat ne bo smelo bit odprtih preveč aplikacij(seveda to ne pomeni da ne boš mogu met odprtga interneta worda, MP3 naenkrat). Pa tisti RAM, ki ga imaš naj bi biu vsaj DDR PC2700, 166/333MHz.
Za zvočnike si reku da imaš, za periferijo tut, kaj pa CD-ROM/DVD-ROM?

Zdej je šlo mal čez ceno ampak so to posledice močnejših komponent, ki si jih želel. Seveda lahko vzameš malce cenejše komponente(manj diska, malce švohnej procesor) če seveda tvoj budget ne omogoča mal zvišane cene.

kuglvinkl ::

Al ohišja so običajno vsaj dvakrat raža od plehnatih. Top roba se začne pri 180€, brez PSU se ve.
Your focus determines your reallity

Myth ::

Gery, hvala. Bom sedaj skrcil tegale, pa mi se kaj svetuj.

Midi Tower Logic 750 400W.......................11.952SIT (mimovrste)
EPOX 8RDA+ nForce2 Ultra400 +SB+LAN+FW...........22.500SIT (Mlacom)
ATHLON XP 2600+/512................................23.206SIT (Peluga)
To je okey, torej. Btw, lahk kje vidim to ohisje?

256MB PC3200 DDR Winbond............................8.225SIT (Peluga)
512MB PC3200 DDR Winbond..........................18.800SIT (Peluga)
Hmmm... raje vzamem 2x 256MB PC3200 DDR Winbond. Ceneje zgleda. :D

Seagate Barracuda 160GB 7200 ATA100................24.380SIT(Peluga)
Zelo dobro. :))

Sparkle GeForce FX5600 128MB DDR................32.841SIT (mimovrste)
Hercules 3D Prophet 9600 PRO 128MB.............50.952SIT (mimovrste)
Eno je Radeon, drugo GeForce... kaj predlagas ti, vzamem cenejso?
Pravis, da je drazji z TV-in? Odlocil sem se, da ga ne potrebujem. Zadostuje Tv-out. Ce mi kaj ne bo pasalo, lahko pozneje kupim boljso stvarco.

GF FX 5600 128MB DDR, DVI, TV OUT VIVO 39.456 : Kdo pa je o tem govoril? Sedaj sem opazil, ko sem scrollal dol. Pa kje je tako poceni?

CD/DVD-rom. Tu bom vzel Combo enoto, se mi zdi.

To je vse skupaj pol: 138.244 SIT.

Pa hvala...
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Myth ::

Pravijo pa, kuglvinkl, da so zelo dobra za modificiranje (vrtanje lukenj, spreminjanje, etc.) Ali ne?
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

kuglvinkl ::

Al ohišje (dobro seveda) je v vseh pogledih boljše kot plehnato. Če se pa bolje reže, ti pa ne vem povedat.
Your focus determines your reallity
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716191 (8230) Vlad Tepeš
»

Komentirajte sestavo racunalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
524329 (3388) xabre
»

Sestavite mi ponudbo

Oddelek: Kaj kupiti
281833 (1109) bane
»

Vaše mnenje o sistemu

Oddelek: Kaj kupiti
401473 (1166) Grey
»

SOS: Nov comp - 250k

Oddelek: Kaj kupiti
111252 (1063) Grimlord

Več podobnih tem